Breaking

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Κυβέρνηση: Αρπάζουν τα σπίτια του κοσμάκη, διακινούν «μαύρο χρήμα» & επιχορηγήσεις εκατ. ευρώ – Οι υποθέσεις Πάτση & Μαραβέγια

 

Η έκταση της διαφθοράς στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας ξεπερνάει κάθε όριο

Εντυπωσιάζει και τους πλέον σκληρούς επικριτές της κυβέρνησης η έκταση της διαφθοράς στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας η οποία βέβαια εξηγεί πολλά πράγματα σε ό,τι αφορά την αφωνία τους σε μία σειρά κυβερνητικών σκανδάλων και αντισυνταγματικών – αυταρχικών ενεργειών της κυβέρνησης χωρίς την παραμικρή κριτική από τα μέλη της ΚΟ.

Κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής Βουλής, τουλάχιστον από το 1974 και μετά.

Κάτι που βεβαιώνει την λαϊκή ρήση «όταν είμαστε μπουκωμένοι δεν μιλάμε».

Αλλά εν προκειμένω ξεπερνάει κατά πολύ τα απλά ρουσφέτια και τις συνήθεις διευκολύνσεις των βουλευτών όπως γίνεται παραδοσιακά σε όλες σε όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κυβερνώντων κομμάτων.

Εδώ πρόκειται για συμμορία με ομολογημένη γνώση της ηγεσίας του κόμματος και της κυβέρνησης του Κ.Μητσοτάκη ότι γνώριζε την δράση του Α.Πάτση και μάλιστα του είχαν συστήσει να παύσει να κάνει αυτό που κάνει.

Δηλαδή να σταματήσει να λειτουργεί ως «αρπακτικό δανείων» (vulture fund) και να ξεσπιτώνει τους Έλληνες πολίτες χρησιμοποιώντας λεφτά που δεν υπήρχαν στο πόθεν έσχες του δηλαδή «μαύρο χρημα».

Θεωρούν ότι εκεί έχει λήξει η ευθύνη τους.

Το ότι το γνώριζαν και δεν τον πείραζαν σημαίνει απλά ότι είναι συνένοχοι και βέβαια δεν είναι οι μοναδικές περιπτώσεις μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας

Έχουμε την περίπτωση Κ.Μαραβέγια του οποίου τα δάνεια και κρατική επιχορήγηση μπορεί να ήταν νομότυπα αλλά είναι ντροπιαστικό την ώρα που οι πολίτες καταστρέφονται κάποιοι άλλοι να γίνονται εκατομμυριούχοι πουλώντας την σιωπή τους στην Βουλή για όσα εγκλήματα έχουν διαπραχθεί.

Εγκλήματα που έγιναν από την εποχή της απόβασης των ΜΑΤ σε Λέσβο και Χίο για την καταστολή της εξέγερσης τον Φεβρουάριο του 2020 μέχρι τα όσα δραματικά εκτυλίχθηκαν εν μέσω Covid-19, της οικονομικής καταστροφής που ακολούθησε και πολλών άλλων.

Να σημειώσουμε και να υπογραμμίσουμε ότι όπως και στο σκάνδαλο των υποκλοπών έτσι και εδώ έχουμε πλήρη απουσία της Δικαιοσύνης και των εισαγγελικών λειτουργών από την διερεύνηση των υποθέσεων αυτών.

Οι περιπτώσεις των Ανδρέα Πάτση και Κώστα Μαραβέγια, βουλευτών Γρεβενών και Μαγνησίας αντιστοίχως όπου ο μεν πρώτος, αγόρασε δάνεια αξίας 60.000.000 ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς χωρίς να βγάλει ούτε ένα δικό του ευρώ από την τσέπη, με δάνειο της ίδιας της Τράπεζας (!), ο δε δεύτερος πήρε τραπεζικά δάνεια και κρατική χορηγία από τον Αναπτυξιακό Νόμο συνολικής αξίας 11 εκατ. ευρώ έχουν προκαλέσει θυμό και οργή στους πολίτες.

Άραγε πόσοι πολίτες θα μπορούσαν να λάβουν αυτές τις διευκολύνσεις;

Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μαραβέγιας υπέβαλε φάκελο στο Υπουργείο Ανάπτυξης με υπό ίδρυση εταιρεία για να χρηματοδοτηθεί από τον Αναπτυξιακό Νόμο για επένδυση 11εκ. στον Βόλο (Κέντρο Αποκατάστασης), την στιγμή που βάσει του άρθρου 57 του Συντάγματος οι βουλευτές απαγορεύεται να μετέχουν σε εταιρείες, οι οποίες συνάπτουν με το Δημόσιο συμβάσεις επενδυτικού ή αναπτυξιακού χαρακτήρα!

Μόλις εγκρίθηκε οριστικά η επένδυση (10.1.2022), ο Κώστας Μαραβέγιας σύστησε στο όνομα της γυναίκας του μονοπρόσωπη ΙΚΕ με κεφάλαιο 5.000 ευρώ.

Χθες θπό την πίεση της λαϊκής οργής που αποτυπώνεται στις πραγματικές δημοσκοπήσεις η ΝΔ διέγραψε τον βουλευτή Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης που έκανε περίεργα παιχνίδια με τα δάνεια των πολιτών και είχε ενθυλακώσει πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές του ζητήθηκαν εξηγήσεις τις οποίες και έδωσε, ωστόσο δεν κρίθηκαν επαρκείς και για αυτό διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι «τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν χωρούν στη ΝΔ».

Η λαϊκή πίεση για τον παράνομο πλουτισμό του (δεν είναι ο μόνος στην ΚΟ της ΝΔ) οδήγησαν στη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, προκειμένου να υπάρξει εκτόνωση της δυσαρέσκειας των πολιτών που βλέπουν τους βουλευτές της ΝΔ να πλουτίζουν από την καταστροφή τους.

Μάλιστα, το ποσό φαίνεται ότι καταβλήθηκε με μετρητά από την εταιρεία, ενώ σύμφωνα με τις καταγγελίες του Παύλου Πολάκη, μέχρι σήμερα δεν έχει δημοσιευθεί ισολογισμός στο ΓΕΜΗ.  Παράλληλα αποκαλύφθηκε ότι έχει πάρει με απευθείας ανάθεση 1 εκατομμύριο ευρώ από τα ΕΛΤΑ.

Σε πρωτοφανείς ομολογίες προχώρησε το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα» ο ίδιος ο Ανδρέας Πάτσης. Ομολογίες που προκάλεσαν το αίσθημα δικαίου των πολιτών.

 «Το κόμμα μου γνώριζε την δραστηριότητά μου» είπε, πράγμα που σημαίνει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία ήξεραν τις δραστηριότητές του με τα κόκκινα δάνεια και τις εξωχώριες εταιρείες που διατηρεί ήδη από το 2019!

«Νομίζετε ότι ένα κόμμα δεν ξέρει ποιον έχει στα ψηφοδέλτιά του;» και συνέχισε λέγοντας πως οι δραστηριότητές του με τις εξωχώριες εταιρείες και την αφαίμαξη των πολιτών με τα κόκκινα δάνεια «δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, ούτε ανακάλυψε κανείς την Αμερική».

Ο Ανδρέας Πάτσης ανέφερε μάλιστα ότι όλες οι εταιρείες ήταν δηλωμένες στο πρώτο πόθεν έσχες που κατέθεσε ως βουλευτής το 2020 και μάλιστα όταν έγινε καταγγελία στη Βουλή ελέγχθηκε από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες και απαλλάχθηκε μετά από έλεγχο που διήρκησε 8 μήνες.

Ως βουλευτής παραδέχτηκε ότι έχει τρεις εταιρείες off shore στην Κύπρο κάτι που απαγορεύεται από το νόμο και τιμωρείται με φυλάκιση δύο ετών και πρόστιμο 500.000 ευρώ για να πει το αμίμητο: «Δεν γνώριζα, το ασυμβίβαστο του βουλευτή με την κατοχή εκτός χώρας εταιρείας» (σημειώνεται ότι είναι δικηγόρος).

Δηλαδή με λεφτά της τράπεζας αγόρασε «κόκκινα δάνεια» της… τράπεζας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου