Breaking

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Σενάριο απόπειρας δολοφονίας του Πούτιν

Σενάριο απόπειρας δολοφονίας του ΠούτινΠληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής, για επίθεση στη λιμουζίνα του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, μετέδωσε η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Σύμφωνα με το General SVR, που είναι αντιρωσικός λογαριασμός στο Telegram και δημοσιεύει συχνά υποτιθέμενες εμπιστευτικές πληροφορίες για τον Πούτιν και το Κρεμλίνο και που επικαλείται η Daily Mail, το αυτοκίνητο του Βλαντίμιρ Πούτιν δέχθηκε «επίθεση» σε μια απόπειρα δολοφονίας εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.

Το General SVR, του οποίου η αξιοπιστία αμφισβητείται, υποστηρίζει πως η λιμουζίνα του Πούτιν οδηγήθηκε σε ασφαλές μέρος, με τον Ρώσο πρόεδρο να βγαίνει σώος και υγιής, ενώ φέρεται να έγιναν πολλές συλλήψεις από τους άνδρες της ασφάλειάς του.

«Ο επικεφαλής της σωματοφυλακής του προέδρου και πολλά άλλα άτομα έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και είναι υπό κράτηση», ισχυρίστηκε το κανάλι General SVR, χωρίς να κατονομάσει κανέναν.

Σύμφωνα με το αντιρωσικό κανάλι, το οποίο συνηθίζει να μην παρέχει αδιάσειστα στοιχεία για τους ισχυρισμούς του, ο Πούτιν κατευθυνόταν προς το σπίτι του σε απροσδιόριστη ημερομηνία ανάμεσα σε αυτοκινητοπομπή, εν μέσω έντονων φόβων για την ασφάλειά του.

Στην αυτοκινητοπομπή, όπως σημειώνει το κανάλι, συμμετείχαν πέντε θωρακισμένα αυτοκίνητα, με τον Πούτιν στο τρίτο, σύμφωνα με τον ισχυρισμό.

«Στο δρόμο προς την κατοικία του, μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά, το πρώτο αυτοκίνητο της συνοδείας μπλοκαρίστηκε από ένα ασθενοφόρο, και το δεύτερο αυτοκίνητο έκανε μια μικρή παράκαμψη χωρίς να σταματήσει λόγω του ξαφνικού εμποδίου. Στο αυτοκίνητο του Πούτιν ακούστηκε ένας δυνατός κρότος από τον αριστερό μπροστινό τροχό και ακολούθησε πυκνός καπνός», αναφέρει το κανάλι του Telegram.

Το αυτοκίνητο του Πούτιν «παρά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στον έλεγχό του» βγήκε από το σημείο της επίθεσης και έφτασε με ασφάλεια στην κατοικία του προέδρου.

«Στη συνέχεια, βρέθηκε το πτώμα ενός άνδρα, που φέρεται να ήταν εκείνος που οδηγούσε το ασθενοφόρο που εμπόδισε το πρώτο αυτοκίνητο της αυτοκινητοπομπής», προσθέτει το SVR General.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου