Breaking

Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

ΧΑΜΟΣ! ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟ “ΧΤΥΠΗΜΑ” ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ ΠΡΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: «ΑΛΛΟΙΩΣΕΣ ΤΟ DNA ΤΗΣ ΝΔ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ DNA ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»

ΚΑΡΧΑΛΙΟΣ4

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, απέστειλε ο Νίκος Καραχάλιος, άλλοτε σύμβουλος Στρατηγικής επί πρωθυπουργίας Καραμανλή και Σαμαρά, αλλά και τέως Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της ΝΔ (2004-2009).

Στη μακροσκελή επιστολή του, ο Νίκος Καραχάλιος βάλει κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον – μεταξύ άλλων- για αλλοίωση του DNA τόσο της ΝΔ, όσο και της Δημοκρατίας.
Αναλυτικά η επιστολή του Νίκου Καραχάλιου:
Αγαπητέ Κυριάκο, Νο. 2…

[Ανοικτή επιστολή στον Πρωθυπουργεύοντα]

Αγαπητέ Κυριάκο,
SCRIPTA MANENT.

Τα γραπτά μένουν.

Τα διαγγέλματα είναι σαν κείμενα, ειδικά αν είναι Πρωθυπουργικά.

Το ίδιο και οι επιστολές.
Ειδικά όταν είναι προσωπικές…

Η ιστορία γράφεται με κείμενα.

Εσύ υπογράφεις την πολιτική σου διαδρομή με παραλείψεις, λάθη, αναθέσεις, lockdowns και εσχάτως «επισυνδέσεις» και  παρακολουθήσεις. Εγώ καταγράφω την προσωπική μας ιστορία με άρθρα, συνεντεύξεις και αναλύσεις. Ενίοτε και old fashioned επιστολές. Αυτή είναι μία ακόμη από αυτές.

Υπάρχει όμως μια διαφορά και συγχώρεσε με που θα σε αντιγράψω και θα γίνω αλαζονικός: εσύ αποδεικνύεται πως έπεσες σε όλα έξω, ενώ εγώ -ως outsider- πόνταρα σε στοίχημα με αρνητική απόδοση 0,001 και «πέτυχα».

Τι;

Μα, να μην μακροημερεύσεις!

Να μην γίνεις «καθεστώς»!

Αυτό που ήθελες εσύ και πλέον απεύχονται ακόμη και οι επενδυτές στο Project σου, “The Looting of Greece”, οι εκδοτικοί και επιχειρηματικοί σου σύμμαχοι…

(Διαβάζεις Βήμα, Καθημερινή και New York Times, ή φοβούνται ακόμη και αυτές -τις έγκριτες- να σου τις φέρουν για να μην ξεσπάσεις με μανία τον θυμό σου επάνω τους..;)

Η επιλογή της σύγκρουσης μαζί σου δεν είχε -ούτε έχει- προσωπικά, αλλά καθαρά πολιτικά χαρακτηριστικά. Δεν είναι προσωπική βεντέτα, αλλά καθαρή και σκληρή πολιτική αντιπαράθεση με έναν προβληματικό εξουσιομανή, που κάνει κακό διαρκείας και στη Χώρα μας και στην κοινωνία μας.

Ξανά στα δικά μας…

Επειδή μου αρέσει να παίζω με ανοιχτά χαρτιά, δίνω στους αδύναμους παίκτες της Μεγάλης Σκακιέρας πλεονέκτημα (για να αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον για εμένα το μεταξύ μας παιχνίδι).

[ΝΑΙ. Είσαι ένας από αυτούς, A WEAK BOY- παρότι Πρωθυπουργεύων. Γιατί ήσουν -και παραμένεις- απαράσκευος για αυτοτελές Mind Game, χωρίς Auto Que για να μιλάς, και συστημικές πατερίτσες για να στέκεσαι].  Ως παλιός συναπόφοιτος σε προειδοποίησα με την 1η Ανοιχτή Επιστολή πριν από 4,5 χρόνια (ΤΑ ΝΕΑ, ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017) να μην αλλοιώσεις το DNA της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, γιατί θα το βρεις μπροστά σου στην πορεία..

Εσύ, όχι μόνο αλλοίωσες το DNA της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και το πολιτειακό DNA της ίδιας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

Θέλησες να κυβερνήσεις ως ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΗΛΙΟΣ, ΜΕΣΣΙΑΣ, DUCE, γράφοντας στα παλαιότερα -των πολυτελών- χειροποίητων υποδημάτων σου το ίδιο το Σύνταγμα που ορκίστηκες να υπηρετείς…

Τότε πριν 5 χρόνια, εσύ, -«ο σπουδαίος»- όχι μόνο με «έγραφες», αλλά μου τηλεφώνησες και «μας» καθύβρισες χυδαία κιόλας.

Δεν πίστευες πως μπορεί κάποιος να αυτενεργεί και να παίρνει ρίσκα για τη ζωή του βάζοντάς τα μαζί σου μόνος του με τον ίδιο τον CAPPO!

Θυμάσαι σήμερα πώς ούρλιαζες και πως θα “μας τελειώσεις”;

Ποιους άραγε εννοούσες;

Πίστευες πως «Είμαι Βαλτός». Έκανες άλλη μια φορά λάθος και τώρα κόλλησες στο βάλτο σου.

Σήμερα 5 χρόνια μετά, ποιος τελειώνει ποιον;

Εσύ ορκιζόσουν πως θα μας τελειώσεις και τέλειωσες πριν συμπληρώσεις 3 χρόνια στην αγαπημένη σου καρέκλα. Ποιου η ζωή συνεχίζεται κανονικά και ποιου η πολιτική ζωή τερματίζεται βίαια και ατιμασμένα; Τότε ξελαρυγγιαζόσουν απαιτώντας να σε φωνάζω «Κύριε Πρόεδρε», ενώ πάντα ήσουν απλά ένας ακόμη Κυριάκος. Τώρα πώς θα απαιτείς να σε φωνάζουν; «Πρώην ή τέως κύριε Πρόεδρε»; Ή μήπως όλα τα παραπάνω μαζί;

Χμμμ…

Κοίτα κάτι γυρίσματα που έχει η ζωή!

Τώρα ξέρεις εσύ..

‘Εμαθες ακόμη και εσύ!

Γυρίσματα με γεγονότα, όχι τα κινηματογραφικά που ονειρευόσουν όταν έδινες διαβατήρια στον Tom Hankz, για να αρπάξεις και λίγη χολλυγουντιανή γκλαμουριά, εκτός από τα Z του Γρηγόρη…

Τότε σε είχα συμβουλεύσει να μην βασίζεσαι στη Μαρία (Σπυράκη) και τον κύριο Τάκη (Θεοδωρικάκο).

Εσύ -αφού τους ανέθεσες την Εκπροσώπηση της ΝΔ και το Σχεδιασμό- τη μια την έκανες Ευρωβουλευτή και τον άλλο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και κατ’ επέκταση βέβαια εσού του ιδίου..

Το αποτέλεσμα;

Boomerang!

Αναμενόμενο για εμένα, καταστροφικό για εσένα…

Αναρωτήθηκες ποτέ, πως το σκάνδαλο των υποκλοπών -που θα σε ρίξει, αργά ή γρήγορα-ξεκίνησε από την παρακολούθηση ενός Ευρωβουλευτή, συναδέλφου της κατά τ’ άλλα υπερκινητικής Μαρίας (της οποίας τα ραντάρ πιάστηκαν στον ύπνο), και εντελώς συμπτωματικά υποψήφιου συγκυβερνήτη σου ως Προέδρου του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και ενός ΚΝΙΤΟ σημιτικού εισοδιστή, που θεωρητικά προΐστατο της ΕΥΠ, και είχε τους χαφιέδες των σκοτεινών μηχανισμών παρακράτους+υποκόσμου στη δούλεψή σας;

Τι συμπτώσεις!

[Σε βοήθησαν άραγε καθόλου?

Σε πήραν κανένα τηλέφωνο συμπαράστασης  αυτές τις επώδυνες μέρες, ή κοιτάζουν μόνο πως θα επανεκλεγούν;

Άσε. Μην μου πεις…

Ξέρω καλά..]

Anyway…

Back to the main story.

Our story.

Εσύ λοιπόν αγαπητέ μου Κυριάκο όχι μόνο αλλοίωσες τη Νέα Δημοκρατία με τους ροζοπράσινους εισοδιστές του Σημίτη, αλλά αλλοίωσες και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ με τον Ανιψιό, τον Κοντο-Λέοντα, το PEGASUS, το PREDATOR και τη Γραβιάς (εκεί δίπλα έμενε για ένα διάστημα και ο Νικολάκης Γ… ο επονοζόμενος και «Μολδαβός», σωστά;)

Και τώρα που είσαι με την πλάτη στον τοίχο τι θα κάνεις;

Απλό!

Θα διαβάσεις αυτή τη 2η Ανοιχτή Επιστολή μου!

Με προσοχή…!

Χωρίς εκρήξεις…

Με νηφαλιότητα…!

Χωρίς ακρότητες…

Σεμνά και ταπεινά..

Και μετά θα με καλέσεις από το κόκκινο τηλέφωνο. (Πρόσεξε: όχι το ΡΟΖ. Αυτό είναι για τ’ άλλα τα ΠΑΙΔΙΑ…)

Και θα είσαι και ευγενικός και ήρεμος, αυτή τη φορά.

Και θα σου φτιάξω το EXIT STRATEGY.

Ναι εγώ!

Ο Νίκος που μισείς και ποθείς να εξαφανίσεις από προσώπου γης… Αλλά σου λείπει (;) πλέον ο Γρηγόρης που αναλάμβανε τις ειδικές αποστολές… Κρίμα για εσένα, επιτέλους ασφάλεια για εμένα…

What an irony!

In the end, It could even be staged as a West End play.

What A TWIST OF FORTUNE FOR KOOLIS THE MIGHTY…

And I will leave it as your choice, whether it ends up as a tragedy or as a farce…

There is no third option for you, the Greek BLACK ADDER.

IT’S YOUR CHOICE MR. (former) PRESIDENT…

You only have one shot (όχι του Κάπε).

Lights!

Camera!

Action!

Πάμε!

PART 3 – ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ
«Πάρτε μου τον Φαναρά!

ΤΩΡΑ!

Να τρέξει μια «γρήγορη», να δούμε πόσους πόντους ρίχνω -παρόλα αυτά- στον Αλεξάκο…».

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ (Μετά από 24 ώρες): «Ντριιιν»! «Ντριιιν»!

Ο Άχαστος το σήκωσε στο δεύτερο μόλις χτύπο με εμφανή αγωνία.

«Τι είναι; Ποιος;

Ναι, έλα ρε Στράτο, εσύ;».

«Όχι Πρόεδρε μου. Ο Γιάννης σου είμαι.

Ο JK7.

Με πήρε ο Στράτος να τρέξουμε ξανά για το καλό σας κύριε Πρόεδρε το poll με τη GPO».

«Πώς;

Τρελαθήκατε όλοι; Γιατί;»

«Δεν του βγαίνει καλό το δείγμα κύριε Πρόεδρε».

«Δηλαδή;»

«Να, κοιτάξτε τι μάλλον συνέβη: έχουν πάρει αέρα από τη μια τα ΣΥΡΙΖΟ-ΤΡΟΛΛ και από την άλλη οι ΓΑΛΑΖΙΟΙ του Καραχάλιου, και μας κάνουν πλάκα…  ακόμη και στα τηλέφωνα»

«Έλα, λέγε μου τώρα τι βρήκατε, μην σε ‘πάρει’  κι εσένα ο Κεφάλας»!

«Να, κοιτάξτε τι μάλλον συνέβη: έχουν πάρει αέρα από τη μια τα ΣΥΡΙΖΟ-ΤΡΟΛΛ και από την άλλη οι ΓΑΛΑΖΙΟΙ του Καραχάλιου, και μας κάνουν πλάκα…  ακόμη και στα τηλέφωνα»

«Έλα, λέγε μου τώρα τι βρήκατε, μην σε ‘πάρει’  κι εσένα ο Κεφάλας»!

«Να, κύριε Πρόεδρε (σιγά σχεδόν ψιθυριστά πια) είμαστε στο 23%…»

«Ποιο ‘23 ρε Γιάννη.

Προτρέχεις.

Εκλογές θα κάνουμε το ’23. Δεν το είπαμε αυτό;

Δεν το ξεκαθάρισα;

Και εσύ δεν το έχεις γράψει τόσες φορές!

Πάλι θα τα ξαναλέμε;

Δεν ΦΕΥΓΩ! ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΜΑΙ!! (από εδώ).

ΛΕΓΕΕΕ Τι ποσοστό θα πάρουμε;»

«Αυτό σε ρωτάω τόση ώρα!».

«Αυτό σας λέω κύριε Πρόεδρε… Για ποσοστά μιλάω…23%, ΕΙΚΟΣΙΤΡΙΑ!».

Το ακουστικό του έπεσε από τα χέρια…

Το Κόκκινο Τηλέφωνο ξεβάφει μονομιάς. Έμοιαζε με ΡΟΖ. «Δημοσκοπήσεις μαζί που πλύθηκαν μ’ επισυνδέσεις και έχουν γίνει ροζ»…

Καληνύχτα Κυριάκο και να προσέχεις εκεί που θα βρεθείς…

Μπορεί να έχει υγρασία…

Νίκος Καραχάλιος

‘87

Υ.Γ.1 Το παραπάνω κείμενο είναι συλλεκτικό (διέπεται από overdose koolikis alazoneias).

Αφορά απαιτητικούς και -ως ένα βαθμό- διεστραμμένους αναγνώστες.

Επιζώντες της σκληρής «πετσομένης» εποχής των fake news της Μητσοτακικής Δυστοπίας.

1000 ολόκληρες μέρες με έναν τέτοιο Τέλειο Πρωθυπουργό δεν είναι και λίγες..

Επίσης είναι πολυπίπεδο λόγω της πολύσυνθετότητας της σημερινής πολιτικής κατάστασης στη μικρή χώρα της ΝΑ Ευρώπης, που λέγεται Ελλάδα και δεν είναι χώρος..

Ξεκινά (PART 1) με μια προσωπική εξήγηση και ταυτόχρονα σύνδεση με το prequel.

Συνεχίζεται (PART 2) ως σοβαρή πολιτική ανάλυση και εκεί που νομίζετε πως επιτέλους τα πράγματα μπήκαν σε υφογραφική σειρά, μεταλλάσσεται σε πρόζα (PART 3).

Σε σκαλέτα stand up comedy!

Χάος δηλαδή..

Αλλά μόνο αν μπορέσετε να παρακολουθήσετε ένα τέτοιο ταραντινικό mix and match, θα είστε σε θέση να προβλέψετε και τις καταιγιστικές εξελίξεις..!

Υ.Γ.2 ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ!

Αν διαβάζετε αυτό το κείμενο τώρα σε κάποιο site και δεν το απολαμβάνετε σε μια θεατρική αίθουσα με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο στο μικρόφωνο, τότε είναι σίγουρα προϊόν υποκλοπής, καθώς προοριζόταν για τον ταλαιπωρημένο κωμικό, ως μικρό αντάλλαγμα ενός fun του για την ταλαιπωρία που υπέστη από το προπερσινό και -λίαν τραυματικό-  ντου της δίμετρης ξανθιάς ακτιβίστριας του Politically Incorrect Movement Σάσσας Σταμάτη..

Υ.Γ.3 Όσοι φτάσατε ως εδώ, χωρίς SEVERE MIΝD BLOGGING, είστε ήρωες! Οι δικοί μου #Kyriakistas! Οι #NIKOLISTAS! Σας τιμώ και σας ευχαριστώ!

Υ.Γ.4 Και για όσους φίλους μου ανησυχούν, για την ασφάλειά μου και μου λένε με διάχυτη αγωνία στη φωνή: «ΝΙΚΟ ΠΡΟΣΕΧΕ!», επισημαίνω ότι ΕΧΩ επιβιώσει και από πολύ περισσότερα και από πολύ χειρότερα του τετραγώνου ΚΟΥΛΗ, ΚΑΠΕ του ΓΡΗΓΟΡΗ του Κοντού-Λέοντα και των ΕΚΑΜ [η λίστα των Αρπακτικών διαβάζεται και με αυτή και με την αντίστροφη σειρά].

Υ.Γ.5 Είμαι πλέον απελευθερωμένος! Είμαι ένα Γαλάζιο Τρολ, ντυμένο Πειρατής, που δεν βρίσκει άλλο τρόπο επικοινωνίας με τον Ξινό Μεσσία, παρά μόνο την διακωμώδησή του…

Ευχαριστώ και πάλι για την υπομονή και το χιούμορ σας, ο ΝΚ 7 με το λογοπολυβόλο του!

SEE YOU SOON, LET THE PARLIAMENT SHOW BEGIN!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου