Breaking

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Από τις 26 Σεπτεμβρίου και μετά θα συμβούν γεγονότα που θα αλλάξουν εντελώς τον κόσμο έτσι όπως τον ξέρουμε

Share

Του Γιώργου Β. Μιχαήλ

Σε άρθρο μου της 22ας Μαΐου, είχα μιλήσει για το Μεγάλο Φθινόπωρο του 2022, θυμίζοντας ανάρτησή μου της 21ης Οκτωβρίου του 2021 με την οποία προέτρεπα να εστιάσετε την προσοχή σας στον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

Σε όσους δεν έχουν διαβάσει το άρθρο, προτείνω να το κάνουν.

Για τους Εβραίους, το 2022 είναι έτος Shemitah, έτος σαμπατικό (σαββατικό), το οποίο κλείνει έναν επταετή κύκλο.

Οι χρονιές Shemitah, εκτός από ιερές, είναι και στενά συνδεδεμένες με… οικονομικές και χρηματοπιστωτικές -αλλά και ευρύτερα συστημικές- καταρρεύσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Bretton Woods, το οποίο επέφερε τον μετασχηματισμό της παγκόσμιας οικονομικής και χρηματοπιστωτικής τάξης, προαναγγέλλοντας την κατάρρευση της βρετανικής αυτοκρατορίας και την ανάδυση της αμερικανικής.

Το Bretton Woods σχεδιάστηκε το καλοκαίρι του 1944, στην προσέγγιση του Shemitah. Επικυρώθηκε από το Αμερικανικό Κογκρέσο στην μέση του Shemitah, το καλοκαίρι του 1945. Άρχισε να ισχύει μετά το τέλος του πολέμου, στον απόηχο του Shemitah. Και ακυρώθηκε επί της ουσίας στις 15 Αυγούστου του 1971, έναν χρόνο πριν από το νέο Shemitah το οποίο οδήγησε στο κραχ του 1973.

Το τρέχον Shemitah άρχισε στις 7 Σεπτεμβρίου του 2021 και τελειώνει στις 26 Σεπτεμβρίου του 2022 (πιο συγκεκριμένα, με την δύση του ηλίου στις 25 του μηνός).

Το ότι το 2022 είναι χρονιά ορόσημο, δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Και όπως, φαίνεται, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ούτε η σημαντικότητα του μηνός Σεπτεμβρίου.

Έναν χρόνο μετά την έναρξη του Shemitah και λίγες ημέρες πριν από την λήξη του, η Λιζ Τρας ορκίστηκε ως Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου (6/9) και δύο ημέρες μετά (8/9) ανακοινώθηκε ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η κηδεία της ορίστηκε για τις 19 του μηνός, και ο Κάρολος Γ’ παρέτεινε το πένθος για 7 επιπλέον ημέρες μετά την κηδεία, δηλαδή μέχρι τις… 25-26!

Για να προλάβω κάποιους, ξαναθυμίζω ότι αυτοί που σας ζητούν -σχεδόν σας υποχρεώνουν- να είστε ορθολογιστές, ζουν και δρουν με βάση τον μυστικισμό, την παραψυχολογία, την αστρολογία, την νουμερολογία, και οτιδήποτε άλλο (υποτίθεται πως) αντίκειται στον ορθό λόγο.

Δεν μπορώ να γνωρίζω αν θα συμβεί κάποιο συνταρακτικό γεγονός κατά το διήμερο 25-26 Σεπτεμβρίου ή νωρίτερα.

Αλλά είμαι βέβαιος ότι, μετά την λήξη της πένθιμης περιόδου για τον θάνατο της Ελισάβετ, οι παγκόσμιες εξελίξεις θα τρέχουν με ασύλληπτη πλέον ταχύτητα.

Στον απόηχο του Shemitah, θα βιώσουμε την ολοσχερή κατάρρευση του κόσμου έτσι όπως τον γνωρίζουμε.

Μην ξεχνάτε ότι η Ελισάβετ ήταν η εμβληματικότερη μορφή της μεταπολεμικής αγγλοσαξωνικής αυτοκρατορίας. Βασίλεψε για 70 χρόνια (7+0=7) και 214 ημέρες (2+1+4=7). Και πέθανε στο τέλος ενός 7ετούς κύκλου.

Σε συμβολικό επίπεδο, ο θάνατός της θα μπορούσε να συμβολίζει τον θάνατο της αγγλοσαξωνικής αυτοκρατορίας, έτσι όπως αυτή εκφράστηκε καθ’ όλην την μεταπολεμική περίοδο.

Προσέξτε, δεν μιλώ για τερματισμό της αγγλοσαξωνικής κυριαρχίας -αν και δεν τον αποκλείω.

Το Bretton Woods σηματοδότησε την πτώση της βρετανικής αυτοκρατορίας, αλλά όχι και τον τερματισμό της αγγλοσαξωνικής κυριαρχίας. Είχαμε απλώς μια (πραγματική ή φαινομενική) μετατόπιση του κέντρου ισχύος από το Λονδίνο στην Ουάσιγκτον.

Ωστόσο, όπως ο κόσμος άλλαξε μετά το Bretton Woods, έτσι πρόκειται να αλλάξει και μετά τον θάνατο της Ελισάβετ. Προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο, μένει να το δούμε.

Είναι αλήθεια πως το Shemitah έχει τον χαρακτήρα μιας Μεγάλης Επανεκκίνησης.

Και είναι ολοφάνερο πως ο θείος Κλάους και η παρέα του βιάζονται να κάνουν την επανεκκίνησή τους, ένθερμοι υποστηρικτές της οποίας είναι ο… νέος βασιλιάς, Κάρολος Γ΄, και η… νέα πρωθυπουργός, Λιζ Τρας.

Αλλά επανεκκινήσεις δεν απεργάζεται μόνον το Φόρουμ του θείου Κλάους.

Πολύν καιρό πριν, στις 5 Νοεμβρίου του 2020, με μιαν ανάρτηση στην σελίδα μου στο FB είχα θέσει το ερώτημα «Είστε έτοιμοι για την κατάρρευση του γνωστού σας κόσμου;»

Και έγραφα:

Ο κόσμος, όπως τον ξέρουμε, θα πάψει σύντομα (μέσα στο 2021) να υπάρχει. Το έχουν προαναγγείλει και τα δύο στρατόπεδα που μάχονται για την επικράτηση στον πλανήτη. Για τους παγκοσμιοποιητές και τις δυνάμεις υποδούλωσης είναι η «Μεγάλη Επανεκκίνηση» («Great Reset»). Για τις δυνάμεις απελευθέρωσης της ανθρωπότητας είναι η «Επανάκτηση της κλεμμένης ελευθερίας και αξιοπρέπειας», που θα γίνει κι αυτή με μιαν επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Η επανεκκίνηση των δυνάμεων υποδούλωσης ακολουθεί την γνωστή γραμμή «(Τεχνητή) Κρίση – (Κατευθυνόμενη) Αντίδραση – (Προαποφασισμένη και ερήμην σας) Λύση», είναι εξαιρετικά επώδυνη (ασθένειες, επισιτιστική κρίση, πόλεμοι, χάος), και έχει ολέθριες για τον άνθρωπο συνέπειες (ολοκληρωτισμός, μετανθρωπισμός). Η επανεκκίνηση των δυνάμεων απελευθέρωσης ακολουθεί την γραμμή «Αποκάλυψη της αλήθειας – Κοινωνική συναίνεση με ελεύθερη βούληση – Από κοινού εξεύρεση λύσεων και ξαναχτίσιμο του κόσμου», είναι απολύτως ανώδυνη (με εξαίρεση το σοκ από τις αποκαλύψεις, οι οποίες όμως είναι απολύτως αναγκαίες), και έχει ευεργετικές για τον άνθρωπο συνέπειες (εξάλειψη ασθενειών, ελεύθερη ενέργεια, αφθονία αγαθών, παγκόσμια ειρήνη).

Μπορεί ο μετασχηματισμός του κόσμου να μην ολοκληρώθηκε το 2021, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει, καθώς η πορεία είναι μη αναστρέψιμη.

Αν και υπερτερούν τα σημάδια ότι οδεύουμε προς μιαν επανεκκίνηση των δυνάμεων υποδούλωσης, εντούτοις εξακολουθώ να πιστεύω ότι στο τέλος η επανεκκίνηση θα είναι αυτή των δυνάμεων απελευθέρωσης.

Στο κάτω-κάτω, Shemitah σημαίνει «απελευθέρωση», «άφεση», «ακύρωση»…

Σε κάθε περίπτωση, τα μάτια σας (7+7=) δεκατέσσερα, μέχρι το «σημείο μηδέν»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου