Breaking

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Στο έλεος της φωτιάς η Θάσος: Πολύ αργά και πολύ λίγες οι πυροσβεστικές δυνάμεις – Στέλνουν Στρατό με καθυστέρηση (upd)

 

Οχήματα του Στρατού, ειδικές δυνάμεις και μηχανήματα διάνοιξης δρόμων βοηθούν την επιχείρηση

Για ακόμη μία φορά, οι πυροσβεστικές δυνάμεις της χώρας είναι πολύ λίγες και ενήργησαν καθυστερημένα, καθώς η Θάσος εξακολουθεί να βρίσκεται ακόμη στο έλεος της φωτιάς. 

Μάλιστα, το μεσημέρι της Πέμπτης, έφτασε στρατιωτικό κονβόι στο νησί, προκειμένου να ενισχυθεί έστω και καθυστερημένα η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε από το βράδυ της Τετάρτης πάνω από το χωριό Ποταμιά.

Η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δύσβατη περιοχή, κάτι που δυσκολεύει τις προσπάθειες προσέγγισης από τις επίγειες δυνάμεις.

Για τον σκοπό αυτό, στο σημείο βρίσκονται οχήματα του Στρατού, ειδικές δυνάμεις και μηχανήματα διάνοιξης δρόμων.

Σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα, στη Θάσο επιχειρούν 185 πυροσβέστες με 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 38 οχήματα, συμπεριλαμβανόμενων των πυροσβεστικών δυνάμεων που με έκτακτα ακτοπλοϊκά δρομολόγια μετέβησαν στο νησί από το λιμάνι της Κεραμωτής.

Αξίζει να σημειωθεί πως τις πρώτες πρωινές ώρες, η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα από το 112 για εκκένωση από τα Κοίνυρα προς τα Λιμενάρια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δύο εθελοντές τραυματίστηκαν εχθές κατά την προσπάθεια διάνοιξης ζωνών, από πτώση δέντρων. Τα δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας του νησιού για τις Πρώτες Βοήθειες.

Καλύτερη η κατάσταση με τους ανέμους

Αισιόδοξος για την κατάσβεση είναι ο διευθυντής Δασών του νομού Καβάλας Ιωάννης Καπετάνγιαννης, ανέφερε «Εκτιμώ ότι είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση αυτή τη στιγμή. Έχουν έρθει αρκετά εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις. Το θέμα έγκειται στη σωστή διαχείριση όλων αυτών των δυνάμεων. Υπάρχει πρόσβαση οχημάτων. Έχουν διασκορπιστεί στις εστίες της φωτιάς και ενεργούν. Βοηθά ότι δεν πνέουν άνεμοι στην περιοχή».

Αυτή τη στιγμή, ανέφερε, δεν απειλούνται κατοικίες, αλλά το δάσος. «Δεν υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους και τους τουρίστες αυτή τη στιγμή. Είμαστε αισιόδοξοι αλλά απαιτείται σωστή διαχείριση όλων των μέσων κατάσβεσης. Ενεργεί και ένα ελικόπτερο Σινούκ» πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή τα εναέρια μέσα, ελικόπτερα και καναντέρ συνεχίζουν τις ρίψεις νερού τόσο στον πυρήνα της φωτιάς όσο και στις διάσπαρτες εστίες που έχουν δημιουργηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου