Breaking

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

Σοκ στις ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβόλησε έφηβο που… έτρωγε στο αυτοκίνητό του

Share

Αστυνομικός στο Σαν Αντόνιο της πολιτείας του Τέξας στις ΗΠΑ, πυροβόλησε απρόκλητα έναν έφηβο ενώ αυτός έτρωγε μέσα στο αυτοκίνητό του, σε ένα περιστατικό που προκαλεί σοκ.

Ο Τζέιμς Μπρέναντ πυροβόλησε τον Έρικ Καντού, 17 ετών, στις 2 Οκτωβρίου σε πάρκινγκ εστιατορίου, ανακοίνωσε η διοικήτρια εκπαίδευσης της τοπικής αστυνομίας Αλίσα Κάμπος. Όπως δείχνουν τα πλάνα της κάμερας σώματος του αστυνομικού, είχε σπεύσει στο εστιατόριο για άσχετο γεγονός, όταν είδε τον Καντού μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο είχε καταδιώξει μια μέρα νωρίτερα χωρίς επιτυχία, είπε η Κάμπος.

Ένας εισαγγελέας του Τέξας είπε σε δήλωση την Παρασκευή ότι δεν έχει αρκετά στοιχεία για να ασκήσει κατηγορίες εναντίον του εφήβου.

Ο Μπρέναν, ο οποίος ήταν στη αστυνομία για λιγότερο από ένα χρόνο, παραβίασε τις διαδικασίες εκπαίδευσης και αστυνομίας αφότου προσέγγισε το αυτοκίνητο, είπε η Κάμπος. «Ο αστυνομικός άνοιξε απότομα την πόρτα του οδηγού και διέταξε τον οδηγό να βγει από το αυτοκίνητο» πριν φτάσουν οι ενισχύσεις που είχε ζητήσει ο Μπρέναντ, είπε η Κάμπος. Στη συνέχεια, ο Μπρέναντ άνοιξε πυρ πολλές φορές, ενώ η πόρτα του ΙΧ έκλεισε, και ο Καντού έσπευσε να απομακρυνθεί.

Ο έφηβος, ο οποίος χτυπήθηκε από τους πυροβολισμούς, σταμάτησε σε κοντινή περιοχή, όπου ο ίδιος και ένας συνεπιβάτης, ο οποίος δεν τραυματίστηκε, εντοπίστηκαν από την αστυνομία. Ο Καντού νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση και αρχικά κατηγορήθηκε για απόδραση και επίθεση κατά αστυνομικού.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου