Breaking

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

 

Λουτράκι: Αυτοψία Νίκου Ταγαρά στα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής του Λουτρακίου (εικόνες)

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και αυτοψία στο Λουτράκι στα ρέματα Πράθι, Κατουνίστρα και Καρέλη, όπου πρόκειται να υλοποιηθούν έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, παρουσία του Γενικού Δ/ντή της Γενικής Δ/νσης Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Αντώνη Κοτσώνη και στελεχών του Υπουργείου, του Δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργου Γκιώνη και του αναδόχου του έργου.

Μετά το πέρας της αυτοψίας, ο κ. Ταγαράς δήλωσε:

«Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος που ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων αποκτά συνολική και ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική θωράκιση.

Η Σύμβαση για τα τρία ρέματα Πράθι – Κατουνίστρα – Καρέλη υπεγράφη μεταξύ Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του αναδόχου στις 29 Σεπτεμβρίου 2022. Σήμερα είχαμε την ευκαιρία με την εγκατάσταση του εργολάβου να διατρέξουμε τις θέσεις των εν λόγω ρεμάτων, όπου ξεκινούν οι εργασίες, η διάρκεια των οποίων έχει οριστεί σε 30 μήνες. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής με 25.772.360,00 , ενώ το συνολικό μήκος της επέμβασης είναι περί τα 14 χλμ.

Να τονίσω, στο σημείο αυτό, ότι τα έργα για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών προβλημάτων του Λουτρακίου και της ευρύτερης περιοχής δεν σταματούν εδώ. Έχει εξασφαλιστεί επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 27.500.000,00 € από το Ταμείο Ανάκαμψης για την κατασκευή έργων διευθέτησης σε ακόμα 8 ρέματα με συνολικό μήκος επέμβασης πάνω από 16 χλμ (συγκεκριμένα στα ρέματα: Αγ. Φανουρίου, Χαρβάτι, Αγ. Κυριακής, Νεκροταφείου 1, Νεκροταφείου 2, Οσίου Παταπίου, Αγ. Γεωργίου και Νταμαρίου). Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και για αυτό το έργο και έπεται η συμβασιοποίησή του.

Τα έργα αυτά περιλαμβάνουν διάνοιξη κοίτης, τοπικές επενδύσεις, έργα εκβολής, αναβαθμούς συγκράτησης φερτών, καθώς και τα απαραίτητα τεχνικά ανοικτής και κλειστής ορθογωνικής διατομής (τοπικού χαρακτήρα) στα σημαντικότερα ρέματα, καθώς και στις διασταυρώσεις των ρεμάτων με σημαντικούς δρόμους.

Συνεπώς, μιλάμε για αντιπλημμυρικά έργα συνολικού ύψους 53,27 εκατομυρίων € για την αναβάθμιση των υποδομών και τη θωράκιση του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων»

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, δήλωσε:

«Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, μετά από πολυετείς προσπάθειες και χάρη στις καίριες παρεμβάσεις του Υφυπουργού Νίκου Ταγαρά, που στηρίζει πάντα εμπρακτα τις προσπάθειές μας για την αναβάθμιση των υποδομών του Δήμου μας, θα έχει σύντομα συγχρονα αντιπλημμυρικά έργα σε 11 συνολικά ρέματα στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου, εξασφαλίζοντας έτσι τη θωράκισή του και την προστασία του απο πλημμυρικά φαινόμενα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου