Breaking

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

«Τους αλέθουν»: Σε σφαγή κατέληξε η πρώτη επίθεση των Ουκρανών στην Χερσώνα – «Απελευθερωμένοι» από τους αμάχους οι Ρώσοι τους «θέρισαν»

 

Ποιες είναι οι ρωσικές μονάδες που «πάτησαν» τέσσερις ουκρανικές ταξιαρχίες

Η “απελευθερωμένη” από αμάχους (μετακινήθηκαν νοτιότερα για να μην είναι στο επίκεντρο των ουκρανικών πυροβόλων) ρωσική περιοχή της Χερσώνας δέχτηκε την αναμενόμενη ουκρανική επίθεση η οποία σε αυτή τη φάση απέτυχε παταγωδώς.

300 νεκροί και 200 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των ουκρανικών δυνάμεων που επιχείρησαν με την βοήθεια των HIMARS να διατρήσουν την ρωσική άμυνα με τέσσερις ουκρανικές ταξιαρχίες να αποσύρονται από την πρώτη γραμμή καθώς δεν μπορούσαν να συνεχίσουν καμία προσπάθεια επιθετικού αγώνα.

Με αιχμή του δόρατος μονάδες αλεξιπτωτιστών των 11ης, 80ης και 83ης ταξιαρχιών αλλά και των επίλεκτων φρουρών της 126ης ταξιαρχίας της ρωσικής βάσης στην Σεβαστούπολη που μετακινήθηκαν γι αυτό τον σκοπό και το πανταχού παρόντα ρωσικό πυροβολικό οι ουκρανικές μονάδες εγκατέλειψαν την προσπάθεια παρά την μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων στο να επιχειρήσουν να διασπάσουν το μέτωπο.

Τα ουκρανικά στρατεύματα πραγματοποιούν επίθεση στις περιοχές Μπερισλάβ και Νόβια Καμιάνκα.

Οι ρωσικές δυνάμεις έκαναν γνωστό πως όλες οι απόπειρες εισχώρησης σε ρωσικό έδαφος απέτυχαν.

“Ο εχθρός έχει υποστεί μεγάλες απώλειες”, μεταδίδεται από ρωσικά ΜΜΕ.

Μάλιστα από τις συλλήψεις Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου έχει διαφανεί ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θέλησαν να επιτεθούν ρίχνοντας στην μάχη γ’ κατηγορίας στρατευμάτων καθώς το εκτενές μέτωπο και οι τεράστιες απώλειες έχουν δυσκολέψει πλέον πολύ την επάνδρωση των μονάδων.

Είναι χαρακτηριστική η φωτογραφία αξιωματικού που η ηλικία του δεν δείχνει ότι θα έπρεπε να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου