Breaking

Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Αυτή είναι η ομορφότερη πόλη του κόσμου

 

Σύμφωνα με αλγόριθμο

Ούτε Παρίσι, ούτε Νέα Υόρκη, ούτε Κιότο, η ομορφότερη πόλη του κόσμου είναι το, η οποία βρίσκεται στην βορειοδυτική Αγγλία με πληθυσμό περίπου 120.000 κατοίκων.

Ερευνητές από το Online Mortgage Advisor κατέταξαν τις πιο εντυπωσιακές πόλεις σαρώνοντας το Google Street View για φωτογραφίες εκατοντάδων δρόμων και περισσότερων από 2.400 κτιρίων από πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Η κατάταξη καθορίστηκε αξιολογώντας την αναλογία των κτιρίων μιας πόλης με μετρήσεις που ευθυγραμμίζονται με τη «χρυσή αναλογία» 1:1,618 – ένα βαρόμετρο ομορφιάς που θαύμαζαν οι μαθηματικοί από την αρχαιότητα.

Το ποσοστό του Τσέστερ ήταν 83,7%, σύμφωνα με τη μελέτη, ενώ η Βενετία ακολούθησε με 83,3% και το Λονδίνο με 83%.

Σύμφωνα με την έκθεση του Leading Britain’s Conversation για τη μελέτη, «η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι βρίσκουν αντικείμενα που ξεδιπλώνονται με αυτή τη αναλογία επέκτασης εγγενώς όμορφα», που σημαίνει ότι ένα κτίριο που ευθυγραμμίζεται με αυτό περιέχει συνήθως ελκυστικά σχήματα και δομές.


Η «χρυσή αναλογία» εκτιμάται ότι αντικατοπτρίζει τη φυσική αισθητική τελειότητα και μπορεί να βρεθεί στα κτίρια του Λε Κορμπιζιέ και στην τέχνη του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου