Breaking

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

ΕΟΣ Κορίνθου: Πεζοπορική εξόρμηση στο Όρος Φωκάς

 

Ο Σύλλογος μας σας προσκαλεί στην πεζοπορική εξόρμηση που θα κάνει στις 6 Νοεμβρίου στο Όρος Φωκάς.
Το όρος Φωκάς (862μ.) ή Σελινούντιο ή Απέσας βρίσκεται στον Νομό Κορινθίας .
Κατά τον μύθο, στην κορυφή του ο Περσέας προσευχήθηκε στον Απεσάντιο Δία, και στους Επτά επί Θήβας του Αισχύλου, οι επτά στρατηγοί των Αργείων πέρασαν από εκεί προκαλώντας το περιστατικό με τον μικρό Οφέλτη.



 

Επιπλέον, θεωρούνταν πως στην κορυφή του Φωκά το λιοντάρι της Νεμέας κατέβηκε στην γη από την θεά Σελήνη. Στην αρχαιότητα υπήρχε βωμός αφιερωμένος στον Δία, ενώ κατά τη φραγκική κατάκτηση χτίστηκε το κάστρο του Φωκά το οποίο επόπτευε τις πεδιάδες της αρχαίας Νεμέας και Βόχας.

Σήμερα στη θέση του κάστρου υπάρχει το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής το οποίο είναι προσβάσιμο μόνο από χωματόδρομο, ενώ στο παρελθόν, κοντά στο μοναστήρι υπήρχαν σπηλιές με ερημίτες.
Στην κορυφή του τραπεζοειδούς υψώματος υπάρχουν υπολείμματα μεσαιωνικού τείχους και οικισμού.

Ω.Π 4-5 Β.Δ Α ΥΨ.Δ 480μ
Κοστολόγιο εξόρμησης 10 €
Αναχώρηση στις 7:30 από τα Περιβολάκια.

Αρχηγοί εξόρμησης
Καραβάτσου Χριστίνα 6972225737
Κιταγιέφσκα Τερέσα 6947467336

Λόγω του COVID γίνεται ΣΥΣΤΑΣΗ μέτρων προστασίας, για αποφυγή μετάδοσης.
Απαραίτητος Εξοπλισμός: Σακίδιο, μπατόν, ορειβατικά μποτάκια, Ισοθερμικό – αντιιδρωτικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον). Φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, νερό, ξηρά τροφή –φαγητό (σνακ, π.χ. μπάρες, παστέλια),

Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Σε περίπτωση που κάποιος δεν είναι μέλος έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε μία δραστηριότητα – εξόρμηση του συλλόγου και, στην συνέχεια, εάν ο επιθυμεί να γίνει μέλος. Για να γίνει κανείς μέλος, συμπληρώνει την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος εγγραφής 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών.
Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.

Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και να αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου