Breaking

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Κρήτη: Λυράρης από τα 2,5 χρόνια της ζωής του – Το παιδί που «μάγεψε» το Ηράκλειο και κατάγεται από την Κω

mpompiras (1)

Ο μικρότερος ηλικιακά λυράρης στην Κρήτη, είναι ο Χαράλαμπος. Ένα παιδί με αδυναμία στην κρητική μουσική που κατάφερε να κερδίσει και να σταματήσει τους περισσότερους περαστικούς στο Ηράκλειο…

Είναι 2,5 ετών, τον λένε Χαράλαμπο, παίζει λύρα και τραγουδάει κρητικά τραγούδια ενώ έχει αδυναμία στον Νίκο Ξυλούρη! Και δεν έχει καν καταγωγή από την Κρήτη ούτε έχει ζήσει ποτέ εκεί! Ο λόγος για τον μικρό λυράρη που το βράδυ του Σαββάτου (12-11-2022) ξεσήκωσε τον κόσμο στο πλακόστρωτο της Λεωφόρου Δικαιοσύνης. Όλοι έβλεπαν το παιδί να κρατάει λύρα και να τραγουδάει το «Ήτανε μια φορά μάτια μου» του Σταύρου Ξαρχάκου που ερμήνευσε μοναδικά το 1974 ο Νίκος Ξυλούρης.

Ο κόσμος που είδε τον μικρό Χαράλαμπο να παίζει λύρα και να τραγουδάει στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης του Ηρακλείου ενθουσιάστηκε και καταχειροκρότησε δίνοντας ευχές στον ίδιο και τους γονείς του. Ο μικρός Χαράλαμπος βρίσκεται για διακοπές στην Κρήτη και όπως εξήγησε στο neakriti.gr o πατέρας του Σταμάτης Σάζαλης περνώντας από τη Λεωφόρο Δικαιοσύνης συνάντησαν έναν καλλιτέχνη του δρόμου που τραγουδούσε κρητικά.

Ο μικρός στο άκουσμα ενθουσιάστηκε και αμέσως έτρεξε να τραγουδήσει στο μικρόφωνο και να πιάσει τη λύρα. Χωρίς καμιά ντροπή ή δισταγμό ερμήνευσε δύο φορές το τραγούδι «Ήτανε μια φορά μάτια μου» και την «Τίγρη» του Ψαραντώνη

Ο μικρός Χαράλαμπος κατάγεται από τον Κω και αυτές τις ημέρες βρίσκεται για διακοπές με τους γονείς του στην Κρήτη όχι γιατί υπάρχει κάποια συγγένεια ή ρίζα αλλά γιατί ο 2,5χρονος επιλέγει από πολύ μικρή ηλικία να ακούει και να τραγουδάει κρητική μουσική. Εξαιτίας της αγάπης του μικρού Χαράλαμπου για την κρητική μουσική οι γονείς του επέλεξαν να τον φέρουν στην Κρήτη για να τη γνωρίσει από κοντά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου