Breaking

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Καταδίκη 12 ετών για κατασκοπεία σε Έλληνα στην Τουρκία! – Τον άφησαν απροστάτευτο ενώ οι κατάσκοποι της Τουρκίας αφέθηκαν ελεύθεροι!

Ντροπή για την κυβέρνηση και ειδικά για το ΥΠΕΞ

Συνολικά 12 χρόνια φυλάκισης επιβλήθηκαν στον 67χρονο Έλληνα πολίτη, συριακής καταγωγής Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, ο οποίος είχε εξαφανιστεί επί 30 ημέρες αφού είχε απαχθεί από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, ενώ μετέπειτα έγινε γνωστό ότι «κατηγορείται» από την Τουρκία για πολιτική και στρατιωτική «κατασκοπεία» υπέρ της Ελλάδας!

Είναι άλλη μία ντροπιαστική εξέλιξη για την ΕλλάδαΑπήχθη ενώ περπατούσε σε δρόμο της Κωνσταντινούπολης και είχε πάει στην γειτονική χώρα για να αγοράσει χαλιά, καθώς εμπορευόταν τάπητες.

Τον κατηγόρησαν για «κατασκοπεία» και ουσιαστικά, λόγω ηλικίας τον καταδίκασαν σε θάνατο.

Πάσχει από βαρύ καρδιακό νόσημα, άλλωστε.

Οι δικηγόροι του καταγγέλλουν βασανισμό επί 38 ημέρες από την σύλληψή του, μέχρι δήθεν να «ομολογήσει».

Η οικογένειά του (παιδιά και εγγόνια) παρά τις εκκλήσεις τους προς το ΥΠΕΞ (προσωπικά στον νυν αρχηγό της ΕΥΠ την εποχή που υπηρετούσε στο ΥΠΕΞ) δυστυχώς έμειναν ολομόναχοι…

Κι εμείς τα δύο «σκουπίδια», τον γραμματέα της τουρκικής προξενείου στην Ρόδο και τον μάγειρα του πλοίου που φωτογράφιζε τα ελληνικά πλοία και την αλλαγή φρουράς στο Καστελόριζο, αμφότερους Έλληνες στην υπηκοότητα, τους άφησαν ελεύθερους με μικροκαταδίκες τον Δεκέμβριο του 2021!

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν περισσότερες από 2.500 φωτογραφίες ελληνικών στόχωνονόματα και αριθμοί πλοίων αλλά και στιγμιότυπα υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού κατά τον ελλιμενισμό τους στο λιμάνι της Ρόδου.

Δεν ντρέπονται στο υπουργείο Εξωτερικών;



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου