Breaking

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Ουκρανία: Σειρήνες συναγερμού ξανά στο Κίεβο και αλλού – Ρουκέτες στο Κρίβοϊ Ροχ

Share

Για νέο κύμα βομβαρδισμών είναι έτοιμη την Τρίτη το πρωί η Ουκρανία, με τις πρώτες ρουκέτες να έχουν ήδη πλήξει το Κρίβοϊ Ροχ, στην περιφέρεια του Ντνιπροπετρόφσκ, και τις σειρήνες του συναγερμού να ηχούν από τα ξημερώματα σε τουλάχιστον έξι περιοχές της χώρας, περιλαμβανομένου και του Κιέβου.

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κρίβοϊ Ροχ, Ολεξάντρ Βιλκούλ, ανακοίνωσε στο Telegram: «Krivoy Rog. Εκρήξεις στο βόρειο τμήμα της πόλης. Είμαστε σε καταφύγια!»

Όπως ανέφερε το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform, οι Ρώσοι έχουν βάλει κατά της κοινότητας Μάργκανετς στην περιφέρεια του Ντνιπροπετρόφσκ από πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων.

Οι σειρήνες έχουν ήδη ηχήσει από νωρίς τα ξημερώματα στις περιοχές Κίεβο, Κιρόβοχραντ, Τσερκάσι, Πολτάβα, Ντνιπροπετρόφσκ και Μικολάιβ, ενώ στο τελευταίο έχουν ακουστεί εκρήξεις και έχει διακοπεί η παροχή ρεύματος, σύμφωνα με αναφορές των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

«Προσοχή! Περιοχή Μικολάιβ – συναγερμός αεροπορικής επιδρομής σε όλη την περιοχή», έγραψε συγκεκριμένα ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής του Μικολάιβ, Βιτάλι Κιμ, στο κανάλι του στο Telegram.

Πηγή: TASS, Ukrinform

Εικόνα από τις προσπάθειες των συνεργείων διάσωσης στο Κίεβο τη Δευτέρα (φωτ.: Associated Press)

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου