Breaking


Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

Με τις κατηγορίες διάπραξης κακουργήματος να τον περισφίγγουν ο Κ.Μητσοτάκης επιχειρεί «ηρωική έξοδο» στη ΔΕΘ

 

Το σκάνδαλο των υποκλοπών δημιουργεί εκτός από ποινικές ευθύνες στους υπεύθυνους (ΕΥΠ, αρμόδια Εισαγγελέα και γραφείο πρωθυπουργού) και δυσώδη ατμόσφαιρα στον πολιτικό βίο της χώρας

Με την ομολογία του πρώην Διοικητή της ΕΥΠ, Π.Κοντολέοντα, περί παρακολούθησης των επικοινωνιών του προέδρου του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ Ν.Ανδρουλάκη και αριθμού δημοσιογράφων, πράξεις που αν δεν δικαιολογηθούν βάσει του νομικού πλαισίου, και μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, αποτελούν κακουργηματικού χαρακτήρα εγκλήματα, ο Κ.Μητσοτάκης προσέρχεται ουσιαστικά ως κατηγορούμενος σήμερα στην ΔΕΘ και θα προσπαθήσει να «αποδράσει».

Πως;

Με εξαγγελίες οικονομικού χαρακτήρα, οι οποίες όμως είναι «κενό γράμμα» δεδομένης της άθλιας οικονομικής κατάστασης της χώρας, η οποία επιτάθηκε ακόμα περισσότερο επί των ημερών της νυν διακυβέρνησης λόγω των κυρώσεων στη Ρωσία και των αντικυρώσεων από την πλευρά της Μόσχας.

Δυστυχώς για τον πρωθυπουργό και την πολιτική ηρεμία στην χώρα έχουν διαπραχθεί εγκλήματα σε βαθμό κακουργήματος, από τη στιγμή που δεν αποδειχθεί ότι ο Ν.Ανδρουλάκης και οι δημοσιογράφοι ήταν εγκληματίες ή σχετίζονταν με εγκληματίες έτσι ώστε να δικαιολογηθούν οι παρακολουθήσεις τους και ο νόμος είναι σαφής:

Ποινικές ευθύνες έχουν οι έξι Διευθυντές της ΕΥΠ που υπογράφουν την αίτηση για παρακολούθηση των προαναφερόμενων, η Εισαγγελέας της ΕΥΠ Β.Βλάχου αρμόδια για να εγκρίνει την παρακολούθηση και το γραφείο του πρωθυπουργού το οποίο με νόμο του ίδιου του Κ.Μητσοτάκη ανέλαβε την πολιτική και ποινική ευθύνη της λειτουργίας της ΕΥΠ με απόφαση του ιδίου στις 8 Ιουνίου 2019.

Μέσα σε αυτό το κλίμα δεν έχει μεγάλη σημασία τι θα πει σήμερα ο Κ.Μητσοτάκης αλλά περισσότερο έχει σημασία να δούμε τι θα σκαρφιστεί το επικοινωνιακό του επιτελείο και οι Αμερικανοί σύμβουλοί του για να ρίξει «στάχτη στα μάτια» του ελληνικού λαού.

Τα 21 μέτρα για πολίτες και επιχειρήσεις που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας από την 86η ΔΕΘ, ανακοίνωσε συνολικά 21 μέτρα παρεμβάσεις για πολίτες και επιχειρήσεις.

Ανακοινώνοντας τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι 2.300.000 ευάλωτοι πολίτες θα λάβουν τον Δεκέμβριο έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 250 ευρώ.

Παράλληλα, το επίδομα φοιτητικής στέγης αυξάνεται από τα 1.000 στα 1.500 ευρώ.

Όσον αφορά στην ενεργειακή κρίση, ο πρωθυπουργός είπε ότι τον Οκτώβριο θα ανακοινωθούν κίνητρα και αντικίνητρα για την εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ θα υπάρξει πρόβλεψη για τα νοικοκυριά με αέριο.

Αναλυτικότερα:

– 250 ευρώ επίδομα σε άνεργους χαμηλοσυνταξιούχους

– Μία πρόσθετη δόση στους δικαιούχους του επιδόματος παιδιών

– Το επίδομα στέγασης στους φοιτητές αυξάνεται σε 1.500 ευρώ, από 1.000 ευρώ – Για όσους συγκατοικήσουν το επίδομα πάει 2.000 ευρώ ανά άτομο.

– Το επίδομα θέρμανσης θα φτάσει τα 300 εκατ. ευρώ από 174 εκατ. ευρώ – Διευρύνονται τα τεκμήρια, ώστε να μπουν 1,3 εκατ. νοικοκυριά

– Όσοι καταναλώνουν αντί για ρεύμα πετρέλαιο, για πρώτη φορά, το επίδομα θα διπλασιάζεται

– Μέτρα για μείωση κόστους θέρμανσης για όλους τους καταναλωτές

– Έκτακτη επιδότηση στους αγρότες 60 εκατ. ευρώ ως άμυνα στο κόστος των λιπασμάτων – 50.000 κτηνοτρόφοι θα πάρουν 89 εκατ. ευρώ για τις ζωοτροφές

– Οι δικαιούχοι του αλλάζω συσκευή αυξάνονται στους 200.000 με 140 εκατ. Ευρώ από το ΠΔΕ

– Το δίκτυο θα δέχεται ρεύμα από μεμονωμένους καταναλωτές

– Θα χρηματοδοτήσουμε ατομικά φωτοβολταϊκά σε κατοικίες και επιχειρήσεις ώστε να καταναλώνουν το δικό τους ρεύμα

– Πρόσθετα κίνητρα για τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου με επέκταση του τουρισμός για όλους με 600.000 νέους δικαιούχους

– Ένοπλες δυνάμεις μισθολογική εξέταση οπλιτών μακράς διαρκείας

– 40% έκπτωση ασφαλιστικών εισφορών σε νέους εργαζόμενους

– Επιχειρήσεις που κάνουν νέα πρόσληψη δεν θα πληρώνουν τέλος επιτηδεύματος

Από τον Ιανουάριο

Μονιμοποιείται η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατα τρεις μονάδες

Καταργείται για πάντα και για όλους η ειδική εισφορά αλληλεγγύης

Αυξάνονται οι συντάξεις 1,5 εκατ. συνταξιούχων με μηδενική προσωπική διαφορά, Κατά 50% θα υπολογίζεται από την αύξηση του ΑΕΠ και κατά 50% από τον πληθωρισμό. Για φέτος υπολογίζεται σε 6%.

Αναμορφώνουμε από 1/1/2023 το ειδικό μισθολόγιο των ΕΣΥ με αύξηση του βασικού μισθού και των επιδομάτων ευθύνης, υπολογίζεται σε 10% στο σύνολο των αποδοχών.

Επεκτείνεται το επίδομα μητρότητας στους 9 μήνες, από έξι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου