Breaking

Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αποσύρθηκαν όλα τα BMP-1 από τη Χίο – Ακάλυπτο πλέον το νησί

 

Ξεκίνησαν το ταξίδι για Ουκρανία

Σύμφωνα με πληροφορίες του pronews.gr ολοκληρώθηκε η απόσυρση όλων των TOMA BMP-1 από τη Χίο και τα οποία βρίσκονται πλέον καθ’ οδόν για Ουκρανία, με το νησί να μένει ακάλυπτο. 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 40 με 50 ΤΟΜΑ τα οποία αποτελούσαν κομβικής σημασίας οπλικά συστήματα για τον ΕΣ, για την αντιμετώπιση αεραποβάσεων, καθώς και ενεργειών κάθετης υπερκέρασης με ελικόπτερα, οι οποίες όπως είδαμε και στη ρωσική επιχείρηση στο αεροδρόμιο «Αντόνοφ» μπορεί να έχουν συντριπτικές συνέπειες.   

Τα BMP-1 βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη για να τους προστεθούν Ουκρανικά συστήματα ενδοεπικοινωνιών. Στη συνέχεια θα μεταφερθούν στην Αλεξανδρούπολη όπου θα πάρουν τον δρόμο για την Ουκρανία.

Όπως είχε αποκαλύψει το pronews.gr, η απόσυρσή τους από τη Χίο ξεκίνησε στις αρχές Αυγούστου, ενώ το ίδιο αναμένεται αν συμβεί και σε άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. 

Τα «πολύτιμα» BMP-1 με το πυροβόλο των 73 χλστ. εμβέλειας 4.500 μέτρων, θα αντικατασταθούν με παλαιά και κακοσυντηρημένα Γερμανικά Marder-1Α3 με το «ασθενικό» πυροβόλο των 20 χλστ. με ακτίνα δράσης μόλις 1800 μέτρα.


Βέβαια η «ανταλλαγή» μπορεί να μην έχει οφέλη για την Ελλάδα, έχει όμως για το Βερολίνο και τη γερμανική Rheimentall, καθώς οι Γερμανοί πέτυχαν

  • Την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου που έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται με γοργό ρυθμό
  • Την ενίσχυση της Ουκρανίας με τα πολύτιμα BMP-1 με το πυροβόλο των 73 χλστ. και την ακτίνα δράσης των 4.500 μέτρων (έναντι 1800 μέτρων του πυροβόλου των 20 χλστ. των Marder-1A3)
  • Tην διάθεση των «αρχαίων» Marder-1A3 στην Ελλάδα και την εξασφάλιση πώλησης μεγάλων ποσοτήτων ανταλλακτικών τα επόμενα χρόνια και
  • Την πώληση των Lynx στην τιμή-ευκαιρία των 10 εκατ. ευρώ ανά όχημα!
Δείτε την κακή κατάσταση των Marder-1Α3 στις Γερμανικές αποθήκες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου