Breaking

Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

Καταγγελίες για διάθεση απορριμμάτων σε ανενεργούς ΧΑΔΑ στην Κορινθία

Καταγγελίες για διάθεση απορριμμάτων σε ανενεργούς ΧΑΔΑ, στην Κορινθία, ερευνώνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Με την αφορμή αυτή, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, με επιστολή του προς το σύνολο των δημάρχων της Κορινθίας επισημαίνει ότι καθώς “από 8 Αυγούστου έχει ξεκινήσει η λειτουργία του ΣΜΑ (Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων) στη θέση Σπαθοβούνι της Κορινθίας -όπου τα απορρίμματα μεταφορτώνονται για να μεταφερθούν στην μονάδα διαχείρισης, στην Παλαιόχουνη της Αρκαδίας”, όλοι οι δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας “είναι υποχρεωμένοι να μεταφέρουν τα αστικά απορρίμματα στον εν λόγω ΣΜΑ”.

Ταυτόχρονα τονίζει ότι “η μη συμμόρφωση και η απόθεση απορριμμάτων σε παλαιούς ΧΑΔΑ αποτελεί ανεξέλεγκτη διάθεση και κατά συνέπεια παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας και η υπηρεσία μας θα προβεί στις δέουσες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται σχετικά στην περίπτωση διαπίστωσης τέτοιων ενεργειών”.

Η πιο πάνω επιστολή του περιφερειάρχη Π. Νίκα έχει κοινοποιηθεί επίσης, προς την αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου, όπως και προς τις κατά τόπους αστυνομικές Αρχές και πυροσβεστικές υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου