Breaking

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

ΡΩΣΙΚΉ ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ: ΤΟ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΎ ΠΕΙΡΆΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΊΔΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΏΠΗΣ ΕΊΝΑΙ ΈΝΑΣ ΘΑΝΑΤΗΦΌΡΟΣ ΧΕΙΜΏΝΑΣ

Share

Η ενεργειακή πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης είναι αξιοσημείωτη, καθώς περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια έχουν μπει στον ενεργειακό λογαριασμό, μόνο η Γερμανία αντιμετωπίζει πλέον την κατάρρευση του ενεργειακού εφοδιασμού της.

Οι αναφορές του ρωσικού τηλεοπτικού ανταποκριτή για τη Γερμανία γίνονται ολοένα και πιο σαφείς, ειδικά κατά των Πρασίνων και της ενεργειακής τους πολιτικής. Μπορείτε να παρατηρήσετε ότι ο Ρώσος ανταποκριτής αισθάνεται όλο και περισσότερο σαν να κάνει ρεπορτάζ από τρελοκομείο, όπως έδειξε για άλλη μια φορά το ρεπορτάζ του από την εβδομαδιαία περίληψη ειδήσεων της Κυριακής στη ρωσική τηλεόραση.

Αρχή μετάφρασης:

Το αποτέλεσμα του ευρωπαϊκού ενεργειακού πειράματος είναι ένας θανατηφόρος χειμώνας

Δροσιστικά νέα για την Ευρώπη προήλθαν από την υπηρεσία Τύπου της ρωσικής Gazprom την Πέμπτη. Από τις 31 Αυγούστου, ο τελευταίος συμπιεστής αερίου θα τεθεί εκτός λειτουργίας για τρεις ημέρες για προγραμματισμένη συντήρηση: «Σύμφωνα με την τεχνική τεκμηρίωση της Siemens, η μονάδα πρέπει να συντηρείται κάθε 1.000 ώρες, η οποία περιλαμβάνει επιθεώρηση του περιβλήματος για ρωγμές, τρύπες, παραμορφώσεις, σημάδια εγκαυμάτων και καθαρισμός του περιβλήματος. επιθεώρηση των συστημάτων εξαερισμού τροφοδοσίας λαδιού, αέρα και προϊόντων καύσης για διαρροές, έλεγχος των συνδέσεων και εξάλειψη των αιτιών διαρροών. επαλήθευση της λειτουργίας των βαλβίδων ασφαλείας και ρύθμιση του συστήματος ελέγχου ροής αέρα», ανέφερε η δήλωση της Gazprom.

Αυτό σημαίνει ότι η διαμετακόμιση ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream θα σταματήσει προς το παρόν εντελώς. Και αυτό δεν είναι λάθος της Ρωσίας. Άλλωστε, η άλλη τουρμπίνα δεν επιστράφηκε επίσημα στην Gazprom μετά την επισκευή στον Καναδά, με όλες τις συμβατικές διατυπώσεις να έχουν εκπληρωθεί. Οι Γερμανοί επίσης δεν είναι διατεθειμένοι να χρησιμοποιήσουν το ολοκαίνουργιο Nord Stream 2 με νέες τουρμπίνες. (Σημείωση μεταφραστή: Λεπτομέρειες σχετικά με το γιατί η τουρμπίνα δεν μπορεί να αποσταλεί από τη Γερμανία στη Ρωσία μπορείτε να βρείτε εδώ).

Μια αναφορά από τον ανταποκριτή μας στη Γερμανία.

Η είδηση ​​ότι ο μοναδικός λειτουργικός στρόβιλος του Nord Stream 1 θα τεθεί εκτός λειτουργίας στις 31 Αυγούστου για συντήρηση που θα διαρκέσει έως τις 2 Σεπτεμβρίου εκτόξευσε αμέσως τις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη στα 200 έως 2.700 δολάρια ανά χίλια κυβικά μέτρα. Αλλά και τα 2.500 ήταν πρακτικά απρόσιτα, οπότε μπορεί κανείς να πει ότι τίποτα δεν άλλαξε.

Ο καγκελάριος Scholz είχε ταξιδέψει στη Νορβηγία την προηγούμενη εβδομάδα με το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα – νόμιζε ότι θα έβρισκε επιπλέον βενζίνη εκεί. Οι Νορβηγοί είπαν ότι δεν είχαν, άρα δεν υπήρχε. Η ευγενική άρνηση και η απογοήτευση ακούγονταν ως εξής: «Η Νορβηγία προσφέρει το μέγιστο που μπορούμε να προσφέρουμε και μπορέσαμε να το αυξήσουμε σε σύγκριση με αυτό που είχε προβλεφθεί».

«Είμαι πολύ ευγνώμων στη νορβηγική κυβέρνηση και σε εσάς που δείξατε τόσο γρήγορα προθυμία να αυξήσετε την παραγωγική ικανότητα και να ωθήσετε το τεχνικά εφικτό στο όριο», είπε ο Scholz. Σκοπεύει να δοκιμάσει την τύχη του στον Καναδά στα τέλη Αυγούστου, αλλά ο συνάδελφος Trudeau μείωσε τις προσδοκίες του και προειδοποίησε ότι ο Καναδάς μπορεί να στείλει καλές ευχές στη Γερμανία, αλλά όχι φυσικό αέριο.

Η καγκελάριος απλώς αποτυγχάνει να ευχαριστήσει τον κόσμο και αυτό έχει συνέπειες – όταν συναντά πολίτες, ο Scholz δυσκολεύεται να γίνει κατανοητός. (Σημείωση του μεταφραστή: Εν όψει αυτού, το άρθρο δείχνει φωτογραφίες από τον «διάλογο των πολιτών» όπου ο Scholz αποδοκιμάστηκε πριν από λίγες μέρες για να μην γίνει κατανοητός) Το 37 τοις εκατό των πολιτών είναι δυσαρεστημένοι με τον Scholz και ένα άλλο 44 τοις εκατό θα μπορούν να ενωθούν μαζί τους το φθινόπωρο. Οι λόγοι για τη μείωση της δημοτικότητας είναι πολλοί, αλλά ο κύριος λόγος είναι ότι υπάρχουν πολύ λίγα στοιχεία ότι η καγκελάριος έχει κάτι υπό έλεγχο και μπορεί να επηρεάσει κάτι.

Πόσο θα κοστίσει το ρεύμα και η θέρμανση; Υπάρχει ένα smorgasbord αριθμών στις εφημερίδες και κάθε μέρα υπάρχει μια νέα πρόβλεψη που είναι ακόμα πιο τρομακτική από την προηγούμενη. Τα τελευταία νέα είναι ότι το Tagesspiegel αναφέρει ότι οι άνθρωποι που μένουν στα δικά τους σπίτια, χτισμένα με παλιά τεχνολογία και χωρίς σύγχρονη μόνωση, θα πληρώσουν φέτος 12.000 ευρώ σε κόστος υπηρεσιών. Αυτό είναι ένα αστρονομικό ποσό ακόμη και για τη γερμανική μεσαία τάξη, που υπολογίζεται με βάση τα 25 σεντς ανά κιλοβατώρα. Αλλά πού υπάρχουν στην πραγματικότητα αυτές οι τιμές;

KORAKAS NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου