Breaking

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Δεν είναι πλέον θέμα χρόνου ..Έρχεται Πυρηνική Καταστροφή. Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν τον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια με 12 πυραύλους!!!!

Share

Η Rosenergoatom ανέφερε ότι την Κυριακή, 20 Νοεμβρίου, εκτοξεύτηκαν 12 πύραυλοι στο έδαφος του πυρηνικού σταθμού Zaoporojie στην πόλη Energodar.

«Γνωρίζουμε ότι έξι έπεσαν στην πισίνα του σιντριβανιού ψύξης του αντιδραστήρα, δύο στο SSF (ξηρή αποθήκευση πυρηνικών αποβλήτων). Είναι ακόμη αδύνατο να προσδιοριστούν οι συνέπειες των βομβαρδισμών. Ο κίνδυνος επαναλαμβανόμενων επιθέσεων παραμένει», δήλωσε ο σύμβουλος του γενικού διευθυντή της εταιρείας, Renat Karchaa. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εργαζόμενοι του εργοστασίου δεν τραυματίστηκαν.(RIA Novosti)

Ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ δημοσίευσε ένα βίντεο από τους βομβαρδισμούς..

Νέα ουκρανικά πλήγματα στον Ατομικό Σταθμό του Ζαπορόζιε!! Ρίχτηκαν 20 βλήματα!!! «Γνωρίζουμε ότι 6 έπεσαν στη δεξαμενή ψύξης των αντιδραστήρων, 2 — στην αποθήκευση πυρηνικών αποβλήτων.

Ο Γενικός Διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας Ατομικής Ενέργειας, Ραφαέλ Γκρόσι, ζήτησε «άμεση διακοπή» των επιθέσεων στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Ζαπορίζιε, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του οργανισμού.

Σημείωσε ότι είχε λάβει στοιχεία για τους βομβαρδισμούς από την ομάδα της ΔΟΑΕ στον σταθμό το βράδυ της 19ης Νοεμβρίου και το πρωί της 20ης Νοεμβρίου.

«Όποιος βρίσκεται πίσω από όλα αυτά, πρέπει να σταματήσει αμέσως. Όπως είπα νωρίτερα, παίζετε με τη φωτιά», είπε ο Γκρόσι σε δήλωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ΔΟΑΕ.

Έκθεση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για την πρόοδο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία (20 Νοεμβρίου 2022): Το καθεστώς του Κιέβου συνεχίζει τις προκλήσεις του με στόχο τη δημιουργία πιθανής τεχνολογικής καταστροφής στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye.

Στις 19 Νοεμβρίου, το πυροβολικό της AFU εκτόξευσε 11 οβίδες μεγάλου διαμετρήματος στον πυρηνικό σταθμό.

Το πρωί της 20ης Νοεμβρίου, οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν δύο χτυπήματα στις εγκαταστάσεις.

Από τις 9.15 π.μ. έως τις 9.45 π.μ., είχαν εκτοξευθεί 12 οβίδες μεγάλου διαμετρήματος. 8 από αυτές εξερράγησαν μεταξύ της 5ης γεννήτριας ρεύματος και του ειδικού κτιρίου №2, τρεις από αυτές προσέκρουσαν στην περιοχή μεταξύ της 4ης και της 5ης γεννήτριας ρεύματος και 1 από αυτές προσέκρουσαν στην οροφή του ειδικού κτιρίου №2.

Από τις 10.00 π.μ. έως τις 10.10 π.μ., είχαν καταγραφεί άλλες 2 οβίδες, που εκτοξεύτηκαν στη γραμμή μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας που τροφοδοτεί το εργοστάσιο. Τα χτυπήματα ξεκίνησαν από την ελεγχόμενη από την AFU περιοχή Marganets (περιοχή Dnepropetrovsk). Η εχθρική δύναμη πυρός έχει εξουδετερωθεί από την αντεπίθεση του ρωσικού πυροβολικού.

Το περιβάλλον ακτινοβολίας κοντά στον πυρηνικό σταθμό παραμένει κανονικό. Οι συνέπειες των ζημιών που προκλήθηκαν από τις επιθέσεις πυροβολικού που εξαπέλυσε η AFU θα αποσαφηνιστούν μετά την εξερεύνηση του εδάφους του εργοστασίου από ειδικούς της ΔΟΑΕ και της Rosatom.

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου