Breaking

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

Ακόμα να το δοκιμάσετε; – Όλοι οι λόγοι για να πείτε «ναι» στο πρωινό σεξ

 

«Με κανονικούς κύκλους ύπνου, η ντοπαμίνη είναι υψηλότερη το πρωί, κάτι που μπορεί να διευκολύνει τη διέγερση»

Όλες μας γνωρίζουμε πως το σεξ μπορεί να προσφέρει μια σειρά από οφέλη για την ευεξία μας, όπως η μείωση των συμπτωμάτων του PMS και η βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.

Αλλά, ορισμένες ώρες της ημέρας είναι καλύτερες για να αποκομίσεις αυτά τα οφέλη – και πιο συγκεκριμένα, το πρωί.

Δες παρακάτω ποια είναι τα οφέλη που λαμβάνει το σώμα σου με το πρωινό σεξ:

Η διέγερση έρχεται πιο φυσικά

Σύμφωνα με τη γυναικολόγο και ειδικό σεξουαλικής ευεξίας και οικειότητας Christie Cobb, η “ορμόνη της ευτυχίας”, η ντοπαμίνη, μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το πρωινό σεξ.

“Με κανονικούς κύκλους ύπνου, η ντοπαμίνη είναι υψηλότερη το πρωί, κάτι που μπορεί να διευκολύνει τη διέγερση”, λέει η Cobb.

Η σεξολόγος Rebecca Alvarez Story συμφωνεί, προσθέτοντας ότι και άλλες ορμόνες του φύλου παίζουν και στο πρωινό σεξ.

Λέει πως και τα δύο άτομα έχουν υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης ή οιστρογόνων το πρωί, επειδή το σώμα μας εργάζεται για να αναπληρώσει όλα τα είδη ορμονών, συμπεριλαμβανομένων των ορμονών του φύλου, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το αιδοίο παρουσιάζει αύξηση της ροής του αίματος κατά τη διάρκεια του κύκλου REM, ενώ τα πέη παράγουν τεστοστερόνη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε διέγερση και στύση.

Παίρνεις όλες τις χημικές ουσίες για να νιώσεις καλά και συνδέεσαι με το σύντροφο σου

“Η σεξουαλική διέγερση απελευθερώνει νορεπινεφρίνη, η οποία αναγκάζει την καρδιά μας να αντλεί και το αίμα να ρέει στα γεννητικά όργανα για να γίνει διόγκωση και στύση”, λέει η Cobb.

“Η διέγερση – και η κορύφωση, συγκεκριμένα – σχετίζεται με την απελευθέρωση ωκυτοκίνης”.

Η ωκυτοκίνη, που συχνά αποκαλείται “ορμόνη της αγκαλιάς”, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης.

Ειδικότερα, στο πρωινό σεξ με το σύντροφο σου, η απελευθέρωση ωκυτοκίνης μπορεί σας φέρει κοντά, προετοιμάζοντας και τους δύο να έχετε μια υπέροχη μέρα.

“Το δέσιμο είναι μια άλλη σημαντική λειτουργία της ωκυτοκίνης, επομένως μια τέτοια ενέργεια το πρωί μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της αίσθησης ευεξίας μεταξύ των συντρόφων”, προσθέτει η Cobb.

Ξεκινάς τη μέρα σου με ενέργεια

Μια πρωινή ρουτίνα μπορεί να σε προετοιμάσει για την ημέρα και μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε καλύτερο ύπνο τη νύχτα.

Επειδή το σώμα τείνει να λειτουργεί σύμφωνα με τις ρουτίνες που δημιουργούμε, μπορεί να νιώθεις περισσότερο κίνητρο να ξυπνήσεις και να ενεργοποιηθείς εάν το σεξ ενσωματωθεί στο πρωινό σου πρόγραμμα.

Μπορεί να κάνει τη σεξουαλική σου ρουτίνα πιο νεανική

Για τους ανθρώπους που συνήθως σκέφτονται το σεξ ως μια νυχτερινή δραστηριότητα, το να το κάνουν το πρωί μπορεί στην πραγματικότητα να οδηγήσει σε μεγαλύτερο ενθουσιασμό όταν το κάνουν όταν ανατέλλει ο ήλιος.

“Ο φωτισμός είναι διαφορετικός, η θερμοκρασία μπορεί να είναι πιο ζεστή ή πιο δροσερή, τα στομάχια δεν είναι γεμάτα και είμαστε ξεκούραστοι”, λέει η Cobb.

“Ο εγκέφαλός μας ποθεί την καινοτομία, επομένως οτιδήποτε κάνει μια σεξουαλική επαφή μοναδική θα αυξήσει επίσης την ποσότητα ντοπαμίνης που απελευθερώνεται και θα οδηγήσει σε μια πιο ικανοποιητική εμπειρία”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου