Breaking

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

Η Α.Σακελλαροπούλου με τον… σύντροφό της στην Ουκρανία σε επίσημες συναντήσεις με το καθεστώς του Κιέβου

 

Με το «έτσι θέλω» τον έχει αναγάγει σε... θεσμικό παράγοντα

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου συνεχίζει να διασύρει τον θεσμό της προεδρίας αφού με το έτσι θέλω έχει ουσιαστικά ανακηρύξει σε θεσμικό παράγοντα τον σύντροφό της, Παύλο Κοτσώνη και τον είχε μαζί του σε επίσημες συναντήσεις με παράγοντες του καθεστώτος του Κιέβου.

Η επίσημη αναβάθμιση του προεδρικού συντρόφου έγινε όταν η κυρία Πρόεδρος αποφάσισε να σταθεί δίπλα της στην εξέδρα, κατά την στρατιωτική παρέλαση της εθνικής μας επετείου στην Αθήνα.

Από τότε δεν υπάρχει επίσημη συνάντηση που να λείπει ο Κοτσώνης. Πρόσφατα υποδέχτηκε… το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας!

Τώρα τι έχουμε; Παρουσία στην Ουκρανία όπου συμμετείχε και στις επίσημες συζητήσεις με τον… Ζελένσκι και τους συνεργάτες του.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την συνάντηση απουσίαζε η σύζυγος του Ζελένσκι.

Με βάση ποιο πρωτόκολλο και με ποια θεσμική ιδιότητα ο Παύλος Κοτσώνης συνοδεύει την Πρόεδρο στις επίσημες συνομιλίες της με εκπροσώπους ξένων κρατών;

Η μεγαλύτερη ευθύνη πάντως δεν βαρύνει ούτε τον Παύλο Κοτσώνη ούτε και την ίδια την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, αλλά εκείνον που όχι μόνο την επέλεξε, κόντρα σε όλες τις αρνητικές ενδείξεις, αλλά παριστάνει και τον ανήξερο.

Γιατί η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου δεν γεννήθηκε χθες και ξαφνικά έγινε ΠτΔ.

Να θυμίσουμε και τα προσωπικά κατορθώματα της ΠτΔ όπως το ότι έπαιζε με το κινητό της κατά την διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στην Θεσσαλονίκη.

Επίσης να υπενθυμίσουμε το πρόσφατο περιστατικό Ευμορφίδη στο Προεδρικό Μέγαρο στην δεξίωση προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας όπου δόθηκε δείπνο στο οποίο υπήρχαν καλεσμένοι σωστά και κατάλληλα ντυμένοι πλην του Ευμορφίδη…

Υπήρχαν καλεσμένοι που δεν ήταν κομψά ντυμένοι, ίσως γιατί το επίπεδο αισθητικής τους δεν είναι αυτό που πρέπει και αποτελούσαν μία δεύτερη κατηγορία.

Υπήρχε όμως και μια τρίτη κατηγορία, βασικά ένας τύπος που ήταν μια κατηγορία μόνος του: Ο Παύλος Ευμορφίδης, ιδιοκτήτης της εταιρείας στρωμάτων Coco Mat.

Δεν θα πούμε ότι ήταν ντυμένος ακατάλληλα.

Δεν θα πούμε ότι ήταν ντυμένος σαν γύφτος, γιατί αποκλείεται οι γύφτοι να ντύνονταν έτσι σε μια τέτοια εκδήλωση.

Αυτό που θα ρωτήσουμε είναι, πώς και γιατί επιτράπηκε η είσοδός του στο Προεδρικό Μέγαρο σε μία εκδήλωση που πληρώνει ο ελληνικός λαός σε αυτή την ενδυματολογικό κατάσταση.

Υπάρχει πρωτόκολλο το οποίο αποσκοπεί στην προστασία του θεσμού, ναι ή όχι;

Κάποια στιγμή ο Κ.Μητσοτάκης θα πρέπει να λογοδοτήσει για την επιλογή του συγκεκριμένου ατόμου στην θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.


Γιατί μπορεί ο θεσμός να θεωρείται «συμβολικός» και «διακοσμητικός» αλλά δεν παύει να είναι ο Ανώτατος Άρχων της χώρας και εκπροσωπεί την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου