Breaking

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

“Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ ΚΙΝΑ” – Ο ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΑΝΑΝΕΩΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ – Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ… ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ

Chinese President Xi Jinping applauds during a meeting to commend role models in China's fight against the coronavirus disease (COVID-19) outbreak, at the Great Hall of the People in Beijing, China September 8, 2020. REUTERS/Carlos Garcia Rawlins

Ο Σι Τζινπίνγκ τόνισε σήμερα πως «ο κόσμος έχει ανάγκη την Κίνα», απευθυνόμενος στον Τύπο αφού εξασφάλισε τρίτη θητεία στην ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος και άρα της χώρας του κάτι που σημαίνει ότι οι συμμαχίες με ην Ρωσία αλλά και οι BRICS δεν πρόκειται να υποστούν καμία αλλαγή, ενώ αν δούμε τα όσα ο κινέζος πρόεδρος έχει δηλώσει μάλλον θα επιταχυνθούν οι εξελίξεις αποκαθήλωσης της αμερικανικής κυριαρχίας από τις ζώνες επιρροής τους.

«Η Κίνα δεν μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς τον υπόλοιπο κόσμο και ο κόσμος έχει επίσης ανάγκη την Κίνα», είπε ο κ. Σι, μιλώντας με ικανοποίηση για τα «δύο θαύματα» στη χώρα του: «την ταχεία οικονομική ανάπτυξη και την μακροπρόθεσμη κοινωνική σταθερότητα».

Διαφοροποιούμενος αισθητά από την πολύ προσεκτική διπλωματία των προκατόχων του, ο Xi Jinping αναμένεται εξάλλου να επιδιώξει η φωνή της Κίνας να ακούγεται πολύ περισσότερο.

Με φόντο την κλιμάκωση των εντάσεων με τον μεγάλο αντίπαλο της χώρας του, τις ΗΠΑ, ειδικά για το ζήτημα της Ταϊβάν.

Ο Xi Jinping στο μυαλό του πάνω απ’ όλα έχει «την ασφάλεια του καθεστώτος», σύμφωνα με αναλυτές του ινστιτούτου SinoInsider.

Χρησιμοποίησε αυτόν τον όρο 91 φορές στην ομιλία του την περασμένη Κυριακή, περισσότερες από ό,τι οποιονδήποτε άλλον.

«Πρέπει (…) να είμαστε προετοιμασμένοι για τα χειρότερα σενάρια, να αντέξουμε βίαιους ανέμους, αγριεμένα νερά, ακόμα και επικίνδυνες θύελλες», προειδοποίησε.

Ο Σι Τζινπίνγκ εξασφάλισε την τρίτη του θητεία μετά το 20ό συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, στο οποίο ο 69χρονος ηγέτης ενίσχυσε περαιτέρω την εξουσία του.

Δεν υπήχε αμφιβολία ότι ο Σι Τζινπίνγκ θα αναδεικνυόταν για άλλα πέντε χρόνια Γενικός Γραμματέας του ΚΚΚ στην ψηφοφορία κεκλεισμένων των θυρών, που σημαίνει ότι θα αναδειχθεί εκ νέου πρόεδρος της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου τον Μάρτιο του 2023.

Ο κινέζος πρόεδρος εγκατέστησε αρκετούς από τους στενότερους συμμάχους του στη Διαρκή Επιτροπή, το επταμελές όργανο το οποίο θεωρείται πως κρατά στα χέρια του τα κλειδιά της εξουσίας στον ασιατικό γίγαντα.

Ο Λι Τσιανγκ, ο επικεφαλής της κομματικής οργάνωσης στη Σαγκάη, ο Ντινγκ Σουεσιάνγκ, ιδιαίτερος γραμματέας του αρχηγού του κράτους, και ο Λι Σι, επικεφαλής της κομματικής οργάνωσης στην Γκουανγκντόνγκ (κεντρικά), είναι ανάμεσα στα νέα μέλη της Επιτροπής, κατέγραψαν οι κάμερες της κρατικής τηλεόρασης στο Παλάτι του Λαού, το κτίριο σοβιετικού στιλ που δεσπόζει στην αχανή πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου