Breaking

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

1.500.000 ευρώ επιχορήγηση στο άψε – σβήσε από το υπουργείο του Άδωνι για να αγοράσει ΜΜΕ στην περιοχή με την “21 Adedia Μ. ΙΚΕ” και να “παίξει τα ρέστα του” υπέρ της κυβέρνησης.

Share

Ο εκλεκτός της κυβέρνησης Αχιλλέας Νταβέλης από την Λάρισα!

Ο επιχειρηματίας Αχ. Νταβέλης, στενός φίλος και σύντεκνος της πρωθυπουργικής αδερφής Ντόρας Μπακογιάννη, επιχορηγήθηκε με 1,5 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Ανάπτυξης τον Ιανουάριο 2022 για το άνοιγμά του στα ΜΜΕ . Ιδιοκτήτης της ΠΑΕ AΕΛ (Λάρισα) ο ίδιος, εξέπληξε το πανελλήνιο τον Μάρτιο του 2020, οπότε δραστηριοποιήθηκε στην κατασκευή ιατρικών μασκών λίγες μέρες πριν από την κυβερνητική απόφαση για καθολική, αναγκαστική χρήση τους.

Ο κ. Νταβέλης, λοιπόν, το τελευταίο διάστημα πραγματοποιεί ένα πολύ δυναμικό επιχειρηματικό άνοιγμα στα ΜΜΕ στην περιοχή της Θεσσαλίας όπου δραστηριοποιείται χρόνια, έχοντας εξασφαλίσει όμως εκ των προτέρων επιχορήγηση 1,5 εκατ. ευρώ μέσω της υπαγωγής της νεοσύστατης εταιρείας του, 21 Adedia Μ. ΙΚΕ, στο καθεστώς ενίσχυσης πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων του αναπτυξιακού νόμου.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία του 21 Admedia Μ. ΙΚΕ συστάθηκε στις 9/9/2021, ενώ στις 28 Ιανουαρίου 2022 η Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης της ενέκρινε επιχορήγηση ύψους 1.553.617 ευρώ για επενδυτικό σχέδιο συνολικού ύψους 2.829.303. που αφορούσε τη δημιουργία διαδικτυακών πυλών παραγωγής περιεχομένου (Web Portals), με την απόφαση να αναρτάται στη «Διαύγεια» στις 21 Φεβρουαρίου 2022. Η ταχύτατη έκδοση βέβαια της εγκριτικής απόφασης της επιχορήγησης μπορεί ώς έναν βαθμό να εξηγηθεί, καθώς πιθανότατα η αίτηση είχε γίνει όταν η εταιρεία ήταν ακόμη υπό σύσταση.Αυτό που προκαλεί όμως εντύπωση είναι πως, παρότι το επενδυτικό πλάνο που εγκρίθηκε αναφέρεται σε εξοπλισμό που παραπέμπει στη δημιουργία επίγειου τηλεοπτικού σταθμού, ο κ. Νταβέλης επιλέγει να εντάξει προς επιχορήγηση έναν ευρύτερο σχεδιασμό για τη δημιουργία ψηφιακής τηλεόρασης, ψηφιακού ραδιοφώνου, παραγωγών τηλεοπτικών εκπομπών και κινηματογραφικών ταινιών και όχι επίγειας τηλεόρασης, επιλογή που πραγματοποιεί μόλις εγκρίνεται η επιχορήγηση.

Με άλλα λόγια, ο κ. Νταβέλης, σχεδόν ένα μήνα μετά την εξασφάλιση της κρατικής επιχορήγησης που καλύπτει πάνω από το 50% της επένδυσής του σε εξοπλισμό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη λειτουργία ενός τηλεοπτικού σταθμού, αποφασίζει να τροποποιήσει το καταστατικό της εταιρείας του, εντάσσοντας στους τομείς δραστηριότητάς του τις υπηρεσίες ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού τοπικής εμβέλειας.

Ετσι, μόλις είκοσι μέρες μετά την τροποποίηση, στις 29 Μαρτίου 2022, ο Αχιλλέας Νταβέλης παρουσίασε το νέο εγχείρημα του τηλεοπτικού του ομίλου το οποίο είχε ουσιαστικά πάρει επιχορήγηση για τη δημιουργία του πριν… ανοίξει! Η εφημερίδα του ομίλου κυκλοφόρησε τον Απρίλιο και η τηλεόραση αμέσως μετά.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, ήδη βρίσκεται σε λειτουργία ο δημοσιογραφικός ιστότοπος «FORMedia.gr», ο τηλεοπτικός σταθμός FORMedia TV, όπου σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του η παραδοσιακή αναλογική μορφή συναντά τη νέα ψηφιακή web εκδοχή, με το κανάλι να έχει ξεκινήσει ήδη με πλήρες πρόγραμμα από τον Σεπτέμβριο.Βασικός κορμός του δημοσιογραφικού ομίλου είναι το πρώην κανάλι TV 10 που ανήκει στην εταιρεία «ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και μετονομάστηκε σε FORMedia TV. Ο Αχ. Νταβέλης μπαίνει στο Δ.Σ. της εταιρείας στις 22 Φεβρουαρίου 2022, δηλαδή την επομένη της ανάρτησης στο διαδίκτυο της έγκρισης επιχορήγησης. Μάλιστα ακόμη ένα εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως η «ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» έχει να δημοσιεύσει ισολογισμό από το 2007, καθώς στο ΓΕΜΗ δεν εμφανίζεται κανένας ισολογισμός της εταιρείας παρότι η δημοσίευσή τους είναι υποχρεωτική βάσει νόμου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πολυπράγμων κ. Νταβέλης είναι ο νέος ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας της Λάρισας, την οποία αγόρασε από τον Αλέξη Κούγια, είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Αποκατάστασης & Αποθεραπείας ANIMUS,

edolio5.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου