Breaking

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Π. Νίκας για την μετακίνηση 23.000 μαθητών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου: “θα λυθούν τα προβλήματα, κινούμαστε σύμφωνα με όσα προβλέπει η νομοθεσία”

“H μετακίνηση από και προς τα σχολεία τους περί των 23.000 μαθητών για το σχολικό έτος 2022 – 2023 που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, γίνεται σύμφωνα με τον νόμο, τον οποίον δεν φτιάχνει το Περιφερειακό Συμβούλιο και το οποίο δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις αντίθετες με τον νόμο”.

Αυτό σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σήμερα Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, αναφερόμενος στην σχετική συζήτηση που έγινε κατά την συνεδρίασή του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Οπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, “μέχρι τώρα δεν υφίστανται έντονες διαμαρτυρίες ή δημοσιεύματα σχετικά με μη ανταπόκριση της Περιφέρειας στο μείζον θέμα της μετακίνησης των μαθητών”, τόνισε ωστόσο ότι “ενδεχομένως να υπάρξουν μικρά προβλήματα καθώς δεν έχει ακόμα σταθεροποιηθεί ο αριθμός των μαθητών σε κάθε σχολείο, αλλά θα τα αντιμετωπίσουμε και ώς το τέλος Σεπτεμβρίου που θα έχει οριστικοποιηθεί η κατάσταση αυτά θα έχουν λυθεί”.

Ο Π. Νίκας, εξ άλλου, γνωστοποίησε ότι σύντομα συνεδριάζει και πάλι η Ομάδα Διοίκησης Εργου (ΠΟΔΕ) για το συντονισμό και την παρακολούθηση της μεταφοράς μαθητών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ώστε να επιληφθεί όσων ζητημάτων διαπιστωθούν.

Ο περιφερειάρχης, παράλληλα, επισήμανε ότι λόγω της ερήμωσης της υπαίθρου αυξάνονται τα προβλήματα καθώς ένας αριθμός παιδιών από χωριά που έκλεισαν σχολεία, θα πρέπει να μετακινηθεί προς άλλες σχολικές μονάδες.

Τόνισε δε ο Π. Νίκας ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια μέσα μεταφοράς, τα ΚΤΕΛ και τα ταξί, τα οποία “χειμάζονται, τόσο λόγω της αύξησης στην τιμή των καυσίμων, όσο λόγω και της γενικότερης οικονομικής κατάστασης”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου