Breaking

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Δικαστικό ξέπλυμα του σκανδάλου της Siemens: Έρευνα από Εισαγγελία Αρείου Πάγου για χρόνους παραγραφών

 

Θα διερευνηθεί εάν πρόσωπα είχαν συμμετοχή στους δικονομικούς χειρισμούς της υπόθεσης της Siemens

Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου σημειώθηκε πριν λίγο για το «ξέπλυμα» των κατηγορουμένων της υπόθεσης Siemens από την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων εχθές Δευτέρα (26/9).

Μια απόφαση ντροπή για το ελληνικό πολιτικό σκηνικό αλλά και για τη δικαιοσύνη αφού όπως και στην περίπτωση των υποκλοπών ο θεσμός της δικαιοσύνης λειτουργεί πλημμελώς.

Στο μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο διασπάθισης δημοσίου χρήματος και λαδώματος κυβερνητικών αξιωματούχων της Μεταπολίτευσης κρίθηκαν αθώοι οι 20 από τους 22 συνολικά κατηγορούμενους σε κάποιες περιπτώσεις ομόφωνα και σε άλλες κατά πλειοψηφία για την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Με την ίδια απόφαση παύθηκε για τους περισσότερους οριστικά η ποινική δίωξη για πράξεις που έχουν τελεστεί έως το 2002 λόγω παραγραφής.

Με αφορμή την απόφαση αυτή, ο Ι.Ντογιάκος παρήγγειλε σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου να διενεργήσει προσωπικά προκαταρκτική εξέταση.

Αντικείμενο της προκαταρκτικής έρευνας είναι να διερευνηθεί το ενδεχόμενο εάν πρόσωπα τα οποία με οποιονδήποτε τρόπο και οποιαδήποτε ιδιότητα είχαν συμμετοχή στους δικονομικούς χειρισμούς της υπόθεσης της Siemens, συνετέλεσαν ουσιαστικά στην παραγραφή των αξιοποίνων πράξεων, με δικές τους ποινικού χαρακτήρα ενέργειες ή παραλείψεις.


Δηλαδή, θα ερευνηθεί εάν κάποιοι παράγοντες της δίκης ή συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης, με αναβολές, καθυστερήσεις, δικονομικά αιτήματα κ.λπ., συνέβαλαν στη παραγραφή αδικημάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου