Breaking

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Εκτός αγοράς εργασίας αριθμός-ΡΕΚΟΡ ατόμων με ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ – ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;

Share

Τι να φταίει;;; Μεγάλο θέμα στη Βρετανία ο οικονομικά ανενεργός λόγω ασθένειας πληθυσμός.
Ο αριθμός των ανθρώπων που δεν αναζητούν εργασία επειδή υποφέρουν από μακροχρόνια ασθένεια έχει φτάσει σε υψηλό επίπεδο, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία στη Βρετανία.

Όπως μεταδίδει το BBC, η πτώση του αριθμού που αναζητούν εργασία βοήθησε να ωθήσει το ποσοστό ανεργίας στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και σχεδόν 50 χρόνια.

Το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 3,5% τους τρεις μήνες έως τον Αύγουστο, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS).

Ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας μειώθηκε και πάλι, αν και το επίπεδο παραμένει υψηλό με πολλές εταιρείες να δυσκολεύονται να προσλάβουν προσωπικό.

Ο επικεφαλής στατιστικών για την αγορά εργασίας και τα νοικοκυριά στη Βρετανία, Ντέιβιντ Φρίμαν, δήλωσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που ούτε εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία συνέχισε να αυξάνεται τους τελευταίους μήνες.

Το ποσοστό οικονομικής αδράνειας – το οποίο μετρά το ποσοστό των ατόμων ηλικίας μεταξύ 16 και 64 ετών που δεν αναζητούν εργασία – αυξήθηκε στο 21,7% την περίοδο Ιουνίου έως Αυγούστου, ανέφερε η ONS.

Ο αριθμός εκείνων που είναι ανενεργοί επειδή είναι μακροχρόνια άρρωστοι έφτασε σε υψηλό ρεκόρ, σχεδόν 2,5 εκατομμύρια.

Αξιοσημείωτο είναι πως ο αριθμός των ανθρώπων που υπέφεραν από μακροχρόνια ασθένεια είχε μειωθεί αισθητά την τελευταία δεκαετία, πριν αυξηθεί ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ και θεαματικά από το 2020 μέχρι σήμερα.

Ο covid, αν εξαιρέσει κανείς ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις (π.χ. αποδεδειγμένο long covid) δεν προκαλεί σε τέτοιο μαζικό βαθμό κάποια μακροχρόνια πάθηση.

ΤΟTE ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ;;;;

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου