Breaking

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Η νέα πρωθυπουργός της Αλμπέρτα του Καναδά, ζητά συγγνώμη και επαναφέρει τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς στα πόστα τους!

Share

Ακυρώνει πρόστιμα για μάσκες! Αναθεωρεί το Νόμο! ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΙΑ

Η νέα πρωθυπουργός της Αλμπέρτα του Καναδά, ζητά συγγνώμη και προσφέρει στους απολυμένους που αρνήθηκαν το εμβόλιο για τον Covid να επιστρέψουν στις δουλειές τους εάν το επιθυμούν και προσθέτει ότι θα εξετάσει τις νομικές πτυχές της αμνηστίας. Αυτό είναι μια παγκόσμια πρωτιά για το θέμα αναστολής εργασίας ανεμβολίαστων υγειονομικών!!! Θα αναθεωρήσει το Νόμο και θα ακυρώσει και τα διοικητικά πρόστιμα για μάσκες. Ζήτησε να μην δαιμονοποιείται η διαφορετική επιλογή. Τόνισε ότι οι ανεμβολίαστοι ήταν η κοινωνική ομάδα που υπέστη πρωτοφανείς διακρίσεις εις βάρος της. Υποστήριξε ότι πηγαίνει σε αναθεώρηση γιατί το εμβόλιο covid είναι μια ιδιάζουσα συνθήκη και εξελίχθηκε σε πολιτικό θέμα περισσότερο παρά ιατρικό.

”Η Danielle Smith της Alberta θέλει να δώσει χάρη στους παραβάτες των υγειονομικών κανόνων” επί covid αναφέρει ο καναδέζικος τύπος.

Η πρωθυπουργός της Αλμπέρτα, Danielle Smith, ζητά νομική συμβουλή σχετικά με το εάν μπορεί να συγχωρήσει όσους επιβλήθηκαν πρόστιμο για μη εγκληματικές παραβιάσεις που σχετίζονται με περιορισμούς υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Στην ετήσια γενική συνέλευση του Ενωτικού Συντηρητικού Κόμματος το Σάββατο, η κ. Σμιθ είπε στους δημοσιογράφους ότι μεταξύ άλλων είχε κατά νου ανθρώπους που έλαβαν πρόστιμα επειδή δεν φορούσαν μάσκα. «Αυτά δεν είναι φυσιολογικά πράγματα για τα οποία μπορεί να σου επιβληθεί πρόστιμο και να διωχθείς. Θα αναθεωρήσω το εύρος των εκκρεμών προστίμων και θα πάρω μια νομική γνωμοδότηση σχετικά με ποια μπορούμε να ακυρώσουμε και να δώσουμε αμνηστία», είπε.

Η κ. Smith μίλησε επίσης για τη δέσμευσή της να εισαγάγει μικρές αλλαγές στον Νόμο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αυτό το φθινόπωρο, για να απαγορεύσει τις διακρίσεις βάσει του καθεστώτος εμβολιασμού κατά του COVID-19.

Είπε ότι ο νόμος δεν θα επικεντρωθεί σε όλα τα εμβόλια, μόνο σε αυτό για τον COVID-19, επειδή αυτό είναι πολιτικό ζήτημα, όχι ιατρικό.

«Δεδομένου ότι αυτή ήταν μια πολύ συγκεκριμένη αντίδραση σε έναν πολύ συγκεκριμένο εμβολιασμό, θα είμαστε πολύ συγκεκριμένοι όταν γράφουμε τη νομοθεσία», ανέφερε.

«Πρέπει να επιστρέψουμε στη στάση ότι πρέπει να εμβολιαστείτε για να προστατευτείτε. (Αλλά) πρέπει να ξεφύγουμε από αυτή τη στάση δαιμονοποίησης όσων κάνουν μια διαφορετική επιλογή», ​​υποστήριξε η κ. Smith.

Έσπευσε να επικρίνει τα διαβατήρια εμβολίων καθώς και την αναστολή εργασίας στους υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στις Υπηρεσίες Υγείας της Αλμπέρτα-υγειονομικούς, στους οποίους δεν επιτρεπόταν να εργαστούν χωρίς εμβόλιο για τον COVID-19 κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Την πρώτη της ημέρα ως πρωθυπουργός νωρίτερα αυτόν τον μήνα, είπε ότι οι ανεμβολίαστοι για τον COVID-19 ήταν η κοινωνική ομάδα που υποβλήθηκε στις περισσότερες διακρίσεις που είχε δει στη ζωή της.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της το Σάββατο στην ετήσια γενική συνέλευση του κόμματός της, που πραγματοποιήθηκε στο River Cree Resort and Casino στα δυτικά προάστια του Έντμοντον, επανέλαβε την έντονη κριτική της για την Alberta Health Services (AHS), την ανεξάρτητη κυβερνητική υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση και την παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης υπό την πολιτική καθοδήγηση του Υπουργείου Υγείας.

Την κατηγορεί ότι απογοήτευσε τους πολίτες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς δεν δημιούργησε αρκετά κρεβάτια για την εισροή ασθενών και αναγκάζοντας τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας να εμβολιαστούν κατά του COVID-19 για να έρθουν στη δουλειά.

Κατηγορεί την AHS για μεγάλους χρόνους αναμονής για φροντίδα και για αποστολή ασθενοφόρων. Υποσχέθηκε να ανανεώσει ολόκληρο το σύστημα διακυβέρνησης του AHS και να απολύσει το διοικητικό συμβούλιο του AHS μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

«Το σύστημα, φίλοι μου, έχει χαλάσει», είπε η κυρία Σμιθ στους 1.800 συνέδρους στην αίθουσα.

«Οι περισσότεροι από αυτούς που τρέχουν σήμερα το AHS είναι επιζώντες των ετών NDP. Είχαν την ευκαιρία να διορθώσουν αυτό το υπερφορτωμένο σύστημα και απέτυχαν σε μεγάλο βαθμό σχεδόν σε κάθε λογαριασμό. Η αποτυχία δεν είναι πλέον επιλογή», ​​είπε επευφημούμενη.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, η κ. Smith αρνήθηκε επίσης να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα σχόλια που έκανε στην πλατφόρμα Western Standard κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής συνέντευξης την Παρασκευή.

Σε αυτή τη συνέντευξη, η κ. Smith δεσμεύτηκε να τερματίσει μια συμφωνία ανταλλαγής πληροφοριών AHS με άλλους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, όπως η Mayo Clinic και το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ως μέρος ενός προγράμματος που διαχειρίζεται το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

«Πρέπει να λύσουμε αυτό το πρόβλημα», είπε την Παρασκευή.

«Γιατί έχουμε καμία σχέση με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ; Αυτό πρέπει να σταματήσει. »

Ερωτηθείσα για αυτά τα σχόλια, η Smith αρνήθηκε να επεκταθεί στο θέμα το Σάββατο, λέγοντας ότι επικεντρώθηκε στη βελτίωση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης.

Ερωτηθείσα γιατί έθεσε το θέμα στον ιστότοπο Western Standard livestream και όχι στη συνέντευξη Τύπου, απάντησε: «Όπως γνωρίζετε, ορισμένα φόρουμ είναι φόρουμ ψυχαγωγίας. Είμαι σε ένα ψυχαγωγικό φόρουμ εδώ και πολύ καιρό (ως ραδιοφωνική παρουσιάστρια)».

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) είναι ένα ετήσιο συνέδριο υψηλού επιπέδου πολιτικών και επιχειρηματικών ηγετών από όλο τον κόσμο που στα μέσα του 2020 πρότεινε μια «Μεγάλη Επαναφορά»

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου