Breaking

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Στο μικροσκόπιο του οικονομικού Εισαγγελέα η οικογένεια Πάτση

 Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2022

Στο μικροσκόπιο του οικονομικού Εισαγγελέα η οικογένεια ΠάτσηΣτο «μικροσκόπιο» του οικονομικού Εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη εκτός από τον Ανδρέα Πάτση μπαίνουν και τα συγγενικά του πρόσωπα.

Την ίδια ώρα ωστόσο που ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος αναμένει την διαβίβαση του πορίσματος της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για τα πόθεν έσχες του βουλευτή, Ανδρέα Πάτση, βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για τον Ανδρέα Πάτση, τις εταιρείες και τα πρόσωπα της οικογένειάς του. 

Η εισαγγελική παραγγελία για την προκαταρκτική εξέταση έχει διαβιβαστεί στη Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος για τον πρώτο έλεγχο των οικονομικών στοιχείων.

Δυο επίκουροι οικονομικοί εισαγγελείς, υπό την εποπτεία εισαγγελέα εφετών, βάζουν στο «μικροσκόπιο» τους τον βουλευτή αλλά και τα στενά συγγενικά του πρόσωπα τα οποία θα ελεγχθούν για φοροδιαφυγή,  ξέπλυμα και κάθε άλλο αυτεπαγγέλτως διωκόμενο αδίκημα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα ερευνηθεί εάν υπάρχει σχέση των συγκεκριμένων προσώπων με offshore και εισπρακτικές εταιρίες ή την αγορά «κόκκινων» δανείων.

Ανοίγουν οι λογαριασμοί του Ανδρέα Πάτση

Nωρίτερα, την παραπομπή του Ανδρέα Πάτση, πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και νυν ανεξάρτητου, στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές προκειμένου να προβούν στον έλεγχο των παραβάσεών του που οδηγούν σε έκπτωση του από το βουλευτικό αξίωμα, αποφάσισε ομόφωνα η Επιτροπή «Πόθεν Έσχες» της Βουλής σε έκτακτη συνεδρίαση της μετά την λήψη της έκθεσης επανελέγχου, η οποία είχε ζητηθεί όταν έγινε γνωστό, ότι ο εν λόγω βουλευτής διαθέτει εξωχώριες εταιρείες και λάμβανε και απευθείας αναθέσεις.

Αναλυτικότερα οι αποφάσεις της Επιτροπής για τον Ανδρέα Πάτση είναι οι ακόλουθες:  

Α) Η παραπομπή στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών της υπόθεσης, για τα μέχρι τώρα ευρήματα.

Β) Η αποστολή στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος της υποθέσεως, για τις δικές του ενέργειες.

Γ) Η  άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου του βουλευτή, προκειμένου να διερευνηθεί διεξοδικά η εν γένει δραστηριότητά του, σύμφωνα και με τα δημοσιεύματα καθώς και η ενδεχόμενη σύναψη συμβάσεων με το Ελληνικό Δημόσιο, κατά παράβαση του άρθρου 57 του Συντάγματος και την αποστολή των σχετικών ευρημάτων στα αρμόδια όργανα, με την ολοκλήρωση του ελέγχου, μετά την άρση.

Δ) Η  αποστολή στο Γενικό Επίτροπο της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, των στοιχείων του ελέγχου, για καταλογισμό και επιστροφή ποσών, εφόσον μετά την άρση διαπιστωθεί αδικαιολόγητος πλουτισμός του ελεγχόμενου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου