Breaking

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

H ΕΥΠ δούλευε εργολαβικά για επιχειρηματίες φίλους της κυβέρνησης

Share

Αν αποκαλυφθούν και οι παρακολουθήσεις της ΔΙΔΑΠ θα αλλάξει το πολιτικό και οικονομικό σκηνικό της χώρας
ΕΥΠ: Μια ημέρα μετά την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή και την άμεση άρνηση των εμπλεκομένων να απαντήσουν στο παραμικρό, επικαλούμενοι το… απόρρητο, αυτό που όλοι έχουν βγάλει ως συμπέρασμα είναι υπάρχει ένα τεράστιο δίκτυο εργολαβιών εντός των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας που εξυπηρετεί ιδιωτικά και όχι εθνικά συμφέροντα.

Η κυβερνητική ανακοίνωση για την αντικατάσταση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Κωνσταντίνου Τσουβάλα δεν προκάλεσε αιφνιδιασμό για αυτούς που γνωρίζουν.

«Από τους συναδέλφους συντάκτες του αστυνομικού ρεπορτάζ πληροφορούμαι πως η αντικατάσταση Τσουβάλα συνδέεται άμεσα με την ανθρωπογεωγραφία των υποκλοπών και με τις παραιτήσεις Δημητριάδη – Κοντολέωντος» ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter ο Κουκάκης.

Και αυτό ήταν μόνο η αρχή.
Ο Κ.Τσουβάλας είχε άμεση σχέση με το… ελληνικό «FBI» της ΔΙΠΑΠ (Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών).

Μάλιστα διαρρέεται από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., όταν ανακοινώθηκε από την ΑΔΑΕ η επικείμενη έρευνα, ότι «αν γίνει πραγματική έρευνα στον “κοριό” της ΔΙΔΑΠ στο Περιστέρι θα βρουν παρακολουθήσεις που δεν έχουν στην πραγματικότητα καμία νομική βάση, αλλά πολύ περισσότερο θα βρουν παρακολουθήσεις προσώπων που εάν αποκαλυφθούν θα αλλάξει το πολιτικό και οικονομικό σκηνικό».

Καθώς έχει επιβεβαιωθεί πως υπήρχε ανάληψη εργολαβιών από την ΕΥΠ από φιλοκυβερνητικούς επιχειρηματίες οι οποίοι πλήρωναν αδρά για να παρακολουθούν οικονομικούς και πολιτικούς τους αντιπάλους με την υποδομή της ΕΥΠ.

Λέγεται μάλιστα ότι η περίπτωση του Θ.Κουκάκη δεν ήταν «κυβερνητικού ενδιαφέροντος» αλλά ενδιαφέρον ιδιωτών οι οποίοι χρησιμοποίησαν τη σύμβαση ενοικίασης του Predator για να τον παρακολουθήσουν και να μεταβιβάσουν μετά το περιεχόμενο των παρακολουθήσεων στους ιδιώτες που τους πλήρωναν γι’ αυτό,
Για δε την περίπτωση Ανδρουλάκη υπάρχει συγκεκριμένη και διασταυρωμένη πληροφορία ότι τον ενημέρωσε μεγάλος επιχειρηματίας ο οποίος πληροφορήθηκε ότι είχαν υποκλαπεί οι δικές του συνομιλίες με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.

Και ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας εκτός του ότι διαθέτει και ο ίδιος δικό του αποτελεσματικό δίκτυο παρακολουθήσεων όπως όλοι οι μεγάλοι 7-8 επιχειρηματικοί όμιλοι της Ελλάδας, ενοικιάζει από την ΕΥΠ υπαλλήλους οι οποίοι του μετέφεραν την πληροφόρηση αυτή.

Να σημειωθεί ότι όλες αυτές οι νοικιαζόμενες υπηρεσίες έφεραν πάντα υπογραφή διευθυντών και εισαγγελέων με εξαίρεση την ΔΙΔΑΠ η οποία έκανε ότι ήθελε χωρίς να δίνει αναφορά σε κανέναν.

Οι παρακολουθήσεις δεν σταμάτησαν μόνο στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Ν.Ανδρουλάκη και στον δημοσιογράφο Θ.Κουκάκη.
Κάποιοι θα πουν πως οι «κουμπαριές» από μόνες τους δεν συνιστούν ποινική ευθύνη. Ναι, έτσι είναι ωστόσο όμως αποκαλύπτουν ότι υπάρχει η «σύνδεση».

Ας πούμε όλα αυτά τα άτομα δεν μπορούν να πουν ότι… δεν γνωρίζονται.

Η Δικαιοσύνη αλλά και η Εξεταστική Επιτροπή που αναμένεται να συσταθεί θα επιχειρήσουν να αποκαλύψουν όλες τις συνδέσεις αυτής της δυσώδους υπόθεσης που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχε ρίξει την κυβέρνηση.

Επίσης, σε οποιαδήποτε άλλη χώρα δεν θα επιτρέπονταν ποτέ ο πρωθυπουργός και όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι να αρνούνται να απαντήσουν γιατί διεξήχθησαν παρακολουθήσεις επί δικαίων και αδίκων επικαλούμενοι το… απόρρητο.

primenews.press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου