Breaking

Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Έρχονται νέα εμβόλια και ξεκινούν την τρομοκρατία: «Αναζωπύρωση πανδημίας αν έρθει η Κένταυρος» λέει ο Δ.Σαρηγιάννης

 

Μας ετοιμάζουν για τα μέτρα που θα επιστρέψουν από Σεπτέμβρη

Την ώρα που οι φαρμακευτικές εταιρείες ετοιμάζονται για τα νέα εμβόλια για τον κορωνοϊό, τα οποία υποτίθεται ότι θα είναι πιο ισχυρά και θα έρθουν το φθινόπωρο στη χώρα μας οι «ειδικοί» της κυβέρνησης επιστρέφουν στις αγαπημένες τους θέσεις και κάνουν αυτό που γνωρίζουν πολύ καλά, δηλαδή να τρομοκρατούν τον κόσμο για μια πιθανή έξαρση της πανδημίας. 

Αυτό έκανε ο καθηγητής Περιβαλλόντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης ο οποίος είπε ότι είναι πιθανό να σημειωθεί έξαρση της πανδημίας στη χώρα μας λόγω της πιθανής εμφάνισης της παραλλαγής «Κένταυρος».

Ο καθηγητής με βάση τις επιδημιολογικές του προβλέψεις τόνισε προς τα τέλη Σεπτέμβρη υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε μια αναζωπύρωση της πανδημίας λόγω του συγκεκριμένου στελέχους του κορωνοϊού, χαρακτηρίζοντάς μάλιστα αυτό το σενάριο «ρεαλιστικό».

Η μετάλλαξη Κένταυρος όπως σημείωσε είναι 18,5% πιο μεταδοτική από τη μετάλλαξη Όμικρον 4-5.

Για τις επόμενες ημέρες ωστόσο ανέφερε ότι θα συνεχιστεί η αποκλιμάκωση με μικρές διακυμάνσεις, μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ στις αρχές Σεπτέμβρη τα ημερήσια κρούσματα θα πέσουν κάτω από 6.000

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων δήλωσε πως συζητείται να υπάρχουν λιγότερα μέτρα σε ισχύ, χωρίς υποχρεωτικά σελφ τεστ και μάσκες μόνο σε συνθήκες συγχρωτισμού. Ο ίδιος ο καθηγητής εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για αυτό το υγειονομικό πρωτόκολλο τονίζοντας ότι είναι υπέρ  στη χρήση μάσκας μέσα στις σχολικές αίθουσες.

Για τα επικαιροποιημένα εμβόλια για τον κορωνοϊό τόνισε ότι θα «πιάνουν» την Όμικρον 4-5, ενώ για την «Κένταυρος», αν επιβεβαιωθεί το σενάριο επικράτησής της, θα προστατεύουν από τη σοβαρή νόσηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου