Breaking

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Διορατικός Krzysztof Jatskowski: το πρώτο σημάδι της προσέγγισης των πιο τρομερών γεγονότων έγινε πραγματικότητα.

Share

Δεν υπάρχει ούτε ένας μάντης στην ιστορία της Πολωνίας, του οποίου οι προβλέψεις να έχουν επαληθευτεί στο 100% των περιπτώσεων και στην ακριβή ημερομηνία και ώρα.

Αλλά οι άνθρωποι πάντα ξεχνούν κατά κάποιο τρόπο αυτό και όταν αυτή ή εκείνη η προφητεία του Krzysztof Jaczkowski, του αγαπημένου Πολωνού μάντη, κατά κάποιο τρόπο δεν πραγματοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα – πολλά αρνητικά σχόλια πέφτουν πάνω στον προφήτη, κατηγορώντας τον για εξαπάτηση.

Ωστόσο, ο χρόνος βάζει τα πάντα στη θέση τους αργά ή γρήγορα.

Στις 15 Οκτωβρίου, ένας ουρανοξύστης 24 ορόφων έπιασε φωτιά στην Κωνσταντινούπολη για άγνωστο λόγο, η οποία καλύφθηκε από όλα τα μέσα ενημέρωσης του κόσμου. Και τώρα, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, δέχομαι μια πλημμύρα ερωτήσεων από συνδρομητές με τη γενική αίσθηση του “μου το είπες!

Και το είπα αυτό, την τελευταία φορά στον αέρα κάπου γύρω στις 10 Οκτωβρίου. Ο φλεγόμενος ουρανοξύστης στην Τουρκία είναι ένα πολύ παλιό μου όραμα για το οποίο έχω μιλήσει πολύ, επειδή ο ουρανοξύστης είναι ένα γεγονός ορόσημο, μου φάνηκε ότι από εδώ θα ξεκινούσε. Και τώρα φαίνεται ότι πλησιάζει αυτή η πολύ επικίνδυνη περίοδος, η οποία θα διαρκέσει από τα τέλη Οκτωβρίου έως τις αρχές Νοεμβρίου. Κάτι εξαιρετικά επικίνδυνο θα μπορούσε να αρχίσει να συμβαίνει σε αυτή την κατάσταση.

Υπάρχει όμως ένα άλλο σημάδι, ένα άλλο γεγονός που πρέπει να συμβεί είτε ταυτόχρονα με τη φωτιά στον ουρανοξύστη είτε κάπου κοντά σε αυτήν. Συνδέω αυτό το γεγονός με τον σιδηρόδρομο. Κάτι θα συμβεί σε μια εμπορική αμαξοστοιχία. Ή ίσως δεν θα είναι τρένο εμπορευμάτων, αλλά θα μοιάζει πολύ τρομακτικό. Θα υπάρξει κάποια σοβαρή πρόκληση που θα τρομάξει τους πάντες. Και αυτό θα είναι το δεύτερο σημάδι, το δεύτερο σημάδι της αρχής αυτού που μας περιμένει όλους.

Το δεύτερο πράγμα που με ανησυχεί τώρα είναι η κινεζική κυβέρνηση που έκανε μια νέα δήλωση για την Ταϊβάν. Σύμφωνα με τη δήλωση αυτή, η Κίνα δεν έχει αποκλείσει τη στρατιωτική δράση στο νησί. Και σε αυτό το πλαίσιο έχω την εντύπωση ότι η Τουρκία απομακρύνεται κατά κάποιο τρόπο από τις στρατιωτικές δομές στις οποίες ανήκει, δηλαδή από το ΝΑΤΟ. Φαίνεται να υπάρχει κάποια κρυφή κοινή δύναμη που σχηματίζεται στην ανατολική πλευρά και δοκιμάζει την πίστη της Τουρκίας στη συμμαχία.

Φαίνεται ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει μια σαφής πόλωση μεταξύ της μιας και της άλλης πλευράς κάποιας διεθνούς σύγκρουσης στον κόσμο. Πολλές χώρες θα καθορίσουν σε αυτό το σημείο με σαφήνεια τη συμπεριφορά τους και θα δείξουν με ποιανού το μέρος βρίσκονται. Ίσως να πρόκειται για πόλωση γύρω από την Ουκρανία, αλλά είναι επίσης πιθανό να μιλάμε για μια εντελώς νέα σύγκρουση. Και σε αυτή την κατάσταση, πολλά θα εξαρτηθούν από την Τουρκία- όλοι θα παρακολουθούν στενά για να δουν ποια πλευρά θα πάρει η Τουρκία.

Όπως είπα και πριν, το τέλος Οκτωβρίου και ο Νοέμβριος θα είναι μια πολύ επικίνδυνη περίοδος. Θα είναι η πιο επικίνδυνη περίοδος από τότε που ξεκίνησε η σύγκρουση στην Ουκρανία. Κάθε μέρα η κατάσταση θα φαίνεται πιο δραματική και πιο απειλητική. Θα υπάρξει κάποια πολύ μεγάλη διεθνής ένταση, θα υπάρχει η αίσθηση του κινδύνου κάθε στιγμή.

Ωστόσο, όπως έχω πει πολλές φορές – ο φόβος θα είναι υπερβολικός. Όλοι θα τρέχουν πανικόβλητοι, αλλά δεν βλέπω κανένα πραγματικό κίνδυνο, τουλάχιστον για την Πολωνία. Τώρα πλησιάζουμε σε μια πολύ σοβαρή ιστορική στιγμή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι τραγική. Θα υπάρξει φόβος. Έλεγα από την αρχή ότι θα μας φάει ο φόβος, όχι τα πραγματικά γεγονότα. Και αυτός ο φόβος θα έχει σημαντικές συνέπειες στην προσφορά και στην οικονομία.

Έχω την εντύπωση ότι στη χώρα μας ετοιμάζεται κάποιου είδους νέος κανονισμός – δεν θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ, αλλά σε περιόδους κινδύνου ο κανονισμός αυτός μπορεί να εισαχθεί περιοδικά – περιφερειακά, όχι εξ ολοκλήρου. Θα υπάρξει πρόβλημα με το πόσιμο νερό. Όχι ότι δεν θα υπάρχει νερό, αλλά θα γίνει πολύς λόγος για το πρόβλημα του πόσιμου νερού. Θα υπάρξει πρόβλημα οικονομικής ρευστότητας στο κράτος. Ούτε θα ξεκινήσει ξαφνικά και αμέσως, στην αρχή θα υπάρχει μόνο πολλή συζήτηση.

Ο φόβος θα συσσωρευτεί και κάποια στιγμή θα γίνει τόσο μεγάλος που πολλοί άνθρωποι θα αποκτήσουν ανοσία σε αυτόν. Και παρόλο που αυτή η αυξανόμενη απειλή θα είναι κάπως ασαφής και όχι πολύ σαφής – και πάλι μια υπενθύμιση να μην χαλαρώσετε εντελώς και καλύτερα να προετοιμαστείτε εκ των προτέρων, αποθηκεύοντας όλα τα απαραίτητα.

thebigtheone.com

triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου