Breaking

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Απίστευτη «ανάλυση» Κυρανάκη – Δεν μειώνουν τον ΦΠΑ στα μακαρόνια γιατί θα ευνοηθούν οι πλούσιοι, επειδή τρώνε… περισσότερα

kuranakis-1200x630-1024x538 (1)

Τις εξοργιστικές δηλώσεις των Γεωργιάδη–Σκυλακάκη οι οποίοι πρόσβαλλαν ουκ ολίγες φορές τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών, ισχυριζόμενοι ότι δεν μειώνουν τους φόρους για να μην… ευνοηθούν οι πλούσιοι, ζήλεψε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Μετά τα όσα τραγελαφικά έχουμε ακούσει από τους δήθεν προστάτες των φτωχών ότι αρνούνται να μειώσουν τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα «για να μην ευνοηθούν οι κάτοχοι των Porsche Cayenne», αλλά και ότι οι «φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητα», ο Κυρανάκης σήμερα το τερμάτισε, δείχνοντας για άλλη μια φορά το ανάλγητο πρόσωπο της κυβέρνησης.

Ο βουλευτής της ΝΔ, αν και διευκρίνισε πως τάσσεται γενικά υπέρ της μείωσης ΦΠΑ, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν μειώνει τον φόρο σε είδη πρώτης ανάγκης γιατί θα ευνοηθούν οι πλούσιοι, επειδή καταναλώνουν… περισσότερα!

«Προφανώς και όλοι θα θέλαμε ο ΦΠΑ να είναι χαμηλότερος. Τι συμβαίνει όμως εδώ; Ναι, ο πλούσιος και ο φτωχός – δεν μου αρέσουν αυτές οι λέξεις αλλά ας τις χρησιμοποιήσω και εγώ για την οικονομία της συζήτησης – έχουν διαφορά στην κατανάλωση. Δηλαδή τι συμβαίνει εδώ; Θα πληρώσουν μεν τον ίδιο φόρο στα μακαρόνια, όμως ένας πλούσιος που έχει περισσότερα χρήματα θα καταναλώσει και περισσότερο. Άρα η μεγαλύτερη κατανάλωση, τα περισσότερα πακέτα μακαρόνια, να το πω έτσι, αποδίδουν παραπάνω ΦΠΑ στα κρατικά ταμεία από τα οποία επιλέγει η κυβέρνηση να ενισχύσει αδύναμους και μεσαία τάξη» δήλωσε ο Κυρανάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου