Breaking

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Ο Βούτσιτς διέταξε το σέρβικο στρατό που τέθηκε σε επιφυλακή να κατεβάσει όλα τα εχθρικά drones στον ουρανό της χώρας του. Σήκωσε μαχητικά!


Share

Ο Βούτσιτς διέταξε το σέρβικο στρατό που τέθηκε σε επιφυλακή να κατεβάσει όλα τα εχθρικά drones στον ουρανό της χώρας του. Σήκωσε μαχητικά!!Κλιμάκωση….

Ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς διέταξε την άμεση καταστροφή όλων των εχθρικών drones πάνω από το έδαφος της Σερβίας. Σερβικά Mig-29 υψώθηκαν στον αέρα. Αμέσως μετά, οι εχθρικοί στόχοι που εντοπίστηκαν έφυγαν από τον εναέριο χώρο της Σερβίας.

Η Σερβία κινητοποιεί δυνάμεις στα σύνορα με το Κόσοβο – αφού έχει θέσει τις δυνάμεις της σε κατάσταση επιφυλακής-συναγερμού…

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η σερβική AF έχει τεθεί σε συναγερμό λόγω της κατάστασης στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, όπου αναμένεται να επιβληθούν περιοριστικά μέτρα στον σερβικό πληθυσμό.

Μονάδες του σερβικού AF συγκεντρώνονται στα σύνορα του Κοσσυφοπεδίου.

Η Γερμανία ζήτησε από τη Σερβία να επιλέξει μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας

Η Σερβία πρέπει να επιλέξει μεταξύ της ένταξης στην ΕΕ και της εταιρικής σχέσης με τη Ρωσία, δήλωσε την Τρίτη ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Σύμφωνα με τον Scholz, υπάρχει η ανάγκη για μια ξεκάθαρη απόφαση. Ο εκβιασμός είναι προφανής. Το Κοσσυφοπέδιο πιέζει τη Σερβία για λογαριασμό ΝΑΤΟ-ΕΕ..

Ο σερβικός στρατός τέθηκε σε επιφυλακή

Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Μίλος Βούτσεβιτς δήλωσε την Τρίτη ότι ο σερβικός στρατός τέθηκε σε επιφυλακή και η ετοιμότητα μάχης αυξήθηκε, ώστε ο στρατός να μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα σε κάθε πιθανό έργο. Όπως είπε, τη σχετική οδηγία εξέδωσε ο αρχηγός του κράτους, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ως αρχιστράτηγος του στρατού.
Κανείς βέβαια δεν θέλει κανενός είδους αψιμαχία ή πόλεμο και δεν σκέφτεται να παίξει τέτοια παιχνίδια. Η Σερβία είναι ένα σοβαρό κράτος και θα κάνει ό,τι μπορεί για να ανταποκριθεί σε όλες τις προκλητικές καταστάσεις και τα πιθανά προβλήματα

ο Miloš Vučević απαντώντας στο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Albin Kurti του Κοσσυφοπεδίου ανέβαλε μόνο εν μέρει και μόνο για μικρό χρονικό διάστημα την αλλαγή πινακίδων κυκλοφορίας για τα οχήματα των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου δήλωσε: Το Βελιγράδι δεν προετοιμάζεται για πόλεμο, αλλά η Σερβία δεν μπορεί να είναι μια χώρα που περιμένει απροετοίμαστη για τα γεγονότα.
Από τον Νοέμβριο, οι Σέρβοι που ζουν στο Κοσσυφοπέδιο δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους που έχουν εκδοθεί στη Σερβία, αλλά πρέπει να τις ανταλλάξουν με αυτές του Κοσσυφοπεδίου. Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου αρχικά ήθελε να εισαγάγει το μέτρο από την πρώτη Αυγούστου, αλλά με παρέμβαση των ΗΠΑ ανέβαλε την εισαγωγή του κανονισμού για την πρώτη Σεπτεμβρίου και μετά την πρώτη Νοεμβρίου. Η είδηση ​​του μέτρου προκάλεσε οργή στα τέλη Ιουλίου μεταξύ των Σέρβων στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, οι οποίοι έστησαν οδοφράγματα κοντά σε συνοριακούς σταθμούς. Αργότερα απομακρύνθηκαν με την είδηση ​​της αναβολής, αλλά η κατάσταση παρέμεινε τεταμένη.

Ο Albin Kurti ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα αναβάλει την αντικατάσταση των πινακίδων κυκλοφορίας, παρά το γεγονός ότι οι δυτικοί εταίροι του ζήτησαν να δώσει στους ντόπιους Σέρβους άλλους δέκα μήνες. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πινακίδες κυκλοφορίας δέκα χιλιάδων περίπου οχημάτων πρέπει να αντικατασταθούν, γιατί εκδόθηκαν όταν το Κόσοβο ανήκε στη Σερβία. Στο τέλος, αποφάσισε να καταργήσει σταδιακά τις πινακίδες κυκλοφορίας που εκδόθηκαν στη Σερβία μέχρι τον Απρίλιο του επόμενου έτους. Σύμφωνα με τον Σέρβο υπουργό Άμυνας, δεν έχει γίνει τίποτα με αυτή την αναβολή και οι αυτοκινητιστές που δεν έχουν αντικαταστήσει τις πινακίδες τους έλαβαν τις πρώτες προειδοποιήσεις τους ήδη την Τρίτη.

Το Κοσσυφοπέδιο κήρυξε την ανεξαρτησία του από τη Σερβία το 2008, αλλά το Βελιγράδι αρνείται να το αναγνωρίσει έκτοτε και συνεχίζει να τo θεωρεί ως τη νότια επαρχία του. Γι’ αυτό η Σερβία δεν αναγνωρίζει έγγραφα του Κοσσυφοπεδίου και απαιτεί να ανταλλάσσονται με σερβικά. Ο Albin Kurti, από την άλλη, δήλωσε κατηγορηματικά: όλα εξαρτώνται από την αμοιβαία αναγνώριση, δηλαδή εάν η Σερβία αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, θα αλλάξει και η στάση των Κοσοβάρων.

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου