Breaking

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Όταν ο Άδωνις ωρυόταν ότι είναι «άχρηστοι και επικίνδυνοι» όσοι μας βάζουν να πλακωθούμε με τη Ρωσία

ACAS

Ένα βίντεο από το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να κατακεραυνώνει την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι «άχρηστοι» και «επικίνδυνοι» επειδή βάζουν σε κίνδυνο της σχέσης μας με τη Ρωσία, αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι κάναμε υπουργό Ανάπτυξης τον «βασιλιά της κωλοτούμπας».

«Δεν πρέπει να πλακωθούμε με τη Ρωσία, γιατί η παραδοσιακή εξωτερική πολιτική όπως την είχε χαράξει και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής από την εποχή του Ψυχρού πολέμου, είχε πετύχει μια ισορροπία, για να μπορεί η Ελλάδα να είναι μεν στη Δύση, άλλα να αποτελεί και προνομιακό συνομιλητή και της Ρωσίας. Αυτή ήταν μεγάλη κατάκτηση στην εξωτερική μας πολιτική που την σεβάστηκαν όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις. Δεν υπήρχε μια Ελληνική κυβέρνηση που να αποφασίσει ότι πρέπει να πλακωθούμε με τη Ρωσία» δήλωνε ωρυόμενος στο γραφείο του.

Και κάπως έτσι φτάσαμε στο σήμερα, όπου η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρωτοστατώντας στην αντιρωσική πολιτική, διέλυσε τις διπλωματικές σχέσεις με τη Μόσχα και κατάφερε να φέρει σε δεινή θέση την χώρα μας, που πλέον είναι αντιμέτωπη με τις πιο σκληρές συνέπειες της ενεργειακής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου