Breaking

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Ζελένσκι: Τράκαρε το αυτοκίνητο που τον μετέφερε

Share

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι τραυματίστηκε όταν το αυτοκίνητό του τράκαρε το βράδυ της Τετάρτης, με το Κίεβο να μεταδίδει ωστόσο ότι, βγήκε «χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς» από τη σύγκρουση που έλαβε χώρα στο Κίεβο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του προέδρου, «ένα αυτοκίνητο συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο του προέδρου της Ουκρανίας και οχήματα συνοδείας». Οι γιατροί που συνόδευαν τον Ζελένσκι βοήθησαν τον οδηγό του άλλου αυτοκινήτου και τον μετέφεραν με ασθενοφόρο, αναφέρεται.

«Ο πρόεδρος εξετάστηκε από γιατρό, δεν διαπιστώθηκαν σοβαρά τραύματα», προστίθεται στην ανακοίνωση. Οι συνθήκες του τρακαρίσματος ακόμα είναι υπό διερεύνηση.

Όπως μετέδωσε ο Θανάσης Αυγερινός στο OPEN, ίσως αυτό το γεγονός να οδήγησε στη διάδοση της αναφοράς αντικρεμλινικού καναλιού στο telegram, σύμφωνα με την οποία «χτυπήθηκε» η λιμουζίνα του Ρώσου προέδρου. Ο ανταποκριτής του καναλιού στη Μόσχα μετέδωσε ότι οι Ρώσοι όχι απλά δεν επιβεβαιώνουν την είδηση αλλά μιλούν για ουκρανικά fake news, όπως αυτά που υποστηρίζουν ότι ο Πούτιν είναι βαριά άρρωστος ή κρύβεται σε πυρηνικά καταφύγια.

Η αναφορά στο κανάλι του Telegram

Όπως ισχυρίζεται το αντικρεμλινικό κανάλι, χτυπήθηκε η λιμουζίνα του Βλαντίμιρ Πούτιν και μάλιστα ακούστηκε «δυνατός κρότος» και κάποιοι είδαν «καπνούς». Το αυτοκίνητο οδηγήθηκε σε ασφαλές σημείο με τον Πούτιν σώο, αλλά υπήρξαν «πολλές συλλήψεις» από την υπηρεσία ασφάλειάς του -ενώ άλλοι σωματοφύλακες εξαφανίστηκαν, μεταδίδει το κανάλι General SVR στο Telegram.

Σημειώνεται πως πρόκειται για ένα αντικρεμλινικό κανάλι στο Telegram που στο παρελθόν έχει επανειλημμένα ισχυριστεί πως ο Ρώσος πρόεδρος είναι άρρωστος, ενώ έχει μεταδώσει και άλλες ειδήσεις που δεν έχουν επιβεβαιωθεί από το Κρεμλίνο.

Ο Ζελένσκι είχε πάει στο Ιζιούμ

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο Ζελένσκι επισκέφθηκε το απελευθερωμένο πλέον Ιζιούμ στην βορειοανατολική περιοχή του Χαρκόβου, πέντε ημέρες μετά την ανακατάληψη της πόλης από τις δυνάμεις της χώρας.

Φωτογραφίες στη σελίδα μιας μονάδας του στρατού στο Facebook έδειχναν τον Ζελένσκι σε μια τελετή στην κεντρική πλατεία για την ύψωση της ουκρανικής σημαίας πάνω από το διοικητικό κτίριο της πόλης. Παρούσα ήταν και η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Χάνα Μαλιάρ.

«Νωρίτερα, όταν κοιτούσαμε ψηλά, αναζητούσαμε τον γαλάζιο ουρανό. Σήμερα, όταν κοιτάμε ψηλά, ψάχνουμε μόνο για ένα πράγμα – τη σημαία της Ουκρανίας», ανέφερε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο προεδρικό κανάλι Telegram.

«Η γαλαζοκίτρινη σημαία μας κυματίζει ήδη στο κατεχόμενο Ιζιούμ. Και θα είναι έτσι σε κάθε ουκρανική πόλη και χωριό. Κινούμαστε προς μία μόνο κατεύθυνση», πρόσθεσε.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου