Breaking

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

ΗΠΑ: Boeing φλεγόταν επί 90 λεπτά στον αέρα, αλλά ο πιλότος το προσγείωσε με ασφάλεια

Share

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο που δείχνει τη δραματική προσγείωση αεροπλάνου και συγκεκριμένα Boeing, το οποίο είχε πιάσει φωτιά στον αέρα με αποτέλεσμα να αρχίσει να χάνει κομμάτια του.

Σύμφωνα με την thesun.co.uk, το περιστατικό αφορά στην πτήση UA149 που απογειώθηκε από το Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ με προορισμό το αεροδρόμιο του Νιούαρκ στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας.

Όταν, λοιπόν, το αεροπλάνο βρέθηκε κοντά σε έναν πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο στο Νιου Τζέρσεϊ, σε υψόμετρο 24.000 ποδιών, αντιμετώπισε υποψία βλάβης στην αντλία υδραυλικής πίεσης.

Τότε, μέρος του κινητήρα τυλίχτηκε στις φλόγες, με τις φλόγες να «γλείφουν» το αεροσκάφος και μέρη του να πέφτουν στην κοντινή περιοχή και μάλιστα δίπλα σε πάρκινγκ με σταθμευμένα αυτοκίνητα.

«Νομίζω ότι χάνεις κομμάτια του αεροπλάνου σου», ακούγεται να λέει ο πύργος ελέγχου στον πιλότο σε κάποιο σημείο του βίντεο με τον πιλότο να απαντά, προφανώς έχοντας επίγνωση της κατάστασης: «Σε ευχαριστώ πολύ για αυτήν την πληροφορία»!

Παρόλα αυτά, το αεροπλάνο μετά από 90 εφιαλτικά λεπτά στον αέρα κατάφερε και προσγειώθηκε με ασφάλεια, χάρη στην εντυπωσιακή ψυχραιμία του πιλότου.

Δείτε το βίντεο

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου