Breaking

Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Πως η ενασχόληση με τα σπορ είναι για κάποιους θεραπεία

Share

Ο παππούς Ερνάν λοιπόν στα 86 του χρόνια περίπου άρχισε να σημειώνει το κάθε γκολ του Μέσι σε ένα μπλοκάκι.

Επένδυσε πάνω σε αυτόν τον νέο τότε ποδοσφαιριστή, και δικαιώθηκε γιατί ο Μέσι τον ανάγκασε να πάρει μολύβι και γράψει στο μπλοκάκι του 746 φορές!!

Ο παππούς Ερνάν (συνταξιούχος εδώ και καιρό άρα χωρίς κάποια ασχολία) βρήκε κίνητρο και ασχολία που περιελάβανε τον οπτικό-κινητικό συντονισμό, τη μνήμη και την επαγρύπνηση να κοιτάζει πότε παίζει η ομάδα του Μέσι και να ρωτάει τον εγγονό του αν έβαλε γκολ ώστε να το σημειώσει.

Φυσικά δεν ξέρουμε αν μέσα σε αυτό το διάστημα το 14 χρόνων έχει περάσει αρρώστιες κ.λπ., αλλά (Υπόθεση) έφθασε τα 100 χρόνια διότι δημιούργησε καινούργιους νευρώνες στον εγκέφαλο του (καινούργια ασχολία ρουτίνας με ισχυρό κίνητρο – όχι και τόσο εύκολη για την ηλικία του) και αυτό πολύ πιθανό να του αποσόβησε τυχόν άλλες νευροεκφυλιστικές νόσους όπως το Πάρκινσον, το Αλτζχάιμερ, ή το Χάντινγκτον.

Ένα μεγάλο μπράβο στον εγγονό που εδώ παρενέβη σαν ένας έμπειρος γηριατρικός εργοθεραπευτής υποστηρίζοντας τόσο πολύ τον παππού του.

Μια τρανή απόδειξη ότι το ποδόσφαιρο (ή καλύτερα τα ομαδικά αθλήματα γενικά) μπορεί για κάποιους ανθρώπους εκτός από παιχνίδι να είναι και θεραπεία.

sensorytalksntips.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου