Breaking

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Ο ΑΥΣΤΡΑΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΡΑΝΚ ΠΑΝΓΚΑΛΟ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940!

Επιμέλεια Ιωάννης Καραπανάγος.

Ο Αυστραλός Βουλευτής Φράνκ Πανγκάλο (Frank Pangallo) τίμησε με την παρουσία του τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στο Λουτράκι, συνοδευόμενος από τον Δημοτικό Σύμβουλο της Δημοτικής Παράταξης ”αλλάzουμε ΜΑΖΙ” Γιάννη Γλυκοφρύδη. 

Ο κ. Πανγκάλο παρέστη στη δοξολογία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, κατέθεσε στεφάνι, στο Ηρώο, για τους πεσόντες Έλληνες και Αυστραλούς, που ως γνωστόν πολέμησαν στο πλευρό μας και παρακολούθησε τη μαθητική παρέλαση.

Ο Φράνκ Πανγκάλο είναι Βουλευτής του Κοινοβουλίου της Νότιας Αυστραλίας για 8 χρόνια. Η σύζυγός του είναι Ελληνίδα, κατάγεται από τον τόπο μας και είναι ενεργό μέλος της Ελληνικής Κοινότητας στην Αδελαΐδα, όπου και διαμένει.

Ο κ. Πανγκάλο επισκέπτεται συχνά την Ελλάδα, με την σύζυγό του και διατηρούν σπίτι στο Λουτράκι. Έχει επαφές με Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ασχολείται ενεργά με την προώθηση ψηφίσματος που έχει ληφθεί, από το Κοινοβούλιο της Αυστραλίας, για τον επαναπατρισμό των γλυπτών του Παρθενώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου