Breaking

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

18 χρόνια κάθειρξη με ομόφωνη απόφαση (7-0) σε εκλεκτό, “γαλάζιου” υπουργού, για βιασμό του 11χρονου παιδιού του! Κυκλοφορεί ελεύθερος, το όνομα του δεν δόθηκε ποτέ στην δημοσιότητα και…

 

Share

18 χρόνια κάθειρξη με ομόφωνη απόφαση (7-0) σε εκλεκτό, “γαλάζιου” υπουργού, για βιασμό του 11χρονου παιδιού του! Κυκλοφορεί ελεύθερος, το όνομα του δεν δόθηκε ποτέ στην δημοσιότητα και τα συστημικά ΜΜΕ δεν είπαν ούτε λέξη.

Η Ομερτά καλά κρατεί!

Επιφανής Γιαννιώτης με ισχυρές πολιτικές διασυνδέσεις με το κυβερνών κόμμα καταδικάστηκε πρωτόδικα, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, για τον βιασμό και τη σεξουαλική κακοποίηση της κόρης του όταν αυτή ήταν έντεκα ετών. Παρ’ όλα αυτά ο παιδοβιαστής, στον οποίο ομόφωνα επιβλήθηκε κάθειρξη 18 ετών, κυκλοφορεί ελεύθερος καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι έπρεπε να δοθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί για πρώτη φορά από τις 17 Σεπτεμβρίου στην εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ και επανήλθε στην επικαιρότητα την Κυριακή 23 Οκτωβρίου από την εφημερίδα Documento με περισσότερες λεπτομέρειες. Κατά περίεργο τρόπο όμως μέχρι σήμερα η εισαγγελία δεν έχει δώσει άδεια για να δημοσιευτεί το όνομα του και η φωτογραφία του.

Πρόκειται για μέλος μιας από τις πιο γνωστές οικογένειες των Ιωαννίνων, πασίγνωστη για τις σχέσεις της με τη ΝΔ, με τον ίδιο να έχει συνδεθεί κατά το παρελθόν με σημερινό υπουργό της κυβέρνησης και εκλεκτό της οικογένειας Μητσοτάκη. Τα ερωτήματα σε αυτήν τη δυσώδη υπόθεση για τον τρόπο που κινήθηκαν Δικαιοσύνη και ΕΛΑΣ στα Ιωάννινα είναι πολλά και αμείλικτα.

Ο καταδικασμένος παράγοντας της ΝΔ ουδέποτε συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές το 2018, όταν τον κατήγγειλε η ίδια του η κόρη. Συνέχισε να κυκλοφορεί ελεύθερος και λίγους μήνες μετά, όταν του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για τρία αδικήματα γενετήσιου χαρακτήρα σε βάρος ανηλίκου κάτω των δώδεκα ετών από την Εισαγγελία Ιωαννίνων, ενώ ουδέποτε δόθηκε εντολή να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του, όπως είθισται σε υποθέσεις τέτοιου είδους για την προστασία του κοινωνικού συνόλου. «Ομερτά» των τοπικών αρχών ώστε να μην αποκαλυφθεί το όνομα του παιδοβιαστή με τις πολιτικές διασυνδέσεις;

Τον περασμένο Σεπτέμβρη εκδικάστηκε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αρτας η υπόθεση αυτή.

Ο Γιαννιώτης παράγοντας βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου ύστερα από καταγγελία της ίδιας του της κόρης το 2018. Λίγους μήνες πριν η κοπέλα είχε κλείσει τα 18 της χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα είχε σιωπήσει. Προτίμησε να αναμετρηθεί μόνη της με τον εφιάλτη και κατάφερε να βγει νικήτρια. Κανείς δεν γνώριζε όσα συγκλονιστικά είχε βιώσει στην τρυφερή ηλικία των έντεκα ετών από τον άνθρωπο που την έφερε στη ζωή με το ευυπόληπτο όνομα στην τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων. Η ίδια ίσως να μη μιλούσε ποτέ εάν δεν συνέβαινε αυτό που την έκανε να αναβιώσει τον παιδικό της εφιάλτη: όπως είπε στο πρωτόδικο δικαστήριο που έγινε τέσσερα χρόνια αργότερα, ο πατέρας της παρενοχλούσε ανήλικες φίλες της. Τότε αποφάσισε να τον καταγγείλει, αφού πρώτα μίλησε στη μητέρα της.

Το 2018 η κοπέλα πήγε στο ΑΤ Ιωαννίνων και τότε άρχισε η αντίστροφη μέτρηση.

Συνέχισε να κυκλοφορεί ελεύθερος και μερικούς μήνες μετά, όταν ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση, του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις από την Εισαγγελία Ιωαννίνων για τα αδικήματα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου κάτω των δώδεκα ετών και της αιμομιξίας.

Δεν ήταν όμως ο μοναδικός χειρισμός των αρχών στα Γιάννενα που εγείρει ερωτήματα. Η τοπική εισαγγελία ουδέποτε διέταξε να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του κατηγορούμενου παιδοβιαστή, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις.
Στο Κακουργιοδικείο της Αρτας τον περασμένο Σεπτέμβρη ακούστηκαν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη συγκλονιστική αυτή υπόθεση.

Το 2010 η καταγγέλλουσα ήταν μόλις έντεκα ετών, μαθήτρια της Ε΄ δημοτικού. Κάποια στιγμή βρισκόταν στο σπίτι μαζί με τον πατέρα της. Ξαφνικά, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο παραπεμπτικό βούλευμα, ο παράγοντας της ΝΔ έβγαλε τα ρούχα του, άρχισε να «θωπεύει» την ίδια του την κόρη σε «απόκρυφα σημεία του σώματός της» και δεν σταμάτησε εκεί. Στη συνέχεια περιγράφεται μια σειρά από αποτρόπαιες πράξεις σε βάρος του παιδιού. Αρρωστημένες ορέξεις που κρύβονταν πίσω από το προφίλ του καλού οικογενειάρχη και πετυχημένου επαγγελματικά μέλους της καλής κοινωνίας των Ιωαννίνων και οι οποίες δεν γίνεται να αποτυπωθούν στο χαρτί από σεβασμό στο παιδί.

Δυστυχώς για το κορίτσι, ο εφιάλτης δεν τελείωσε εκεί. Συνέχισε να κάνει τα ίδια και τις επόμενες ημέρες. Μια μέρα επιχείρησε να τη βιάσει. Ωστόσο για καλή τύχη του κοριτσιού δεν τα κατάφερε. Οχι επειδή δεν ήθελε, αλλά διότι αντιλήφθηκε ότι η σύζυγός του θα έμπαινε στο δωμάτιο της κόρης του. Ο,τι δεν κατάφερε εκείνη τη μέρα το κατάφερε λίγες μέρες μετά. Κάτι που, όπως υπογραμμίζεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, «επανέλαβε για αρκετό διάστημα και πάντως μέχρι το καλοκαίρι του έτους 2010».

Την περίοδο εκείνη η οικογένεια πήγε διακοπές στο Κανάλι της Πρέβεζας. Ο εφιάλτης συνεχίστηκε. Ο «γαλάζιος» παράγοντας έφευγε μαζί με την κόρη του προφασιζόμενος ότι δήθεν θα πάνε στο σουπερμάρκετ. Στη συνέχεια την πήγαινε σε μια δασική έκταση όπου τη βίαζε «εξασκώντας της σωματική βία». Οπως σημειώνεται, το σκηνικό αυτό επαναλήφθηκε πολλές φορές τον μήνα εκείνο.

Οι αποτρόπαιες πράξεις του φέρεται να συνεχίστηκαν και μετά το πέρας των καλοκαιρινών διακοπών τους όταν επέστρεψαν στα Ιωάννινα. Συγκεκριμένα, από τον Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι και το καλοκαίρι του 2011 ο παράγοντας της ΝΔ δεν δίσταζε να βιάζει το ίδιο του το παιδί επανειλημμένα μες στο ίδιο τους το σπίτι. Για να μην τον αντιληφθούν ικανοποιούσε τις αρρωστημένες του ορέξεις το βράδυ, όταν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας κοιμούνταν. Ο παιδοβιαστής έμπαινε στο δωμάτιο της κόρης του κρυφά και αφού την ξυπνούσε τη βίαζε. Για να μη μιλήσει σε κανέναν για ό,τι συνέβαινε την απειλούσε με την ίδια της τη ζωή.

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αρτας καταδίκασε τον πατέρα της κοπέλας σε κάθειρξη 18 ετών για τα αδικήματα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου κάτω των δώδεκα ετών. Η καταδίκη ήταν ομόφωνη (7-0), ενώ καταδικαστική ήταν και η πρόταση της εισαγγελέα. Για το αδίκημα της αιμομιξίας, για το οποίο είχε επίσης κατηγορηθεί αρχικά, δεν δικάστηκε καθώς το δικαστικό συμβούλιο που τον παρέπεμψε σε δίκη έκρινε ότι είχε παραγραφεί. Στο δικαστήριο εκτός από την κόρη κατέθεσε σε βάρος του και ένα από τα αδέρφια της.Ο ίδιος αρκέστηκε να πει ότι όλα αυτά είναι αποτέλεσμα πλεκτάνης που έχει στηθεί με σκοπό την περιουσία του, ενώ τον στήριξαν και μέλη της οικογένειάς του, όπως ο αδερφός του, επίσης γνωστός για τη σχέση του με το κυβερνών κόμμα.

Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 18 ετών δίχως να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Ωστόσο έκρινε ότι πρέπει να δοθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο εφετείο. Οπως ακριβώς έγινε και στην περίπτωση του σκηνοθέτη – ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη τον περασμένο Ιούλιο, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σάλος. Μάλιστα η απόφαση για χορήγηση αναστολής δεν ήταν ομόφωνη καθώς διαφώνησαν δύο ένορκοι και ένας δικαστής.

edolio5.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου