Breaking

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

O πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μίλησε χθες για το όνειρο του: «τη θεραπεία των καρκίνων μια για πάντα».

Share

Με αφορμή την 60ή επέτειο από την ιστορική ομιλία του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι για το όνειρο της κατάκτησης της Σελήνης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μίλησε χθες Δευτέρα για ένα δικό του όνειρο: «τη θεραπεία των καρκίνων μια για πάντα».

Πρόκειται για ένα θέμα για το οποίο ο ίδιος ο κ. Μπαιντεν είχε οδυνηρή εμπειρία: είχε διαγνωστεί στο παρελθόν με καρκίνο του δέρματος, ενώ το 2015 έχασε τον μεγαλύτερο γιο του (Μπο Μπάιντεν) από καρκίνο του εγκεφάλου, σε ηλικία 46 ετών.

«Ο καρκίνος δεν νοιάζεται αν είσαι Ρεπουμπλικάνος ή Δημοκρατικός. Μαζί μπορούμε να νικήσουμε τον καρκίνο», τόνισε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Υποσχόμενος την κατάκτηση της Σελήνης, ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι έθεσε έναν εθνικό στόχο και τον πέτυχε, υπενθύμισε. Πριν από λίγους μήνες, ο πρόεδρος Μπάιντεν είχε μιλήσει για τον στόχο μείωσης κατά 50% των θανάτων από καρκίνο μέσα σε διάστημα 25 ετών.

«Ο καρκίνος δεν είναι μια θανατική ποινή, αλλά ένα χρόνιο νόσημα με το οποίο μπορούν να ζήσουν οι άνθρωποι», σημείωσε.

«Φανταστείτε τις δυνατότητες. Εμβόλια που θα μπορούσαν να αποτρέψουν την εκδήλωση καρκίνου, όπως υπάρχουν για τον HPV (σ.σ. ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων που προκαλεί τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας)» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος Μπάιντεν και συμπλήρωσε:

«Φανταστείτε μοριακούς κώδικες που θα μπορούσαν να στείλουν φάρμακα και γονιδιακή θεραπεία εστιασμένα στους κατάλληλους ιστούς.

Φανταστείτε τη χορήγηση ενός απλού εμβολίου αντί για εξαντλητική χημειοθεραπεία ή να παίρνετε ένα χάπι από φαρμακείο αντί για επεμβατικές θεραπείες και μακρά παραμονή στο νοσοκομείο».

Με πληροφορίες από AFP, Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βοστώνη, ΗΠΑ

hellasjournal.com

*Και με το αλτζχάιμερ μπάρμπα τι γίνεται;

Οσοι πάντως ακόμα δεν έχουν αλτζχάιμερ ίσως και θυμηθούν την αντίστοιχη σούπερ υπόσχεση-δέσμευση

ενός άλλου προέδρου του Μπίλ Κλίντον πως τάχα μέχρι το 2023 θα γνωρίζουμε την λέξη καρκίνο μόνο από τον

αστερισμό….

Ποιά είναι όμως η πραγματικότητα που διδάσκει το παρελθόν;

Για να παγιωθεί μία δικτατορία(ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΉ) στο σήμερα ,πρέπει να στηριχθεί και σε όνειρα και υποσχέσεις για ένα καλύτερο αύριο.>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου