Breaking

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ : Ισραήλ: Διεθνής Σιωνισμός, Γ΄ ΠΠ και ο αναμενόμενος μεσσίας

Share

Το κράτος του Ισραήλ είναι σε έκταση μικρότερο από την Πελοπόννησο και έχει πληθυσμό λίγο μικρότερο της χώρας μας, 9,6 περίπου εκατ. κατοίκους. Ιδρύθηκε το 1948, με σκοπό να μετατραπεί σε εθνική εστία και επίκεντρο των απανταχού Εβραίων που είχαν την επιθυμία να πολιτογραφηθούν και να ζήσουν σε μια δική τους χώρα. Η πλειονότητα των κατοίκων του κράτους είναι Εβραίοι (75 %), η μεγαλύτερη μειονότητα είναι Άραβες (21 %), εκ των οποίων 85 % είναι Μουσουλμάνοι, 10 % είναι Χριστιανοί, κλπ.

Η παλαιότερη ένδειξη ανθρώπινης παρουσίας στο έδαφος του Ισραήλ βρίσκεται κοντά στη θάλασσα της Γαλιλαίας, στον χώρο του Ουμπεϊντίγιας. Τα παλαιότερα απολιθώματα ανθρώπων βρίσκονται στο βόρειο Ισραήλ περίπου 120.000 χρόνια πριν. Οι ιστορικοί συμφωνούν ότι το βόρειο Βασίλειο του Ισραήλ υπήρχε περίπου το 900 π.Χ. και ότι το Βασίλειο του Ιούδα υπήρχε περίπου το 850 π.Χ. Το 720 π.Χ. το βασίλειο κατακτήθηκε και καταστράφηκε από τη Ασσυριακή Αυτοκρατορία.

Το 586 π.Χ. οι Βαβυλώνιοι κατέκτησαν το βασίλειο του Ιούδα. Ο βασιλιάς Ναβουχοδονόσορ Β’ (634-562 π.Χ.) πολιόρκησε και κατέστρεψε την Ιερουσαλήμ και τον πρώτο Ναό του Σολομώντα και εξόρισε τους Εβραίους στη Βαβυλώνα. Η Βαβυλώνια αιχμαλωσία τελείωσε γύρω στο 538 π.Χ., μετά την κατάκτηση της Βαβυλώνας από τον Μηδο-Πέρση βασιλιά Κύρο τον Μέγα (599-530 π.Χ.). Ο δεύτερος Ναός του Σολομώντα χτίστηκε περίπου το 520 π.Χ.

Το 332 π.Χ, ο μέγας Αλέξανδρος κατακτά την Τύρο του Πέρση βασιλιά ∆αρείου και την περιοχή του σημερινού Ισραήλ. Ακολουθούν διαδοχικά οι Μακεδονικές Δυναστείες των Πτολεμαίων, των Σελευκιδών και των Αντιγονιδών και ο εξελληνισμός των Ιουδαίων που επιβλήθηκε με διάταγμα. Οι Εβραίοι σταμάτησαν την αραμαϊκή και υιοθέτησαν την ελληνική γλώσσα.

Στην ευρύτερη περιοχή, οι Μακεδόνες Έλληνες έκτισαν πάνω από 200 πόλεις, σύμφωνα µε το ελληνικό δημοκρατικό πρότυπο, σχέδιο και προδιαγραφές. Ιδιαίτερη ιστορική περίπτωση αποτελεί η Ελληνική «Δεκάπολη» ή «δέκα πόλεις» (Σκυθόπολη, Ιππών, Δίον, Πέλλα, κλπ), επί το πλείστον ανατολικά του ποταμού Ιορδάνη. Ήδη, ανάμεσα στ΄ άλλα, προετοιμαζόταν το έδαφος για να γραφεί στα Ελληνικά η Καινή Διαθήκη.

Το 63 π.Χ., ακολούθησε η κατάκτηση της ευρύτερης περιοχής από τους Ρωμαίους και η εγκατάσταση του βασιλιά Ηρώδη στην Ιουδαία από τη Ρωμαϊκή Σύγκλητο και η Ιουδαία έγινε υποτελές κράτος της Ρώμης. Με την παρακμή της Ηρωδιανής δυναστείας, η Ιουδαία μετατράπηκε στη συνέχεια σε ρωμαϊκή επαρχία. Οι Ρωμαίοι μετονόμασαν τη χώρα από Ιουδαία σε Παλαιστίνη, κατά την «Παλαιστίνη Συρία» του Έλληνα ιστορικού Ηροδότου.

Κατά τους δυο πρώτες αιώνες μ.Χ., έλαβαν χώρα μια σειρά από ανεπιτυχείς εβραϊκές εξεγέρσεις εναντίον της Ρώμης. Ο Πρώτος Εβραίο-Ρωμαϊκός Πόλεμος (66-73 μ.Χ.) είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή της Ιερουσαλήμ και του δεύτερου Ναού του Σολομώντα, το 70 μ.Χ., από το στρατηγό Τίτο της Ιουδαίας που, στη συνέχεια, στέφθηκε αυτοκράτορας των Ρωμαίων με το όνομα Τίτος Βεσπασιανός. Ακολούθησε η κατάκτηση της περιοχής από τον Μέγα και Άγιο Κωνσταντίνο και την ελληνική Ρωμανία-Βυζάντιο για περίπου 3 αιώνες (330-640).

Το 641, η περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Ιερουσαλήμ, κατακτήθηκε από τους Άραβες που είχαν πρόσφατα υιοθετήσει το Ισλάμ. Ο έλεγχος της περιοχής, κατά τους επόμενους τρεις περίπου αιώνες, μεταφέρθηκε διαδοχικά μεταξύ διαφόρων Χαλίφηδων, των Σελτζούκων, των Σταυροφόρων και των Αγιουβιδών. Οι Σταυροφόροι της Δύσης κατέκτησαν την περιοχή το 1099 με την Α’ Σταυροφορία. Το 1187, ο σουλτάνος Σαλαντίν νίκησε τους Σταυροφόρους και κατέλαβε την Ιερουσαλήμ και σχεδόν ολόκληρη την Παλαιστίνη.

Το 1260, ο έλεγχος της περιοχής πέρασε στους Μαμελούκους σουλτάνους της Αιγύπτου. Μετά την εκδίωξη των Εβραίων από την Ισπανία, το 1492, στην περιοχή του σημερινού Ισραήλ έρχονται πολλοί μετανάστες Σεφαραδίτες Εβραίοι. Το 1516, η περιοχή κατακτήθηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και παρέμεινε υπό τουρκική κυριαρχία μέχρι το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου (1914-1918), πλην μιας μόνον μικρής κατοχής της περιοχής από Αιγύπτιους (1831-1841). Η περιοχή διετέλεσε βρετανικό προτεκτοράτο μεταξύ 1920-1948.

Το 1922, η σιωνιστική Κοινωνία των Εθνών παραχώρησε στη Βρετανία την Εντολή για την Παλαιστίνη με όρους που περιλάμβαναν και τη «Διακήρυξη του Μπάλφουρ»: Μια δημόσια δήλωση από τη βρετανική κυβέρνηση όπου ανακοίνωνε την επίσημη υποστήριξή της για την ίδρυση ενός «εθνικού σπιτιού για τον εβραϊκό λαό» στην Παλαιστίνη, τότε μια οθωμανική περιοχή. Η δήλωση αυτή περιλαμβανόταν σε επιστολή (με ημερομηνία 2/11/1917) από τον ΥΠΕΞ του Ηνωμένου Βασιλείου Άρθουρ Μπάλφουρ προς τον κυλιόμενο κοσμοκράτορα Λόρδο Λάιονελ Ρότσιλντ, ηγέτη της βρετανικής εβραϊκής κοινότητας.

Το Νοέμβριο 1947, οι Βρετανοί παρέπεμψαν το Παλαιστινιακό ζήτημα στα νεοσύστατα Ηνωμένα Έθνη και διάσημο μαγαζί των «πεφωτισμένων» σιωνιστών και η Γενική Συνέλευσή της ενέκρινε το ψήφισμα 181, που διαιρούσε την Παλαιστίνη σε δύο κράτη, ένα αραβικό και ένα εβραϊκό. Στις 14 Μαΐου 1948, ο σιωνιστής ηγέτης Νταβίντ Μπεν Γκουριόν, ο κύριος ιδρυτής και ο πρώτος πρωθυπουργός του Ισραήλ, δήλωσε δημοσίως και πανηγυρικά «την ίδρυση ενός εβραϊκού κράτους στο Έρετζ-Ισραήλ, που θα ονομαζόταν Κράτος του Ισραήλ».

Την επόμενη μέρα, Αίγυπτος, Συρία, Ιορδανία, Λίβανος και Ιράκ ξεκίνησαν τον Αραβο-Ισραηλινό πόλεμο, για να αποτραπεί η ίδρυση του εβραϊκού κράτους. Μετά από ένα χρόνο μαχών, συγκρούσεων και αιματοχυσίας, κηρύχθηκε κατάπαυση του πυρός και καθιερώθηκαν προσωρινά σύνορα, γνωστά ως «Πράσινη Γραμμή». Περισσότεροι από 700.000 Παλαιστίνιοι εκδιώχθηκαν, η Ιορδανία προσάρτησε αυτό που έγινε γνωστό ως Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και η Αίγυπτος κατέλαβε τη Λωρίδα της Γάζας και το Σινά.

Έκτοτε ακολούθησαν πολλές ακόμα σοβαρές διενέξεις, συγκρούσεις και πόλεμοι που συνεχίζονται μέχρι και τις μέρες μας. Οι κυριότερες πολεμικές συγκρούσεις και αναμετρήσεις μεταξύ των Ισραηλινών και των Αράβων ήταν: Η Κρίση του Σουέζ και ο Αραβοϊσραηλινός πόλεμος, το 1956, ο «Πόλεμος των 6 ημερών», το 1967, ο πόλεμος του Γιομ Κιππούρ, το 1973, και ο πόλεμος του Λιβάνου, το 1982.

Το 1987, ξεκίνησε η παλαιστινιακή «Ιντιφάντα» ή η συνεχιζόμενη ένοπλη εξέγερση των Παλαιστινίων στα κατεχόμενα από το Ισραήλ εδάφη, που συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας σε μικρότερη κλίμακα. Τα τελευταία χρόνια, εξέχουσας παγκόσμιας γεωστρατηγικής και τροχιοδεικτικής σημασίας ημέρα αποτελεί η 7η Δεκεμβρίου 2017, όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως την πρωτεύουσα του Ισραήλ και μετέφερε εκεί την πρεσβεία των ΗΠΑ, που βρισκόταν στο Τελ Αβίβ.

Από παγκόσμιας άποψης, σύγχρονης στάσης, τρέχοντος ενδιαφέροντος και πλευράς, το σημερινό Ισραήλ συνδέεται με τρεις κυρίαρχες γεωστρατηγικές παραμέτρους και διεθνικές μεταβλητές, που πρέπει οπωσδήποτε εδώ να αναδειχτούν. Πρώτον, είναι η στάση του Ισραήλ αναφορικά με τον αναμενόμενο από τους ίδιους ερχομό του Εβραίου μεσσία. Δεύτερον, είναι η σχέση του κράτους του Ισραήλ με το Ιράν. Και, τρίτον, είναι η στάση και η θέση του κράτους του Ισραήλ απέναντι στον εν εξελίξει Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, που αυτή τη στιγμή διεξάγουν οι απανταχού σιωνιστές Εβραίοι με στόχο την μαζική του εξόντωση του ανθρώπινου γένους.

Σε ότι αφορά το πρώτο θέμα, περί του επερχόμενου Εβραίου μεσσία, κατά τα λεγόμενα, τους δημόσιους εορτασμούς και τα γραπτά των απανταχού αρχιραβίνων και ραβίνων, «ο Εβραίος μεσσίας έρχεται»! Στο άμεσο μέλλον. Είναι πλέον χωρίς μέτρημα οι σχετικές δηλώσεις, οι αναφορές, οι πανηγυρισμοί, οι εκδηλώσεις και οι ειδήσεις στα Ισραηλινά και τα παγκόσμια ΜΜΕ για το θέμα του αναμενόμενου από τους ίδιους μεσσία.

Για παράδειγμα, το 2019, ο εβραίος ραβίνος Μέντελ Κισσίν ανέφερε: «Έρχεται ο μεσσίας!. Οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα τι κάνει ο Mεσσίας. Αυτό που κάνει είναι να αλλάξει την πραγματικότητα». Έτι, ο ραβίνος Schneerson είχε πει στον επίσης ραβίνο David Nachshon και εκλεκτό φίλο του τότε πρωθυπουργού και νικητή σήμερα των προχθεσινών εκλογών Νετανιάχου: «Αλλά έχω μια έκπληξη για σένα, θα βγει από αυτό και θα σταθεί ψηλά, από την πλευρά του Θεού.. και θα μπορέσει να παραδώσει (ο Νετανιάχου) τα κλειδιά του στον Μεσσία και θα έχουμε την πλήρη και αληθινή Εξαργύρωση».

Ο ραβίνος Yitzchak Kaduri ανέκαθεν υποστήριζε δημοσίως ότι μετά τη θητεία του Νετανιάχου «θα φτάσει ο Μεσσίας». Μάλιστα δε, ο ραβίνος Ben Tov είχε πει στον ίδιο τον Νετανιάχου: «Είναι πολύ σημαντικό η αγάπη σας για το Ισραήλ να συνεχιστεί μέχρι να έρθει ο Μεσσίας, επειδή θα μείνετε στην εξουσία και θα τον συναντήσετε». Για να τονίσει επίσης ο ίδιος ραβίνος: «Είστε αυτός που θα του δώσει τα κλειδιά για αυτό το γραφείο». Υπενθυμίζοντας με αυτές τις λέξεις και τα λόγια του ραβίνου Dov Kook: «Όταν η κυβέρνηση του Νετανιάχου θρυμματιστεί, ήρθε η ώρα να ετοιμαστείτε για τον Mεσσία».

Ο ραβίνος Yosef Berger, του όρους του Ναού, ισχυρίζεται ότι «ο Μεσσίας έρχεται» και ότι μάλιστα «θα κάνει την επίγεια εμφάνισή του το έτος 2022», και έτσι ..θα εκπληρωθεί η σχετική βιβλική προφητεία. Ο Shalom Arush, ραβίνος του Μπρέσλοβ, είπε και αυτός ότι «ο μεσσίας έρχεται»! Και πρόσθεσε: «Στις 18 Σεπτεμβρίου 2020 οι Εβραίοι θα γιορτάσουν το τελευταίο νέο έτος χωρίς τον Μεσσία!. Και να θυμάστε καλά τι σας λέω, ότι αυτό το Rosh Hashanah (Εβραϊκή πρωτοχρονιά) θα είναι το τελευταίο χωρίς Moshiach (Μεσσία)». Κλπ.

Πέραν αυτών, στις ΗΠΑ εμφανίσθηκαν, το 2021, διαφημιστικές πινακίδες που έγραφαν: «Ο Μεσσίας είναι εδώ». Ο Ραβίνος Manis Friedman αναφέρει σε βίντεο (Μάιος 2022): «Ο Μεσσίας είναι σχεδόν εδώ!». Ο συγγραφέας Dr. Zane Lawhorn εξέδωσε βιβλίο με τον τίτλο «Ο Μεσσίας είναι εδώ». Αφήνοντας έξω άλλα καμπαλιστικά στοιχεία και αναφορές όπως είναι, λόγου χάρη, ο Επταετής Εβραϊκός κύκλος «Σεμιτάχ», που έκλεισε χρονικά τον Σεπτέμβριο του 2022 και συνδέεται ιστορικά με παγκόσμια τρομακτικά γεγονότα και εξελίξεις, μια απλή έρευνα ενός μόνο λεπτού στο διαδίκτυο θα σας κατακλύσει με λόγια ραβίνων, βιβλία και αμέτρητες τοποθετήσεις ειδικών με το: «Ο Μεσσίας είναι εδώ ή έρχεται ο Μεσσίας».

Σε ότι αφορά το δεύτερο θέμα ή την σχέση του κράτους του Ισραήλ με το Ιράν, εδώ τα διεθνικά πράγματα είναι, προχωρούν, τεχνητώς υποδαυλίζονται και κρατούνται με πρόγραμμα στα όρια του απαλού «κόκκινου». Η εν ψυχρώ δολοφονία του επιφανούς Ιρανού στρατηγού Σουλεϊμανί στην αρχή του 2020 αποτελεί την άτυπη έναρξη του προσχεδιασμένου σκιώδους πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Έκτοτε, οι δύο χώρες βρίσκονται σε μια αυξητικά συντηρούμενη εμπόλεμη σύγκρουση, διαμάχη και διένεξη.

Και, όπως τα έχει σχεδιάσει η Πενταρχία του σκότους, όλη αυτή η σκιώδης αιματηρή διένεξη των δύο χωρών θα καταλήξει σε έναν άνευ προηγουμένου βομβαρδισμό του κράτους του Ιράν από το Ισραήλ/ΗΠΑ, κάτι που πλέον λέγεται ανοιχτά, με στόμφο και επανειλημμένα στο Εβραϊκό κράτος. Ένα γίγα, διεθνές και τρομακτικό συμβάν που θα ανοίξει τις πύλες της παγκόσμιας κόλασης και θα σηματοδοτήσει ανεπίσημα την συμβατική έναρξη της επόμενης φάσης του Γ΄ΠΠ.

Η τεχνητώς αγεφύρωτη διένεξη, οι ατέλειωτες εχθροπραξίες και οι ισχυρότατες διαμάχες του Ισραήλ με το Ιράν ξεκινούν περίπου μια δεκαετία πριν. Τα σχετικά παραδείγματα είναι πολλά. Λόγου χάρη: Εκρήξεις σε αγωγούς φυσικού αερίου και σε διυλιστήρια πετρελαίου, δολοφονία 3 πυρηνικών επιστημόνων στην Τεχεράνη, «εισβολή» του ιού «stuxnet» στα ηλεκτρονικά συστήματα του Ιράν, κλπ. Επίσης, εκρήξεις, πλήγματα και δολιοφθορές: Στο εμπορικό πλοίο Helios Ray, στο ισραηλινής ιδιοκτησίας πλοίο Lori, στο ιρανικό πλοίο Saviz, στο ισραηλινό πλοίο Hyperion Ray, στο πετρελαιοφόρο Merser Street που προκαλεί και 2 θανάτους, κλπ.

Τέλος, σε ότι αφορά το τρίτο θέμα ή την θέση του κράτους Ισραήλ απέναντι στον εν εξελίξει Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, τα πράγματα εδώ είναι πολύ απλά. Αυταπόδεικτα. Το Εβραϊκό κράτος του Ισραήλ παίζει πρωταγωνιστικό και καθοριστικό ρόλο στις τρέχουσες παγκόσμιες εξελίξεις. Οι Εβραίοι Ρότσιλντ ήδη κήρυξαν τον Γ΄ ΠΠ και ο επίγειος αρμαγεδδώνας ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, διότι: Πρέπει να εξοντωθεί μαζικά ο πληθυσμός της γης, για να έρθει ο Εβραίος μεσσίας μαζί με την Εβραϊκή παγκόσμια κυβέρνηση-δικτατορία του.

Ας μην ξεχνάμε ότι η σημερινή Αμερική είναι, επί της ουσίας και χωρίς καμία απολύτως αμφιβολία για αυτό, ένα σιωνιστικό πιόνι, μια έμμεσα προσκυνημένη μαριονέτα και ένα αδίστακτο ενεργούμενο των «πεφωτισμένων» διεθνών σιωνιστών. Η Αμερική είναι μια εξέχουσα ψηφίδα, γεωστρατηγική παράμετρος και υπάκουος εκτελεστής-υπερδύναμη των Εβραϊκών σχεδίων και προγραμμάτων. Δυστυχώς, και προς μεγάλη έκπληξη πολλών.

Και για να μην σας παραπληροφορώ, πλανώ και παραπλανώ με δικές μου σκέψεις, συμπεράσματα και πιστεύω, διαβάστε, δυο και μόνον παραδείγματα, από τις πολλές δεκάδες, και βγάλτε και εσείς τα δικά σας συμπεράσματα: Αριέλ Σαρόν, Πρωθυπουργός του Ισραήλ (3/10/2001, στο Kol Yisrael radio): «Θέλω να σας πω κάτι πολύ ξεκάθαρο.. Εμείς, ο Εβραϊκός λαός, ελέγχουμε την Αμερική και οι Αμερικανοί το γνωρίζουν». Ο μακαριστός Ισραηλινός συγγραφέας Uri Avnery: «Η Αμερική ελέγχει τον κόσμο, εμείς ελέγχουμε την Αμερική». Κλπ.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100000270536476

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ, PhD
Διεθνολόγος Καθηγητής, Συγγραφέας
Πρώην Βουλευτής Φθιώτιδας
triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου