Breaking

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ψήφισαν από κοινού ενσωμάτωση οδηγίας της ΕΕ που προωθεί τον χαφιεδισμό

 

Την ίδια στιγμή που ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, κοκορομαχούν για τις υποθέσεις των υποκλοπών και παρακολουθήσεων και διαγκωνίζονται ποιος είναι τάχα περισσότερο ευαίσθητος στην προστασία των προσωπικών δεδομένων, συνεχίζουν να ψηφίζουν από κοινού τις οδηγίες της ΕΕ που περιστέλλουν τις λαϊκές ελευθερίες, που προωθούν το χαφιεδισμό και το γενικευμένο φακέλωμα.

Η νέα ευρωενωσιακή οδηγία που ψήφισαν από κοινού σήμερα στη Βουλή, ήταν αυτή που αφορά την «Προστασία προσώπων που αναφέρουν παραβιάσεις ενωσιακού δικαίου (Οδηγία 2019/1937 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 23ης Οκτωβρίου 2019 – L 305)».




 

Οπως ανέδειξε η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, «νομιμοποιείται ένας μηχανισμός εκτεταμένου φακελώματος, όπου ακόμα και με ανώνυμες ή αμφιβόλου σκοπιμότητας κινήτρων καταγγελίες μπορούν να τυλίγονται σε μια κόλλα χαρτί άνθρωποι για μια πολύ μεγάλη γκάμα υποθέσεων, ακόμα και για τη γνωστή και μη εξαιρετέα από κάθε ευρωπαϊκή οδηγία καταπολέμηση της λεγόμενης τρομοκρατίας, την έννοια που έχει γίνει περισσότερο λάστιχο από οποιαδήποτε άλλη στο ενωσιακό δίκαιο και κατά κόρον αξιοποιείται, για να στραφεί ενάντια στις λαϊκές ελευθερίες και τα δικαιώματα».

Εφερε ως παράδειγμα το άρθρο 15 όπου «στο πλαίσιο της διερεύνησης των συγκεκριμένων ακόμη και ανώνυμων καταγγελιών, νομιμοποιείται μια ευρύτατη επεξεργασία, ανταλλαγή και διαβίβαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, για την οποία προβλέπεται ρητά ότι σε περίπτωση παραβίασης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, ο υπεύθυνος επεξεργασίας τους δεν ενημερώνει γι’ αυτά το υποκείμενο των δεδομένων, δηλαδή τον καταγγελλόμενο ή οποιοδήποτε τρίτο πρόσωπο που ερευνήθηκε στο πλαίσιο των αναφορών, εφόσον η ανακοίνωση αυτή μπορεί να αποβεί επιζήμια για τους επιδιωκόμενους σκοπούς και μάλιστα για όσο διάστημα απαιτείται ή ακόμη και στο διηνεκές. Δηλαδή, ο καταγγελλόμενος θα είναι αδύνατον να γνωρίζει, να αμυνθεί, να απαντήσει ακόμα και ανακριβείς ή σκοπίμως ψευδείς καταγγελίες, για τις οποίες θα γίνονται φύλλο και φτερό όλα του τα προσωπικά δεδομένα».

«Σας θυμίζει κάτι αυτή η ρύθμιση; Πόσο απέχει αλήθεια από την απαγόρευση ενημέρωσης του παρακολουθούμενου από την ΕΥΠ, όταν αυτή βαφτίζεται ως επιβαλλόμενη από λόγους εθνικής ασφάλειας και γιατί διακυβεύονται οι σκοποί της έρευνας; Τέτοιες απαράδεκτες και επικίνδυνες διατάξεις ψηφίζετε όλοι σας σε ανύποπτο χρόνο διεκδικώντας τα πρωτεία στην εφαρμογή και αποθέωση της ευρωενωσιακής νομιμότητας και μετά σκούζετε σαν τους εξαπατημένους, όταν αυτή εφαρμόζεται σε βάρος σας», πρόσθεσε.

Πάνω από όλα η προστασία της στρατηγικής και του δικαίου της ΕΕ
Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο υπερψήφισε αλλά εγκάλεσε τη κυβέρνηση για καθυστέρηση στην ενσωμάτωσή της. Οσο για το περιεχόμενο της οδηγίας ,ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Ξανθόπουλος ανέφερε πως «σε ό,τι αφορά αυτή καθεαυτή την οδηγία, η υπεράσπιση των αξιών ενός αληθινού κράτους δικαίου που δεν μένει στα προσχήματα αλλά επιβάλλει τη νομιμότητα την ισονομία και την ασφάλεια του δικαίου, ξεκινάει από την προστασία του δικαιώματος των πολιτών να αναφέρουν τις περιπτώσεις, κατά τις οποίες καταπατούνται αυτές οι αρχές» της ΕΕ. Ειδικά για τους προστατευόμενους μάρτυρες, ανέφερε ότι «αποτελούν την εμπροσθοφυλακή των κοινωνικών φορέων και των πολιτών που στηρίζουν τη λογοδοσία του κράτους, που επιθυμούν τη διαφάνεια στη λειτουργία των θεσμών και ουσιαστικά επιμένουν να μάχονται για την ενδυνάμωση της δημοκρατίας».

Ανάλογης κοπής επιχειρήματα επιστράτευσε το ΠΑΣΟΚ για να υπερασπιστεί τη σχετική νομοθεσία, ενώ η Ελ. Λύση και το ΜέΡΑ25 δεν προέβαλαν καμία επί της ουσίας διαφωνία και ψήφισαν «παρών».

Ποιο είναι το δίκαιο της ΕΕ
Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννη Γκιόκας, μιλώντας ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος επισήμανε ότι το δίκαιο της ΕΕ ευθύνεται για τα σκάνδαλα των υποκλοπών και παρακολουθήσεων, «γιατί είναι ακριβώς αυτή η νομοθεσία που είτε νομιμοποιεί τέτοιου είδους πρακτικές είτε συγκαλύπτει ακόμη και περιπτώσεις παρανομιών, όπου αυτές υπάρχουν».

902.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου