Breaking

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Dr Vernon Coleman: “Δεν θέλουν να έχετε σπίτι

Share

Στον κόσμο της Μεγάλης Επαναφοράς, οι απλοί άνθρωποι δεν θα μπορούν να έχουν δικό τους σπίτι. Η ευρέως προωθούμενη αρχή “δεν θα έχετε τίποτα και θα είστε ευτυχισμένοι” θα ισχύει για την αγορά και κατοχή κάθε είδους ακινήτου, όπως θα ισχύει και για οτιδήποτε άλλο.

Από τον Dr Vernon Coleman

Οι τιμές των κατοικιών σε όλο τον κόσμο έχουν εκτοξευθεί πολύ ψηλά, καθώς μεγάλες επενδυτικές εταιρείες έχουν εισέλθει και αγοράζουν χιλιάδες κατοικίες κάθε φορά – συμβάλλοντας στην εκτόξευση των τιμών και στην εκδίωξη των ιδιωτών αγοραστών. Ταυτόχρονα, η ποιότητα των κατοικιών έχει μειωθεί δραματικά. Οι κατασκευαστές που υπακούουν στους νόμους της ΕΕ σχετικά με την κατασκευή κατοικιών παράγουν πάντοτε άθλια, κακοφτιαγμένα ακίνητα, τα οποία δεν είναι σχεδιασμένα για να αντέξουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σπίτια στην Ιαπωνία κατασκευάζονται για να αντέξουν 30 χρόνια. Μετά από αυτό είτε καταρρέουν είτε γκρεμίζονται και αντικαθίστανται.

Η διαδικασία καταστροφής της μακροχρόνιας αρχής της ιδιοκτησίας κατοικίας έχει ήδη ξεκινήσει για τα καλά. Τα επιτόκια αυξάνονται (και πιθανότατα θα συνεχίσουν να αυξάνονται για χρόνια, καθώς οι κεντρικές τράπεζες φαίνεται να αγωνίζονται να ελέγξουν τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό που δημιούργησαν). Η αύξηση των επιτοκίων θα καταστήσει δυσκολότερο για τους νέους αγοραστές να πατήσουν τα πόδια τους στη βάση της σκάλας των ακινήτων και θα καταστήσει όλο και πιο δύσκολο για όσους έχουν σπίτια να τα διατηρήσουν. Οι συνεχώς αυξανόμενες τιμές της ενέργειας θα επιβαρύνουν το κόστος της ιδιοκτησίας ενός σπιτιού – ιδίως αν το σπίτι είναι παλιό και με κακή μόνωση. Η απαγόρευση των Ρώσων από την ιδιοκτησία ακινήτων θα μειώσει επίσης τις τιμές.

Ακόμα χειρότερα, η κυβέρνηση στο Ηνωμένο Βασίλειο αναγκάζει 15 εκατομμύρια ιδιοκτήτες σπιτιών να κάνουν τόσο μαζικές και καταστροφικά δαπανηρές αλλαγές στα σπίτια τους, ώστε η μόνη πρακτική λύση θα είναι να γκρεμίσουν απολύτως καλές, στέρεες κατοικίες.

Τα πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης που πρέπει τώρα να συνδέονται με κάθε σπίτι πρόκειται να αναθεωρηθούν το 2025 για να συμπεριλάβουν μια σειρά από μη δοκιμασμένες, αντιδημοφιλείς, ακριβές και αναποτελεσματικές οικολογικές εφευρέσεις που είναι δημοφιλείς στους συνωμότες (και στους λατρευτές της υπερθέρμανσης του πλανήτη που εκπροσωπούν τις απόψεις τους στα μέσα ενημέρωσης και στην πολιτική αγορά).

Έτσι, τα σπίτια που διαθέτουν τηλεχειριζόμενους θερμοστάτες θα έχουν καλύτερη βαθμολογημένη ενεργειακή απόδοση. Το ίδιο και τα σπίτια που είναι εξοπλισμένα με αντλίες θερμότητας – τα παράλογα ακριβά στην τοποθέτηση και ακριβή στη λειτουργία υποκατάστατα των παραδοσιακών λεβήτων αερίου. Η τοποθέτηση αντλιών θερμότητας κοστίζει έως και 22.000 λίρες Αγγλίας και η λειτουργία τους κοστίζει τέσσερις φορές περισσότερο από τους λέβητες αερίου. Οι αντλίες θερμότητας απαιτούν επίσης ηλεκτρική ενέργεια, και δεδομένου ότι η περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια θα λαμβάνεται για πολλά χρόνια από ορυκτά καύσιμα και από την καύση pellets ξύλου (που εισάγονται στο Ηνωμένο Βασίλειο από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού) η λογική είναι δύσκολο να κατανοηθεί.

Η απουσία λογικής δεν εμπόδισε τους πολιτικούς να αγκαλιάσουν τις αντλίες θερμότητας (και πολλές άλλες παράλογες οικολογικές εφευρέσεις) και όσοι επιλέγουν να προτιμήσουν πιο παραδοσιακές, πιο λογικές μορφές θέρμανσης ενός σπιτιού θα τιμωρηθούν.

Οι ιδιοκτήτες που νοικιάζουν σπίτια έχουν ήδη ενημερωθεί ότι μετά το 2027 θα είναι παράνομο να νοικιάζουν ακίνητα που δεν έχουν υψηλή βαθμολογία. Μέσα σε λίγα χρόνια, τα σπίτια που δεν θα πληρούν τις νέες απαιτήσεις θα είναι αμεταβίβαστα. Οι ιδιοκτήτες σπιτιών που δεν έχουν τοποθετήσει αντλία θερμότητας δεν θα μπορούν να πουλήσουν το σπίτι τους. Δυστυχώς, όμως, το κόστος λειτουργίας ενός σπιτιού εξοπλισμένου με αντλία θερμότητας θα σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες σπιτιών που έχουν τοποθετήσει αντλία θερμότητας δεν θα μπορούν να πουλήσουν το σπίτι τους επειδή θα θεωρείται πολύ ακριβή η λειτουργία του.

Και, φυσικά, οι συνωμότες μας θέλουν όλους να ζούμε σε πολυκατοικίες. Δεν θα υπάρχουν κατοικίδια και τα διαμερίσματα θα είναι μικρά και πανομοιότυπα. Τα πάντα θα ελέγχονται κεντρικά. Και αν οι συνωμότες θέλουν να ελέγξουν τους ανθρώπους που ζουν σε μια πολυκατοικία, μπορούν να το κάνουν εύκολα κλειδώνοντας τις πόρτες εισόδου. Αυτό, βέβαια, είναι αυτό που συνέβαινε στην Κίνα τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2022, όταν οι αρχές αποφάσισαν να ακολουθήσουν την παράλογη πολιτική της μηδενικής καβάτζας. Οι πολυκατοικίες κλείστηκαν ερμητικά και οι κάτοικοι δεν είχαν την άδεια να φύγουν.

Οι τιμές των κατοικιών θα μειωθούν αισθητά κατά την επόμενη δεκαετία περίπου. Οι άστεγοι θα αναγκαστούν να εγκατασταθούν σε νέα, μικροσκοπικά διαμερίσματα από χαρτόνι σε εγκεκριμένα κέντρα πόλεων, αλλά αν η κοινωνική σας πιστοληπτική ικανότητα είναι κακή, θα δυσκολευτείτε ή θα είναι αδύνατο να νοικιάσετε ένα δικό σας σπίτι.

Τι επιφυλάσσει λοιπόν το μέλλον για όσους έχουν κακή κοινωνική πιστοληπτική ικανότητα;

Λοιπόν, φυσικά, ένα από τα βασικά δόγματα της Μεγάλης Επαναφοράς είναι ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός θα μειωθεί στα 500 εκατομμύρια.

Αλλά μέχρι τότε πού θα ζουν όλοι οι άστεγοι; Ίσως σε κάτι παρόμοιο με τις φυλακές των οφειλετών που περιέγραψε τόσο καλά ο Ντίκενς. Εναλλακτικά, οι δρόμοι θα είναι γεμάτοι από άφραγκες, περιπλανώμενες οικογένειες τυλιγμένες σε ό,τι ρούχο διαθέτουν. Τον κρύο καιρό θα ζεσταίνονται με στρώματα χαρτονιού και, αν είναι τυχεροί, με έναν ή δύο κουρελιασμένους, βρώμικους, παλιούς υπνόσακους.

Το βιβλίο του Dr Vernon Coleman, “Social Credit: Nightmare on your Street” (Κοινωνική πίστωση: Εφιάλτης στο δρόμο σας) είναι διαθέσιμο σε χαρτόδετο ή σκληρό εξώφυλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου