Breaking

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Τα πέντε πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε όταν έχει καύσωνα

 

Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει ακόμα τους 40 βαθμούς Κελσίου

Ένα θερμό κύμα ζέστης αναμένεται να πλήξει από αύριο την Ελλάδα, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να ανεβαίνει και να φτάσει ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Στον καύσωνα, πέρα από τα πράγματα που κάνουμε για να δροσιστούμε, υποπίπτουμε σε πολλά ακόμα τα οποία είναι απαγορευτικά. Κάποιες ενέργειες από αυτές κρίνονται παράνομες, άλλες εγκληματικές.

Όπως:

Οδήγηση χωρίς παπούτσια

Πολλοί μπαίνουν στην διαδικασία να βγάλουν τα παπούτσια τους όταν μπαίνουν στο αμάξι, για να πάρουν λίγο αέρα, ωστόσο αυτό πέρα από το ότι κρίνεται απαγορευτικό από το νόμο, είναι και επικίνδυνο. Ελλοχεύει ο κίνδυνος τα ιδρωμένα πόδια μας να γλιστρήσουν στα πεντάλ και να οδηγηθούμε σε ατύχημα.

Επίσης, οι αρμόδιοι συστήνουν να αποφεύγεται η οδήγηση με σαγιονάρες και σανδάλια.

Σκύλος στο αυτοκίνητο

Αυτό δεν είναι μόνο παράνομο, αλλά και εγκληματικό. Είναι έγκλημα και όποιος το δει καλεί αμέσως την αστυνομία. Απαγορεύεται δια ροπάλου σκύλος μέσα στο αμάξι κλεισμένος. Υποφέρουν με τη ζέστη πολλαπλάσια από μας, πόσο μάλλον μέσα στις λαμαρίνες που η θερμοκρασία δεκαπλασιάζεται.

Δεν αφήνουμε ούτε με λίγο ανοιχτό το παράθυρο, ούτε σε πάρκινγκ πολυκαταστήματος. Έχουν πεθάνει πολλά σκυλάκια έτσι και μιλάμε για έγκλημα το οποίο πλέον επιφέρει στην Ελλάδα ποινή φυλάκισης. Είναι ξεκάθαρη κακοποίηση ζώου. Όποιος το δει καλεί αμέσως την αστυνομία.

Κολύμπι αλλά όχι παντού

Τις ζεστές μέρες, πόσο μάλλον στον καύσωνα, οι περισσότεροι ξεχύνονται στις παραλίες για βουτιές στη θάλασσα. Το κολύμπι είναι η Νο.1 απόλαυση σχεδόν για όλους αλλά δεν συνίσταται παντού.

Δεν θα βουτήξουμε οπουδήποτε δούμε νερό. Είτε σε λίμνη που δεν ξέρουμε τι έχει από κάτω είτε σε ποτάμι που δεν γνωρίζουμε αν είναι δυνατό το ρεύμα του, πολύ περισσότερο σε ακατάλληλα νερά.

Ηλιοθεραπεία γυμνοί

Μιλώντας με το γράμμα του νόμου, φυσικά και δεν είναι παράνομη, ωστόσο δεν είναι επιτρεπτή παντού. Γι αυτό άλλωστε υπάρχουν και οι παραλίες γυμνιστών. Αρκετοί αναφέρουν πως «πρέπει να επιτευχθεί μια ισορροπία μεταξύ του δικαιώματος του γυμνιστή στην ελευθερία έκφρασης και του δικαιώματος του ευρύτερου κοινού να προστατεύεται από την παρενόχληση, την ανησυχία ή την προσβολή».

Μπάρμπεκιου

Αυτό κι αν απαγορεύεται δια ροπάλου, ιδίως σε μια χώρα που μαστίζεται κάθε καλοκαίρι από τις φωτιές. Δεν συζητάμε καν να ανάψει κανείς φωτιά για να ψήσει σε ένα πάρκο, στο βουνό, στην εξοχή κτλ. Αυτό ισοδυναμεί με έγκλημα.


Ακόμα όμως και να ανάψουμε φωτιά για μπάρμπεκιου στο εξοχικό μας, θα πρέπει να τηρούμε τις προϋποθέσεις και να έχουμε τις κατάλληλες υποδομές. Δεν θα κάνουμε μπάρμπεκιου όταν φυσάει δυνατά, ή ανάμεσα σε δέντρα, σε ξερά χόρτα κτλ, με κίνδυνο να προκαλέσουμε μια καταστροφική πυρκαγιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου