Breaking

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Ποιος θα βάλει τέλος στο νοσηρό κλίμα που επικρατεί στα Γενικά Επιτελεία; Κρυφτούλι τέλος γιατί οι ώρες είναι κρίσιμες

Share

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος συνομιλούσε με τον Τούρκο ομόλογο του Χ. Ακάρ στις Βρυξέλλες υλοποιώντας προφανώς τον κυβερνητικό σχεδιασμό που επιμένει ότι πρέπει να αναζητηθεί «δίαυλος επικοινωνίας» με την Άγκυρα.

Την ίδια ώρα ο Α/ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρος από τη Χίο μιλούσε για τα ελληνοτουρκικά σε τελείως διαφορετικό τόνο. Οι πληροφορίες λένε ότι προβλεπόταν επισκέψεις και σε μονάδες άλλων νησιών, αλλά η επίσκεψη δεν συνεχίστηκε λόγω καιρικών συνθηκών…Οι καχύποπτοι υποστηρίζουν ότι η αιτία ήταν άλλη…

Το θέμα είναι τι ακριβώς θέλει να κάνει η κυβέρνηση: να αποφύγει πάση θυσία την όποια κλιμάκωση ή να «τους κάψει και μετά να τους ρωτήσει»;

Υπάρχει ένα κέντρο αποφάσεων ή ο καθένας έχει τη δική του πορεία;

Αυτό είναι το κεντρικό πρόβλημα. Υπάρχουν κι άλλα…

Είναι τελείως υποκριτικό να παριστάνουμε όλοι -και πρώτο απ΄ όλα το Μέγαρο Μαξίμου- ότι «όλα πάνε καλά στο ΥΠΕΘΑ»! Το κλίμα είναι ΑΘΛΙΟ και είναι γνωστό στους πάντες ότι υπάρχει μεγάλη ένταση που προκαλείται και διαχέεται από το ΓΕΕΘΑ. Οι πληροφορίες για συγκρούσεις αλλά και για απαράδεκτη συμπεριφορά του Α/ΓΕΕΘΑ προς Αρχηγούς Γενικών Επιτελείων είναι πασίγνωστη και ας μην έχουν επιλέξει οι θιγόμενοι να δημοσιοποιήσουν το θέμα.

Σε αυτό το κλίμα ήρθε να προστεθεί η πρωτοφανής και απαράδεκτη επίθεση κατά του Αρχηγού Στόλου, για την οποία στην κυβέρνηση παριστάνουν ότι δεν την ξέρουν!

Δεν είναι προφανώς τυχαίο ότι δημοσιογράφοι με τελείως διαφορετικές απόψεις έχουν συνταχθεί -χωρίς καν να μιλήσουν μεταξύ τους- στο μέτωπο που στηρίζει τον Αρχηγό Στόλου!

Είναι επίσης γνωστό ότι στο ΓΕΕΘΑ έχουν παρεξηγήσει την ουσία της διακλαδικότητας και θεωρούν ότι έχουν το προνόμιο να αποφασίζουν ακόμη και για ζητήματα που δεν γνωρίζουν. Όπως οι αεροπόροι και οι του ΠΝ δεν μπορούν να ξέρουν τις πραγματικές ανάγκες των Καταδρομέων, έτσι και οι Καταδρομείς δεν μπορούν να ξέρουν τι πραγματικά χρειάζεται η Πολεμική Αεροπορία και ο Στόλος…

Επιπλέον έχει γίνει και κάποια παρεξήγηση για το ποιος ασκεί διπλωματία για τα συμφέροντα της χώρας. Μάλλον δεν ήταν τυχαία η επισήμανση του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια στο τελευταίο ΚΥΣΕΑ ότι «διπλωματία ασκεί ο ΥΠΕΞ και ο πρωθυπουργός». Πολλοί ερμήνευσαν αυτή την επισήμανση ως απάντηση σε όσα αναφέρονται κατά καιρούς σε ανακοινώσεις του ΓΕΕΘΑ και «αγγίζουν» τα «διπλωματικά χωράφια».

Επειδή είναι βέβαιο ότι οι «επαγγελματίες πατριώτες» θα σπεύσουν να καταθέσουν το γνωστό επιχείρημα που λέει ότι «τέτοιες ώρες είναι αδιανόητο ανοίγουν τέτοια θέματα», θα απαντήσουμε ότι ακριβώς επειδή οι ώρες είναι άκρως επικίνδυνες θα πρέπει κάποιος, κάτι να κάνει για να δώσει τέλος σ΄ αυτή την κατάσταση. Και δεν μπορεί να είναι άλλος από τον πρωθυπουργό που γνωρίζει. Τι θα αποφασίσει είναι δικό του θέμα, κανένας δεν θα του υποδείξει.

Ήταν λάθος που για πολλούς μήνες όλοι μας αν και γνωρίζαμε δεν γράφαμε για το εξαιρετικά άσχημο κλίμα που επικρατεί στα Γενικά Επιτελεία και αυτό δεν είναι δικαιολογία, αλλά απολογία προς τους αναγνώστες.

militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου