Breaking

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Μεγάλη επαναφορά: Πράσινη Αστυνομία” για την κλιματική αλλαγή

Share

Ένας ανώτερος υπουργός στη Γαλλία απαίτησε από τη χώρα να δημιουργήσει 3.000 θέσεις “πράσινης αστυνομίας” λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ο Ζεράλ Νταρμανέν, ο οποίος εκτελεί χρέη υπουργού Εσωτερικών της Γαλλίας, ανακοίνωσε ότι στοχεύει στη δημιουργία 3.000 θέσεων για νέους υπαλλήλους της “πράσινης αστυνομίας”, μια κίνηση που έκρινε απαραίτητη ενόψει της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Η είδηση της πιθανής δημιουργίας αυτών των νέων θέσεων στη Γαλλία ακολουθεί τις εκκλήσεις μεγαλοστελεχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δημιουργία μιας “Δύναμης Πολιτικής Προστασίας” σε όλο το μπλοκ για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής υπό τον έλεγχο των Βρυξελλών, μια κίνηση που καταγγέλλεται από ορισμένους ως προσπάθεια των ευρωκρατών να συγκεντρώσουν ακόμη περισσότερη εξουσία.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Journal du Dimanche, ο Νταρμανέν δικαιολόγησε τη δημιουργία 3.000 νέων θέσεων ειδικά για ποινικά θέματα που σχετίζονται με το πράσινο, επικαλούμενος τις επιπτώσεις που έχει η κλιματική αλλαγή στη Γαλλία, ιδίως όσον αφορά τις δασικές πυρκαγιές, εννέα στις δέκα από τις οποίες φέρονται να έχουν προκληθεί από την ανθρώπινη δραστηριότητα.

“Αντιμέτωποι με αυτό, πρέπει να βελτιώσουμε το έργο της δικαστικής έρευνας”, αναφέρει η εφημερίδα ότι είπε ο πολιτικός.

“Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε να ενισχύσουμε μαζικά τους πόρους της Κεντρικής Υπηρεσίας για την Καταπολέμηση της Βλάβης του Περιβάλλοντος και να εγκαινιάσουμε 3.000 θέσεις “πράσινης αστυνομίας””, συνέχισε. “Ο στόχος είναι, σε κάθε ταξιαρχία χωροφυλακής, να υπάρχουν χωροφύλακες εκπαιδευμένοι στις επιθέσεις κατά της οικολογίας”.

“Θα είναι μια επανάσταση”, πρόσθεσε ο Νταρμανέν.

Το σχέδιο του Γάλλου υπουργού για την εισαγωγή 3.000 νέων “πράσινων αστυνομικών” έρχεται καθώς οι αξιωματούχοι στην Ευρώπη εξετάζουν την επέκταση των δικών τους πόρων, δήθεν για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Συγκεκριμένα, ένας ευρωκράτης ζήτησε την περασμένη εβδομάδα να δοθούν στις Βρυξέλλες περισσότερες εξουσίες για τη δημιουργία μιας “Δύναμης Πολιτικής Προστασίας” που θα βρίσκεται απευθείας υπό τον έλεγχό της και θα μπορεί να “προστατεύει” τα κράτη-μέλη από καταστροφές που φέρεται να προκαλούνται από την αλλαγή του κλίματος.

“[Ε]χουμε μια αυξανόμενη αίσθηση ότι χρειάζεται περισσότερη Ευρώπη στην πολιτική προστασία”, δήλωσε ο επικεφαλής διαχείρισης κρίσεων Janez Lenarcic σχετικά με την πρόταση, με τον τεχνοκράτη να φαίνεται να υποστηρίζει ότι οι Βρυξέλλες θα μπορούσαν να παράσχουν αυτή την “προστασία” εάν τους παραχωρούνταν περισσότερη κυρίαρχη εξουσία επί των κρατών-μελών τους.

Ωστόσο, μια τέτοια πρόταση έχει καταγγελθεί από επικριτές, με έναν ευρωβουλευτή να λέει ότι “μη εκλεγμένοι γραφειοκράτες” στον οργανισμό “χρησιμοποιούν κάθε δικαιολογία για να αρπάξουν περισσότερη εξουσία”.

“Αυτοί οι Ευρωπαίοι γραφειοκράτες δεν είναι η λύση, αλλά η αιτία πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ΕΕ, και η βαθιά επιζήμια ενεργειακή κρίση είναι απλώς μια απόδειξη αυτού”, δήλωσε ο Cristian Terhes, ευρωβουλευτής της Ρουμανίας.

“Το να παραδώσουμε σε αυτούς τους ανεύθυνους και ανεξέλεγκτους γραφειοκράτες ακόμη περισσότερη εξουσία θα ήταν απλώς ανεύθυνο”, συνέχισε.

“Αυτό που χρειάζεται η Ευρώπη είναι μια αναγέννηση της εθνικής και κυρίαρχης δημοκρατίας, με δημιουργικότητα και εξουσία για τους τοπικούς πολίτες και όχι ένα ενιαίο μέγεθος που ταιριάζει σε όλους τον γραφειοκρατικό έλεγχο από το κέντρο των Βρυξελλών”.

.breitbart.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου