Breaking

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Δυτικές κυρώσεις στο ρωσικό φ.α. και «ο σώζων εαυτόν» – Ιταλία: «Η Γαλλία θα μας κόψει το ρεύμα»

 

Σε διάψευση προχώρησε η Γαλλία αλλά αναγνωρίζεται το πρόβλημα στους πυρηνικούς σταθμούς

Τα πάνω κάτω έρχονται στον τομέα της ενέργειας καθώς η αλληλεγγύη της Ευρώπης όσο πηγαίνει και γίνεται πλέον ανέκδοτο.

Όποιος έχει πρόσβαση σε ρεύμα θα καίει οι υπόλοιποι απλά θα τρέχουν από χώρα σε χώρα και θα επαιτούν.

Ήδη οι τριγμοί στην συμπεριφορά μεταξύ των κατά τα άλλα συμμάχων δίνουν και παίρνουν ενώ οι διαψεύσεις δεν πείθουν πλέον κανέναν και δείχνουν το ζοφερό μέλλον που δημιούργησαν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις με τις αλόγιστες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Διέψευσε η Γαλλία τα ιταλικά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για διακοπή στις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας από την EDF στην Ιταλία, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της για αλληλεγγύη προς τη χώρα, καθώς η ενεργειακή κρίση πλήττει την Ευρώπη.

Σύμφωνα με το Reuters, «οι γαλλικές Αρχές αρνούνται αυτές τις πληροφορίες και επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους για αμοιβαία αλληλεγγύη όσον αφορά την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο με όλους τους Ευρωπαίους γείτονές μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αρμόδιο υπουργείο της Γαλλίας.

Σε διάψευση προχώρησε και εκπρόσωπος της EDF, λέγοντας ότι ο όμιλος δεν έχει προειδοποιήσει την Ιταλία για πιθανή αναστολή των εξαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας.


Σε ερώτηση για το δημοσίευμα της La Repubblica που αναφερόταν στο ενδεχόμενο διακοπής, εκπρόσωπος του ιταλικού υπουργείου Οικολογικής Μετάβασης επιβεβαίωσε ότι έχει σταλεί επιστολή προς το υπουργείο, προσθέτοντας ότι… «το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και μήνες λόγω των προβλημάτων της Γαλλίας με τους πυρηνικούς σταθμούς της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου