Breaking

Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Ρωσία: Πιθανή η εμπλοκή των ΗΠΑ στην εμφάνιση και διάδοση του κοροναϊού

Share

Το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας αναφέρθηκε στην πιθανότητα εμπλοκής των ΗΠΑ και των βιολογικών προγραμμάτων, που εκείνες αναπτύσσουν, στην εμφάνιση και διάδοση του κοροναϊού, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιστράτηγου Ιγκορ Κιρίλοφ, διοικητή του σώματος ραδιολογικής, χημικής και βιολογικής άμυνας (ΡΧΒ) των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Marko Djurica).

«Το πρόγραμμα “Predict”»

«Εξετάζουμε τη δυνατότητα να εμπλέκεται στην εμφάνιση του νέου κοροναϊού ο Οργανισμός Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID). Από το 2009 ο Οργανισμός χρηματοδοτούσε το πρόγραμμα “Predict”, στο πλαίσιο του οποίου μελετούνταν νέα είδη κοροναϊών, γινόταν συλλογή νυχτερίδων, οι οποίες είναι φορείς αυτών των ιών.

»Ενας από τους υπεργολάβους του προγράμματος ήταν η εταιρεία “Metabiota”, γνωστή για τη στρατιωτική-βιολογική της δραστηριότητα στο έδαφος της Ουκρανίας», υποστήριξε ο ρώσος αντιστράτηγος σε επίσημη ενημέρωση στο επιτελικό κέντρο του ρωσικού υπουργείου Αμυνας.

«Και οι δηλώσεις των μελών του Κογκρέσου των ΗΠΑ μας αναγκάζουν να σκεφτούμε τον ρόλο των αμερικανών βιολόγων στην εμφάνιση και διάδοση του παθογόνου παράγοντα της COVID-19», συμπλήρωσε ο διοικητής των ρωσικών δυνάμεων ΡΧΒ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ΤΑΣΣ.

Ο ίδιος είπε ότι το μέλος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Τζέισον Κρόου «είχε προειδοποιήσει τους Αμερικανούς για τον κίνδυνο από τη χορήγηση του ατομικού τους DNA για εξετάσεις σε ιδιωτικές εταιρείες».

Τι προδίδει την τεχνητή προέλευση

«Υφίσταται πιθανότητα ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα πωληθούν σε τρίτα πρόσωπα» και αυτές οι πληροφορίες «μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη βιολογικού όπλου, το οποίο θα στοχεύει συγκεκριμένες ομάδες ή μεμονωμένα πρόσωπα», ανέφερε ο Τζέισον Κρόου.

«Λαμβάνοντας υπόψη το ενδιαφέρον της αμερικανικής διοίκησης για τη μελέτη βιολογικών μέσων στενά στοχευμένης δράσης, παρόμοιες δηλώσεις μάς αναγκάζουν να δούμε με νέο τρόπο τις αιτίες εμφάνισης της πανδημίας του νέου κοροναϊού και τον ρόλο των αμερικανών στρατιωτικών βιολόγων στην εμφάνιση και διάδοση του παθογόνου παράγοντα της COVID-19», ισχυρίστηκε ο Κιρίλοφ, σύμφωνα με πολλά ρωσικά ΜΜΕ, που προβάλλουν τις δηλώσεις του σε περίοπτη θέση.

Κατά τον ρώσο αντιστράτηγο «οι σοβαρές διαφορές στη θνησιμότητα και μεταδοτικότητα των διαφορετικών μεταλλάξεων του κοροναϊού και η ανισομέρεια στη διάδοσή του, όπως και εν γένει ο απρόβλεπτος χαρακτήρας της επιδημιολογικής διαδικασίας προδίδουν την τεχνητή προέλευσή του».

Ιδιαίτερης, μάλιστα, προσοχής πρέπει να τύχει, όπως είπε, και η δήλωση του μέλους της συντακτικής επιτροπής του ιατρικού περιοδικού «Lancet», καθηγητή του πανεπιστημίου Κολούμπια και γνωστού οικονομολόγου Τζέφρι Σακς, ο οποίος έχει υποστηρίξει ότι «οι έρευνες των ΗΠΑ στον τομέα της βιοτεχνολογίας, με μεγάλη δόση πιθανότητας, σχετίζονται με την εμφάνιση της πανδημίας».

Η άσκηση «Event-2019»

Ο Κιρίλοφ υπενθύμισε επίσης ότι το αμερικανικό ινστιτούτο Χόπκινς πριν την πανδημία του κοροναϊού διεξήγαγε την άσκηση «Event-2019», σχεδιάζοντας ενέργειες υπό συνθήκες μιας άγνωστης στο παρελθόν επιδημίας κοροναϊού.

«Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, [ο κοροναϊός] μεταδόθηκε από τις νυχτερίδες στον άνθρωπο μέσω ενός ενδιάμεσου ξενιστή, τους χοίρους. Ετσι ακριβώς έτυχε πανδημικής εξάπλωσης ο ιός της ισπανικής γρίπης, ο οποίος αφαίρεσε τη ζωή δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων», σημείωσε ο ρώσος αντιστράτηγος

Και τόνισε ότι «η υλοποίηση του σεναρίου ανάπτυξης της COVID-19 και η ξαφνική διακοπή από τη USAID του προγράμματος “Predict” το 2019, μας επιτρέπουν να υποθέσουμε τον σκόπιμο χαρακτήρα της πανδημίας και την εμπλοκή των ΗΠΑ στην εμφάνισή της».

Πηγή: ΚΥΠΕ
φωτο-DNA could be used to created targeted bioweapons.
Getty Images/iStockphoto

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου