Breaking

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

«Μαύρα σύννεφα» παντού κυκλώνουν την κυβέρνηση: Όταν σου επιτίθονται οι πρώην «συμμαχικοί» ΝΥΤ πόσο πολιτικό χρόνο έχεις;

 

Ακόμα ένας «εχθρός της χώρας» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο αρθρογράφος των New York Times

Σε πανικό βρίσκεται το Μαξίμου, λόγω του ρεπορτάζ «κόλαφος» των New York Times, το οποίο με αφορμή το σκάνδαλο των υποκλοπών μιλά για «σήψη στην καρδιά της Ελλάδας». 

Χαρακτηριστικό του πανικού που επικρατεί στην κυβέρνηση είναι οι δηλώσεις που έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίο μίλησε για… «guest» αρθρογράφο! 

«Η σήψη του επιτελικού παρακράτους και των παράνομων παρακολουθήσεων γίνονται πρωτοσέλιδο στα διεθνή ΜΜΕ» ήταν η αντίδραση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο άρθρο-κόλαφος που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στους New York Times με τίτλο «Η σαπίλα στη καρδιά της Ελλάδας είναι πλέον ολοφάνερη».

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα ακολούθησε μετά το πλήθος αντιδράσεων που έχει ξεσπάσει στο διαδίκτυο, σε πλήρη αντιδιαστολή με την εξαφάνιση της είδησης από την συντριπτική πλειοψηφία των φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης.

Αργά το απόγευμα της Δευτέρας και πασχίζοντας να κρύψει τον πανικό του Μεγάρου Μαξίμου για την νέα αυτή διεθνή απαξίωση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που ακολουθεί σειρά δημοσιευμάτων στον διεθνή Τύπο για το σκάνδαλο των υποκλοπών Μητσοτάκη όπως στους Washington Post, Politico, Guardian, Euractiv, Libération, BBC, Handelsblatt, Reuters, Associated Press και La Repubblica, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να σηκώσει το γάντι, προχωρώντας σε ακόμα μία απόπειρα «δολοφονίας χαρακτήρα» στο πρόσωπο του δημοσιογράφου, όπως έχει κάνει το τελευταίο διάστημα απέναντι σε κάθε κριτική.

«Κύριε Τσίπρα μην εκτίθεστε. Η άποψη ενός guest αρθρογράφου δεν απηχεί την άποψη μιας εφημερίδας. Ξέρουμε ότι προκειμένου να πλήξετε την Κυβέρνηση, εσείς και οι φίλοι σας, αδιαφορείτε για τη χώρα. Κατά σύμπτωση ο δημοσιογράφος που κάνετε σήμερα «σημαία», είναι ο ίδιος που τον Μάρτιο του 2020 κατήγγελλε διεθνώς την Ελλάδα επειδή υπερασπιζόταν τα σύνορά της» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Γιάννης Οικονόμου, χωρίς ωστόσο να προκαλεί έκπληξη με την απαξίωση που επιφυλάσσει για τον δημοσιογράφο, παραθέτοντας μάλιστα και σχετικό screenshot από άρθρο του στο οποίο κατήγγειλε επικίνδυνες πρακτικές της ελληνικής κυβέρνησης στα σύνορα του Έβρου.

Γιατί προκαλεί πανικό στο Μαξίμου

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που το άρθρο των ΝΥΤ έχει προκαλέσει πανικό στο Μαξίμου, παρόλο που δεν είναι το πρώτο μεγάλο ΜΜΕ που ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο λόγος είναι απλός: Οι ΝΥΤ είναι στην κορυφή στον παγκόσμιο Τύπο σε ότι αφορά τις γραμμές που δίνονται, τα σάιτ τα οποία γενικώς έχουν σημασία και καθορίζουν τις πολιτικές γραμμές είναι το ΝΥΤ, οι Washington Post, το Politico, το Guardian και λίγο λιγότερο εφημερίδες όπως η DW κτλ.

Όταν λοιπόν η νούμερο ένα εφημερίδα φιλοξενεί κύριο άρθρο το οποίο σε κατακεραυνώνει τότε τα πράγματα δεν πάνε καλά και ας υποστηρίζει ο Γ.Οικονόμου ότι πρόκειται για «guest» αρθρογράφο, αν όντως τη συγκεκριμένη γνώμη δεν την υιοθετούσε η εφημερίδα, τότε το συγκεκριμένο άρθρο δεν θα δημοσιευόταν, δεν μπορεί ο καθένας να γράψει άρθρο σε μια τέτοια εφημερίδα.

Επίσης, οι ΝΥΤ μέχρι και σήμερα ήταν αρκετοί φιλόξενοι απέναντι στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και είχαν αρκετά φιλικά άρθρα. Στο Μαξίμου βλέπουν ότι πλέον η γραμμή έχει αλλάξει και καταλαβαίνουν ότι ο χρόνος τους τελειώνει.

Οι ξένοι δείχνουν ότι θέλουν να ξεμπερδεύουν με την συγκεκριμένη κυβέρνηση, γι’ αυτό άλλωστε και οι AP είχαν άρθρο λίγη ώρα μετά τους πανηγυρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία στο οποίο αναφέρονταν στην τραγική κατάσταση που βρίσκεται η ελληνική οικονομία.

Σε αντιπαραβολή βέβαια η λίστα πέτρα λειτουργεί άψογα. Ουδείς από τα 5 μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα μιλάει και περνά στα ψηλά την είδηση.

Κάτι που θα πρέπει να σημειώσουμε ότι με αυτό τον τρόπο τα ξένα ΜΜΕ επιχειρούν να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία δεν αναμένεται να πέσει, καθώς έχει την πλειοψηφία μέσα στη Βουλή.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν θέλουν να γίνουν άμεσα εκλογές, καθώς περίπου τα 2/3 από αυτούς δεν θα βρίσκονται μετά στη Βουλή. Λόγω απλής αναλογικής το πρώτο κόμμα θα χάσει το μπόνους εδρών, ενώ εκτός απ’ αυτό και τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας θα είναι αρκετά πιο χαμηλά. Επίσης αναμένεται να κατεβούν για υποψήφιοι και ορισμένοι υπουργοί (πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ), τα οποία επίσης θα «κλέψουν» κάποιες θέσεις από τους νυν βουλευτές.


Αυτό σημαίνει ότι θα χάσουν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό -κάτι που κανείς δεν το επιθυμεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου