Breaking

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Κι όμως αυτά τα 8 τρόφιμα μάς κάνουν να χάνουμε βάρος

ΦΙΣΤΙΚΙΑ

Μπορεί να νομίζετε ότι για να χάσετε βάρος πρέπει να αποκλείσετε τελείως από τη διατροφή σας τους υδατάνθρακες, τη γλουτένη ή τα γαλακτοκομικά. Ωστόσο, έρευνες δείχνουν ότι οι περιοριστικές δίαιτες δεν λειτουργούν. Έτσι, καλύτερα να εστιάσετε στο να καταναλώνετε περισσότερο τα τρόφιμα που βοηθάνε να χάσετε βάρος. Σύμφωνα με τους διαιτολόγους, αυτά τα 8 τρόφιμα μας δίνουν φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, ενώ παράλληλα είναι φτωχά σε θερμίδες. Έτσι, χάνουμε βάρος, χωρίς να νιώθουμε στέρηση.

Πράσινα σαλατικά
Το να αυξήσετε την πρόσληψη των λαχανικών είναι ένας καλός τρόπος να ξεκινήσετε όταν προσπαθείτε να χάσετε κιλά ή να είστε πιο υγιείς. Προσθέτοντας μια σαλάτα στα γεύματά σας σάς χορταίνει και σας γεμίζει φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά. Τα φυλλώδη σαλατικά όπως το σπανάκι, το κέιλ, το μαρούλι και το λάχανο δίνουν φυτικές ίνες και νερό, οπότε θα σας κρατήσουν ενυδατωμένους και θα σας χορτάσουν με λίγες θερμίδες. Δεν είστε φαν της σαλάτας; Φτιάξτε ένα smoothie με σαλατικά.

Ποπ κορν
Τα σνακ είναι πολύ σημαντικά στην προσπάθεια απώλειας βάρους, καθώς θα σας αποτρέψουν από το να νιώσετε υπερβολικά πεινασμένοι ανάμεσα στα γεύματα. Το ποπ κορν είναι μια πολύ καλή εναλλακτική στα πατατάκια, αφού με πολύ λιγότερες θερμίδες μας δίνει το αίσθημα του κορεσμού.

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Μια κουταλιά της σούπας περιέχει δεκατέσσερα γραμμάρια καλών λιπαρών, τα οποία μπορεί να διατηρήσουν τη χοληστερόλη σε καλά επίπεδα και να προστατεύσουν ενάντια σε παθήσεις τις καρδιάς. Μια μικρή ποσότητα ελαιολάδου κάνει τα πάντα να είναι πιο νόστιμα. Επιπλέον, χρειάζεστε λιπαρά για να απορροφήσετε τα θρεπτικά συστατικά και να είστε ικανοποιημένοι και πλήρεις.

Πλήρες γιαούρτι
Αντίθετα με όσα υποστηρίζουν αρκετές μοδάτες δίαιτες, έρευνες δείχνουν ότι επιλέγοντας γαλακτοκομικά με πλήρη λιπαρά όχι μόνο δεν παχαίνετε, αλλά μπορεί ακόμη και να αποτρέψουν το επιπλέον βάρος. Τα γιαούρτια με χαμηλά λιπαρά μπορεί να είναι φτωχότερα σε θερμίδες, αλλά με την έλλειψη των λιπαρών, είναι επίσης λιγότερο χορταστικά. Το να επιλέγετε πλήρες γιαούρτια σας κρατά χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, οπότε σας αποτρέπει από το επικίνδυνο τσιμπολόγημα αργότερα. Το γιαούρτι όχι μόνο βοηθά στα γερά κόκαλα λόγω του ασβεστίου, αλλά δίνει μια υγιή δόση πρωτεϊνών και προβιοτικών καλλιεργειών που βοηθούν στην πέψη. Οι διαιτολόγοι συνιστούν να το αγοράζετε σκέτο και μετά να προσθέτετε μέλι και φρούτα ως φυσικό γλυκαντικό. Ταιριάζει επίσης και με τη σπιτική γκρανόλα.

Σπόροι chia
Οι σπόροι chia είναι ένα πολύ καλά κρυμμένο μυστικό, όσον αφορά στην απώλεια βάρους. Αυτοί οι μικροσκοπικοί σπόροι αποδίδουν δέκα ολόκληρα γραμμάρια φυτικών ινών και πέντε πρωτεΐνης ανά δύο κουταλιές της σούπας, οπότε είναι και χορταστικά και θρεπτικά. Μπορείτε να τα προσθέσετε σε ένα μπολ βρώμης, σε smoothies ή σε σαλάτες για να τα εντάξετε στην καθημερινή διατροφή σας.

Αυγά
Σίγουρα από τα πιο πολύπλευρα φαγητά, τα αυγά ταιριάζουν σε κάθε γεύμα. Είτε είναι τηγανητά μάτια ή scrambled για πρωινό, ένα βραστό αυγό για μεσημεριανό ή μια ομελέτα για βραδινό, είναι μια γρήγορη λύση που προσφέρει μια υγιή ποσότητα πρωτεΐνης ανά μερίδα. Επιπλέον, είναι μια καλή πηγή λιπαρών και θρεπτικών συστατικών που δεν μπορείτε να βρείτε αλλού, όπως η βιοτίνη και η βιταμίνη D.

Βρώμη
Το να τρώμε ένα καλό πρωινό είναι απαραίτητο για να έχουμε μια παραγωγική μέρα. Οι έρευνες δείχνουν ότι όσιο τρώνε συστηματικά πρωινό είναι συνήθως πιο αδύνατοι. Η βρώμη είναι γεμάτη φυτικές ίνες, ειδικά τις διαλυτές, οι οποίες προάγουν αισθήματα κορεσμού και βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης. Μπορείτε να την καταναλώνετε κάθε πρωί με λίγα φρούτα και σπόρους chia. Είναι μια οικονομική λύση και διατηρείται για πολύ καιρό στο ντουλάπι σας.

Ξηροί καρποί
Οι ξηροί καρποί και τα βούτυρά τους, όπως το φιστικοβούτυρο, είναι τα ιδανικά σνακ που πρέπει να έχετε στην κουζίνα σας. Έχουν καλά λιπαρά, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες που σας βοηθούν να αισθάνεστε πλήρεις ανάμεσα στα γεύματα. Όπως το ποπ κορν και οι ξηροί καρποί είναι ένα πολύ καλό σνακ για τις λιγούρες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Καταναλώνετε τους λοιπόν, με μέτρο, είτε σκέτους, είτε απλώστε μια δόση φιστικοβούτυρου πάνω σε φέτες μήλου για μια πιο υγιεινή επιλογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου