Breaking

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

Αυτό είναι το νόστιμο λαχανικό που μειώνει τη χοληστερόλη και θωρακίζει το ανοσοποιητικό

koloktha

Πρόκειται για την κολοκύθα, η οποία εκτός από την εντυπωσιακή της εμφάνιση, η οποία πολλές φορές σηματοδοτεί την έλευση του Χάλουγουιν και του Φθινοπώρου, περιέχει και μια ποικιλία βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών που το καθένα έχει διαφορετικά οφέλη για την υγεία μας.

Σύμφωνα με την δρ. Hazel Flight, επικεφαλής του προγράμματος Διατροφή και Υγεία στο Πανεπιστήμιο Edge Hill, με άρθρο της στο The Conversation, το λαχανικό αυτό καλό είναι να το εντάξουμε στην διατροφή μας για τους εξής λόγους:

1. Πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών
Η κολοκύθα αν και είναι ιδιαίτερα γνωστή και αγαπητή, μερικοί την αποφεύγουν και δεν την συμπεριλαμβάνουν στην διατροφή τους.

Ωστόσο, τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει κάποιος απο την κατανάλωση της είναι πολλά. Συγκεκριμένα, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας των κολοκυθών σε αντιοξειδωτικά, η ένταξη της στην διατροφή μας μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση ορισμένων ασθενειών όπως τις καρδιακές παθήσεις και τον καρκίνο.

Ακόμη, δεν είναι τυχαίο, το χαρακτηριστικό πορτοκαλί χρώμα της, καθώς αυτό οφείλεται στο β-καροτένιο, το πλούσιο σε περιεκτικότητα συστατικό της, που μετατρέπεται σε βιταμίνη Α, η οποία είναι απαραίτητη για την καλή όραση, το ανοσοποιητικό σύστημα, και για τη λειτουργία της καρδιάς και των πνευμόνων.

Επιπλέον, η κολοκύθα περιέχει βιταμίνη C και Ε, συστατικά που συμβάλλουν ακόμη περισσότερο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η βιταμίνη C βοηθά το σώμα να δημιουργήσει το κολλαγόνο, βασικό δομικό συστατικό για τα οστά, ενώ η βιταμίνη Ε λειτουργεί προληπτικά στο σχηματισμό θρόμβων και συμβάλλει επίσης στην υγεία του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου